Parempi maailma pixabay.com
18.03.2015

Parempi maailma

Serkkuni kysyi lapsena, mitä toivoisin jos haltija toteuttaisi kolme toivettani. Tiesin heti, että en tarvitse kuin yhden.

Maailmanrauha. Että kaikilla ihmisillä olisi ruokaa, rauhaa ja hyvä olla. Ei täällä muuta tarvita.

Myöhemmin maailmanparannusintoni vei minut erinäisten yhdistysten pariin, jossa pääsin ”parantamaan”. Olin huolissani luonnosta, ihmisten ja eläinten kärsimyksistä, menin mukaan jopa politiikkaan. Työnikin oli opettaa ihmisiä syömään ja elämään ”oikein”. Yhdessä elämänvaiheessa olin jopa lähdössä kehitysmaahan auttamaan nälkää näkeviä.

En kironnut Jumalaa. Olin jo oivaltanut että hän ei ole kärsimysten takana, vaan me ihmiset. Jumala, jonka itse koen, ei riistä, tuhoa tai vihaa. Sen tekevät ihmiset.

Samalla minusta tuli ylimielinen ja arvosteleva. Olin parempi kuin ne ihmiset, jotka kulkivat tavoitellen omaa hyvää. Minähän olin pyhimys, autoin heitä joilla on hätä. Olin heikompien puolella.

Auta kun apua pyydetään, mutta älä tee sitä korottaaksesi itseäsi. Yrittämällä muuttaa toisten ihmisten käytöstä tai elämäntapaa, et muuta mitään. Jokainen kulkee omaa polkuaa.

Ole esimerkki. Maailma muuttuu, kun itse muutut. Elä kuin paratiisi olisi tässä ja nyt. Usko että se on mahdollista. Parempi maailma on jo täällä.


Ote kjk 1 kirjasta
Neale kysyy Jumalalta:

-          tarkoitatko ettei minulla pitäisi olla paha olo sen takia, että Afrikassa kuolee lapsia nälkään, että Amerikassa on välivaltaa ja epäoikeudenmukaisuutta ja että maanjäristys surmaa satoja ihmisiä Väli-Amerikassa?

Jumalan maailmassa ei ole käsitteitä ”pitäisi” tai ”ei pitäisi”. Tee mitä haluat. Toimi niin että toimintasi heijastaa sinua, edustaa entistä suurenmoisempaa versiota sinusta. Jos haluat, että sinulla on paha olo, niin olkoon sitten niin.

Älä kuitenkaan arvostele tai tuomitse, sillä et tiedä miksi ja mitä tarkoitusta vasten jokin asia tapahtuu. Ja muista tämä: jos tuomitset, sinutkin tuomitaan. Ja jonakin päivänä sinusta tulee se minkä tuomitset. Yritä pikemmin muuttaa niitä asioita – tai tukea toisia jotka pyrkivät muuttamaan. Asioita jotka eivät enää kuvasta korkeinta käsitystä siitä mitä olet.

Niin ja siunaa kuitenkin kaikki – sillä kaikki on Jumalan luomaa elävän elämän kautta ja se on luomakunnan korkein saavutus.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net