15 marras 2018

Älä anna stressin hallita elämääsi, hallitse sinä stressiä

Stressiin vaikuttaminen energiatasolla tapahtuu kolmoislämmitinmeridiaania rauhoittamalla.Yksi suurimmista terveyshaasteistamme on stressi ja sen seuraukset kehossa. Stressissä – olipa se isoa tai pientä – energiat suunnataan hengissä pysymiseen eli tarvittava verenkierto lihaksiin pakenemista tai puolustautumista varten. Fyysisellä tasolla mantelitumake hälyttää ja hypotalamus panee stressireaktion käyntiin. Voimia otetaan ruuansulatukselta, immuunipuolustukselta, veri pakenee etuaivoista, joten ajatus jumiutuu, verenpaine nousee ja niin edelleen.

Energiatasolla stressistä vastaa Kolmoislämmitin-niminen meridiaani. Se voi viedä energiaa kaikilta muilta paitsi sydänmeridiaanilta, mutta aivan ensimmäiseksi se vie energiaa ”vastapariltaan” pernameridiaanilta.

Pernameridiaani vastaa mm. verenkierrosta, aineenvaihdunnasta, vasta-aineista ja ravinnon jakamisesta. Se pitää yllä tehokasta puolustusjärjestelmää. Perna ja haima, (pernameridiaanin hallitsemat tärkeimmät elimet) aloittavat aineenvaihduntaprosessin kehossa. Se tarkoittaa paitsi ruuansulatusta ja sitä miten poltamme energiaa, myös sitä kuinka sulatamme kokemuksiamme, tunteita, huolia, ideoita ja päätöksiä. Pernameridiaani auttaa kehoa sopeutumaan kaikkeen uuteen ja että se tulee mukavuusalueelle eikä ole enää vierasta energiaa.

Kolmoislämmittimen ja pernameridiaanin epätasapainotiloista aiheutuu muun muassa ruuanhimoa, ahmimishäiriöitä, ahdistusta, mielialanvaihteluita, ajatusten sumeutta, allergioita, kemikaaliyliherkkyyttä. Näiden kahden meridiaanin epätasapaino on tavattoman yleistä nykyään.

Koska kolmoislämmitinmeridiaani vie jatkuvasti energiaa muilta meridiaaneilta, nämä eivät voi hoitaa kunnolla tehtäviään. Siitä johtuu, että kolmoislämmittimen rauhoittaminen ja pernameridiaanin vahvistaminen on olennaisen tärkeää stressin vaikutusten vähentämiseksi.

 

Miten kolmoislämmitinmeridiaania voi rauhoittaa? Tapoja on useita.

Kolmoislämmitin meridiaani lähtee nimettömästä (käden selkäpuolelta) ja kulkee käsivartta pitkin ylös korvaan asti, korvan ympäri ja takaa ohimolle.

I Kolmoislämmittimen tyynnyttäminen (Triple Warmer Smoothie)

  1. Laita sormet ohimoille ja pidä niitä siinä yhden syvän hengityksen ajan.
  2. Hengitä syvään sisään ja liu’uta sormia hitaasti korvien ympäri ihoa silittäen ja hieman painaen.
  3. Vie uloshengityksellä sormet alas korvien taakse ja alas pitkin kaulaa sen molemmin puolin ja jätä kädet roikkumaan olkapäille.
  4. Paina sormet olkapäihin ja, kun olet valmis, vedä ne lujasti olkapäiden yli ja anna niiden liukua keskelle rintaa, sydämen päälle, toinen käsi toisen päällä. Tämä rauhoittaa.
  5. Pysy asennossa usean syvän hengityksen ajan. Voit tehdä tämän useamman kerran.

YouTubessa on Donnan video, jossa hän näyttää kuinka meridiaaneja seurataan. Tracing Meridians with Donna Eden.

 

II Kolmoislämmittimen huuhteleminen eli sen seuraaminen takaperin         

           Hengitä syvään, laita toisen käden sormet vastakkaiselle ohimolle ja seuraa meridiaania 

           korvan ympäri ja alas kaulaa pitkin olkapäälle, pitkin käsivartta nimettömän sormen

           päähän. Voit toistaa tämän useita kertoja molemmille puolille.

III Pernameridiaanin huuhtelu

      Pernameridiaani alkaa isovarpaiden ulkonurkista ja kulkee suoraan ylös jalkojen sisäsyrjiä  

       pitkin lantiolle, rintakehän ulkoreunaa ylös kainaloon ja takaisin alas rintakehää pitkin.

       Pernameridiaani huuhdellaan seuraamalla sitä takaperin kerran ja kolme kertaa oikein päin.

IV Naputtele pernameridiaanin neurolymfaattisia heijastepisteitä. Ne sijaitsevat suoraan 

       nännien alla yhtä kylkiluuta rintaa alempana. Naputtele niitä napakasti. Naputtelu

       vahvistaa immuunijärjestelmää, auttaa ruuansulatuksessa ja kohottaa energiatasoa.

V Kolmoislämmitin-perna-halaus

      Laita oikea kätesi kehon vasemmalle puolelle rinnan kohdalle.

      Kierrä vasemman käden sormet oikean käsivarren ympäri kyynärpään yläpuolelta.

      Säilytä asento ainakin kolmen syvän hengityksen ajan tai pitempään.

VI Käsivarret ristiin

      Laita käsivartesi ristiin ja kätesi kainalokuoppiin ja peukalot pystyyn rintaa vasten.

      Sormesi ovat kainalossa pernameridiaanin kohdalla; se voi helpottaa huolia. Peukalot ovat 

      neurolymfaattisilla pisteillä, jotka stimuloivat lymfanesteen kiertoa kaikissa kehon elimissä.

      Kätesi ovat ristissä rintalastan päällä (kateenkorvan kohdalla); se tekee hyvää  

      immuunijärjestelmälle, ja myös sydänchakran päällä vahvistaen energian ristiin kulkemista

      koko kehossa. 

Kolmoislämmittimen ylikuormitus voi saada meidät suuttumaan ihan pienestä, vaikka siitä, kun tavarat putoilevat käsistä. Asiaan nähden suhteeton raivo ja kiukku – kuten yleistynyt maantieraivo – ovat usein merkkejä stressin aiheuttamasta kolmoislämmitinmeridiaanin ylikuormituksesta.   

Donna Eden kertoo kirjassaan ”Tasapainota kehosi energiat”, että hänen kursseillaan hänen kotikaupungissaan Oregonin Astonissa kävivät vuosien myötä lähes kaikki asukkaat. Kerran eräs kurssille osallistunut tuomari oli soittanut Donnalle ja kertonut, että hänen luonaan oli eräs mies, joka oli äkillisesti hakannut perheensä ja käynyt apuun tulleen naapurin kimppuun. Tuomari oli kysynyt mahtoiko kyseessä olla kolmoislämmitin-tapaus? Mies oli muuten kuulemma kelpo kaveri. Donnan myönnettyä tuomari oli lähettänyt miehen Donnan luokse. Miehen tuomio oli ollut käydä muutaman kerran Donnan luona ja opetella hallitsemaan stressiään kolmoislämmitin-meridiaania rauhoittamalla. Toinenkin Donnan kurssin käynyt tuomari oli lähettänyt malttinsa menettäneen riehujan Donnan luo.

Huom. Muista myös, että nopea tapa keskeyttää stressireaktio on laittaa käsi otsalle n. 2½ cm kulmakarvojen yläpuolella oleville kyhmyille. Donna kutsuu niitä ”Voi ei”-pisteiksi. Kätesi sähkömagneettinen säteily saa veren virtaamaan takaisin etuaivoihin, jolloin pystyt taas ajattelemaan selkeästi ja ahdistus rinnasta haihtuu.

Vähemmän stressiä, terveempi keho ja mukavampi elämä

Irmeli

Viimeksi muutettu 16 marras 2018
Kosketuskohtia - Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU