Sinä syntinen, saatana kurja http://www.freeimages.com/photo/stained-glass-portraits-1220081
21.04.2016

Sinä syntinen, saatana kurja

Tulikiven katkuista päivää kaikille! Syntisiä olemme jo syntyessämme ja vain armo pelastaa (kuolemalta, jota ei ole...) Mutta sekin pitää kai ansaita. Puppua kaikki.

Otan heti kärkeen muutaman keskustelufoorumeilta poimitun kommentin synnistä ja sen ympärillä pyörivistä asioista:

Ennen vaellukseni laki henkisenä tarkkailun pääkohteena oli oma itse, ja kelvollisuuteni Jumalalle. Sanan säilä teki kipeää omassa sydämessä, ja pisti parannuksen paikalle. Sitä mukaa kuin laitoin asioita pois ja tein parannusta Herran edessä ( ja totisesti tein, sillä kirottu joka miekkaa laiskasti käyttää), rima vain nousi. Sillä Jumalalle kelpaa vain täydellinen. "Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."Kerroin miten jouduin antautumaan Jumalan edessä, etten kovasta yrityksestäni huolimatta kelvannut, ja löysin ARMON EVANKELIUMIN. Silloin kuolin omalle yrityksellinen, ja aloin elää täytetystä työstä. Kelvottomana, taivaallista mittaa täyttämättömänä, mutta Jeesuksessa Kristuksessa täydellisenä Jumalalle kelpaavana. Ja nyt Herra saa kasvaa, ja minä vähetä. Mitä lähempänä olemme Jeesusta Kristusta, Hänen pyhyyttään ja puhtauttaan, sitä likaisemmalta Taivaallisen totuuden valossa näyttää itse. http://kalamos.keskustelu.info/viewtopic.php?f=205&t=117&start=50

Iankaikkista taivasosuuttasi ei nimittäin ratkaise se, mitä mieltä sinä olet tuonpuoleisesta elämästä ja Jumalasta, vaan se, mitä mieltä Jumala on sinusta.
http://www.jeesuscafe.fi/index.php/kutsu/

Kun ihminen syntyy ensimmäisen kerran, hän perii syntisen luonnon, joka tulee Aatamin tottelemattomuuden seurauksena Eedenin paratiisissa. Kenenkään ei tarvitse opettaa lapselle synnin tekemistä. Lapsi seuraa luonnostaan omia pahoja halujaan, jotka johtavat syntisiin toimintoihin kuten valehtelemiseen, varastamiseen ja vihaamiseen. Hän on tottelemattomuuden ja vihan lapsi sen sijaan, että olisi Jumalan lapsi. http://www.gotquestions.org/Suomi/Jumalan-lapsi.html

Kuka kelpaa Jumalalle-kirjasessa syntiä käsitellään varsin perusteellisesti. ”Synnymme syntisten ihmisten syntisiksi jälkeläisiksi. Perisynnin väistämättömyys on siinä, että vaikka ihminen tietää hyvästä, hänen tahtonsa taipuu ja kieroutuu haluamaan pahaa. Tiedämme esimerkiksi, että sota ja koston kierre ovat järjetöntä toimintaa, mutta silti mikään kehitys ei poista sotia. Ihminen tajuaa voivansa valita "järkevän vaihtoehdon", mutta hän ei tee niin.”  http://www.sley.fi/mater/kelpaa.htm

En voi mitenkään hyväksyä sitä väittämää, että lapsi olisi syntyessään jo valmiiksi syntinen. En kyllä usko muutenkaan syntiin. Tästä(kin) on raamatussa ristiriitaista tietoa: 1. Joh. 3:9 "Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä” 1. Kun. 8:46 ”ei ole ihmistä, joka ei syntiä tee."

Ihminen tekee parhaansa, aina. Eikä Jumala meiltä odota täydellisyyttä, ei meidän tarvitse elää elämäämme Jumalan "halun" mukaan. Ja pelastushan tulisi tuosta "synnistä" sitten armon kautta vai menikö se niin, jos uskoo Jeesukseen? Jos hypätään sitten katolilaisuuteen, niin siellä taas riittää kun katuu syntejään ja tunnustaa ne.

Mutta se perusajatus, että olemme syntyneet syntisinä. Ei helvetissä pidä paikkansa! Uskon, että olemme täydellisiä, jumalaisia sieluja. Olemme Jumalan ilmentymiä. Ei meidän tarvitse alentaa itseämme. Ei meidän tarvitse pelätä Jumalaa. Mutta toki teoillamme on merkitys. Se mitä teet toiselle, palaa takaisin sinulle, muodossa tai toisessa: "Sitä niität, mitä kylvät".

Emme joudu helvettiin, sillä ei sitä ole olemassa. Olemme aina olleet olemassa ja tulemme aina olemaan. Ikuisesti. Yhtä.

Lainaus kjk 2: "Monta sataa vuotta ihmiset ovat tuominneet Aatamin ja Eevan. Heidän sanotaan langenneen perisyntiin. Minä sanon teille, se olikin perisiunaus. Ilman tätä tapahtumaa että osaisi erottaa hyvää pahasta ettekä edes tietäisi, että on olemassa kaksi eri mahdollisuutta. Itse asiassa näitä kahta mahdollisuutta ei tosiaankaan ollut olemassa ennen niin sanottua syntiinlankeamusta. Ei ollut "pahaa tai syntiä". Kaikki ole olemassa pysyvässä täydellisyyden tilassa. Se oli paratiisi ettekä voineet kokea sitä täydelliseksi, sillä  ette tunteneet mitään muuta. Tuomitsetko siis Aatamin ja Eevan vai kiitätkö heitä? Minä sanon teille: Jumalan rakkaus, myötätunto, viisaus, anteeksianto, aikomus ja tarkoitusperät ovat kaikki niin avaria, että niihin voi sisältyä kaikkien hirvittävinkin rikos ja rikollinen."

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net