09.01.2015

Rajaton rakkaus

Rakkaus sanana ilmenee lähes joka paikassa. Ihmiset rakastavat kumppaniaan, lapsiaan, ystäviään, lemmikejään, jopa hampurilaisia! Mutta mitä se rakkaus on ja ennen kaikkea miten se ilmenee?

Minä en osaa rakastaa. Saatan tuntea lämpöä, ihastusta, hullaannusta, myötätuntoa ja muita sen kaltaisia tunteita, mutta rakkaus. Ei. Olen varmasti kuvitellut olevani monet kerrat rakastunut ja voi sitä ihanaa tunnetta. Mutta tunne ei kestä, tilalle tulee pelko, joka esiintyy monenlaisessa eri valepuvussa...vaatimuksena, menettämisen pelkona, mustasukkaisuutena, vihana.

Rakkaus on minulle sitä, että rakastan jotakin ilman vaatimuksia. En odota toiselta mitään. En vastarakkautta, hyväksyntää tai edes tietoa omasta olemassaolostani. Rakkaus vain on olemassa. Rakkaus on rajaton, ikuinen ja vapaa. Sitä ei voi kukaan kahlita.

Ihmiset solmivat liittoja, joiden ihanne olisi kestää koko ikä. Kultahääpäiviä viettäviä kadehditaan, vaikka ulkopuolisina emme tiedä mitään mitä pariskunta on ”kestänyt”. Kulissien takana saattaa olla henkistä ja fyysistä väkivaltaa, varmasti kuitenkin jossain määrin pitkä avioliitto on vaihtokaupan tulosta, sinä annat minulle tuon ja minä annan sinulle tämän. Avioliittoa pitänee myös kasassa yksin jäämisen pelko, on parempi olla yhdessä ja tutussa, kuin yksin ja epävarmuudessa.

Avioliitto on instituutio. Molemmat lupaavat toisilleen ”ikuista rakkautta”. Siitä alkavat ongelmat. Lupaus. En rakasta koskaan ketään muuta kuin sinua.

Sielu tahtoo rakastaa kaikkia. Ei ketään erityistä.

En halua olla kahlittuna vain yhteen ainoaan ihmiseen. Haluan oppia tuntemaan rakkautta koko ajan, kaikkea kohtaan. Se on rajatonta rakkautta. Ja sitä paitsi, meitähän ei ole kuin yksi :)

Loppuun kjk 3 rakkaudesta:

Rakkaus on rajaton. Siinä ei ole alkua eikä loppua. Ei käsitteitä ennen ja jälkeen. Rakkaus on aina ollut, on ja on aina oleva.

Rakkaus on ikuinen. Se on aina todellinen.

Te ihmiset kaipaatte todellisuudessanne aina rakkautta. Kaipaatte rajatonta rakkautta. Ja toivotte aina, että olisitte vapaat ilmaisemaan sitä.

Kaikissa rakkauskokemuksissanne te tavoittelette vapautta, rajattomuutta ja ikuisuutta. Ette ehkä aina tavoita niitä, mutta syvällä sisimmässänne tiedätte, että rakkaus on vapaa, rajaton ja ikuinen. Ja mistä tiedätte? Koska te itse olette rakkaus ja ilmaisemalla rakkautta pyritte tuntemaan ja kokemaan sen, kuka ja mitä olette.

Te olette elämä, joka ilmaisee elämää. Rakkaus, joka ilmaisee rakkautta. Jumala, joka ilmaisee jumaluutta.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net