Ne vihoviimeiset käskyt, muutettu! https://pixabay.com/fi/karja-lehm%C3%A4n-naudat-maaseudun-384628/
12.10.2017

Ne vihoviimeiset käskyt, muutettu!

Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä jne... Jaa, raamatun 9- 10 käsky ovat hyvin samankaltaisia. Älä tavoittele toisen omaa.

Katekismuksessa on sanotaan näin:
Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme petokseen turvautuen tavoittele lähimmäisemme perintöä tai kotia emmekä ota sitä haltuumme lain ja oikeuden varjolla, vaan auliisti autamme häntä säilyttämään sen. (9.käsky)

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme houkuttelemalla, pakottamalla tai vieraannuttamalla riistä lähimmäiseltämme hänen vaimoaan, palvelusväkeään tai karjaansa, vaan kehotamme kaikkia pysymään tehtävissään ja täyttämään velvollisuutensa.(10.käsky).

Mutta siis ihan oikeasti. Ihan ensimmäiseksi pitäisi päivittää näiden käskyjen tekstit. Kuka tuollaista jaksaa lukea ja ketä kiinnostaa. Siis ihan tekstipohjaisesti. Joten voisiko kirkko päivittää käskyt tähän päivään sopivaksi, kiitos. (en tosin tiedä, onko raamatun käännös sama).

Älä siis tavoittele toisen omaa on se peruspointti. Mä en oikein tiedä mitä tästä sanoa. Mitä tää "tavoittelu" on? Materia on niin egojuttu. Ehkä tämän voisi liittää kateuteen. Nämä käskyt tuntuvat niin kaukaisilta ja epätodellisilta. Onkohan jumalalla kiinnostusta ja aikaa miettiä, kuka tavoitelee ja mitä. Seuraako se maapallon elämää kuin me television saippuasarjaa. Niin täytyy olla, jos jumalaa kiinnostaa tälläinen. 

9. ja 10 käsky on poistettu, ne ovat mälsiä. Laitetaan näiden tilalle vaikka sellainen käsky, että kunnioita Äiti Maata, eläimiä ja kasveja. Älä riistä, myrkytä tai turmele tätä upeaa asuinsijaamme. Auta heitä, jotka suojelevat ja pyrkivät pelastamaan maan ja eläinkunnan ihmisen ahneudelta.

Luulisi, että jumalaa kiinnostaisi Äiti maan tila enemmän kuin se, tavoittelenko minä naapurin Mansikki-lehmää :D

Keskusteluja Jumalan kanssa kirjasarjassa 9 ja 10 sitoumus sitoumus kuuluu näin:
Et himoitse lähimmäisesi puolisoa, sillä miksi haluaisit juuri lähimmäisesi puolisoa (tai tavaroita tms.), kun tiedät, että kaikki ovat sinun puolisoitasi (tai tavaroita tms.).

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net