22.10.2014

Lisää rahaa mulle!

Rahan manifestoiminen (eli luominen) omaan elämään on sivuston tämän hetken teemoja, joten laitanpa itsekin lusikkani soppaan. Tuo ihana (paha) raha, jota kaikki himoitsevat, mutta eivät saa. Ja kun sitä ei ole, todetaan, ettei sitä oikeasti edes haluta ;)

Olen kotoisin työläisperheestä, jossa raha ei puussa kasvanut. Jo pienenä opin, että rahan eteen täytyy tehdä paljon töitä. Ja aina pitää jemmata pahan päivän varalle. Entäs sitten ne rikkaat? Heidän täytyi tietenkin olla ahnaita, itsekäitä pyrkyreitä tai sitten ovat perinneet, jolloin he ovat ilmiselvästi ainakin laiskoja. Mitään kun ei tarvitse tehdä elantonsa eteen. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Mitä sitä sitten teki kun varttui. Säästi. Ja teki töitä hampaat irvessä. Koska köyhyys/vähävaraisuus seurasi koko ajan, piti kehittää jokin selitys sille. Itse valitsin "vihreän" tien. En halua tuhlata maapallon vähiä varoja, niinpä elin hyvin askeettisesti. Samalla minusta tuli "hyvä ihminen", koska ostin tavarani kirpputoreilta, ajattelin maapallon hyvinvointia, söin perusruokaa (kasvisruokaa), harrastin kävelyä, lukemista ja käsitöitä (apua, oli ostettava lankaa!). Sanomatta selvää, että meni hieman överiksi.

Kyllä, olen sitä mieltä, että maapallon hyvinvointia pitää ajatella, enkä edelleenkään tykkää törsätä. Shoppailu ei kuulu elämääni. Kierrätän ja ostan mahdollisuuksien mukaan tarvitsemani kirppareilta ja syön kasvisruokaa. Harrastukseni on edelleen samat.

Merkittävä ero on siinä, että teen sen vapaaehtoisesti, enkä siksi että haluan "olla hyvä tai ainakin parempi kuin naapuri".

Ajatusmaailmani on muuttunut. En pidä enää rahaa pahana, vaan se on vaihdonväline. Rikkaat eivät ole välttämättä sen ahneempia, itsekkäämpiä tai laiskempia kuin ns. tavikset. Alan pikkuhiljaa uskoa siihen, että maailma kantaa ja kaikki tarvitsemani on ajatuksen päässä. Jos pystyn manifestoimaan jonkun asian/tapahtuman/tavaran päässäni, se tapahtuu. Jos uskon, että minulla on oikeus nauttia rahasta, sitä tulee. Kysymys on vain ja ainoastaan asenteesta.

Ja ei, en ole (vielä) rikas, en edes varakas. En tiedä mistä ensi kuun vuokrarahat tulevat, mutta tiedän ettei niistä tarvitse kantaa huolta. Maailmankaikkeus tekee työnsä puolestani, kun annan sille tilaisuuden!

Loppuun vielä pätkä Keskusteluja Jumalan kanssa 1, jossa Neale kysyy miksi ei ikinä tunnu saavan tarpeeksi rahaa, vaan aina pitää taistella?

Jumala: Ongelma on runsauden periaatteen väärin ymmärtäminen ja siihen liittyvän "hyvä ja pahan" väärin ymmärtäminen. Sinulla on ajatus, että raha on pahasta. Jumala on hyvä. Siksi Jumala ja raha ei kuulu yhteen.

- niin, tavallaan tuo taitaa olla totta.

Se tekee asiasta kiinnostavan, sillä silloin sinun on vaikea ottaa vastaan rahaa mistään hyvästä asiasta. Tarkoitan, että jos jokin asia on mielestäsi hyvä, et pidä sitä rahan arvoisena. Mitä parempi jokin on, sen vähemmän rahallista arvoa sillä on. Et ole ainoa, joka niin ajattelee. Koko teidän yhteiskuntannne uskoo niin. Opettajanne elävät köyhyydessä ja stripparit ansaitsevat omaisuuksia. Johtajanne ansaitsevat vähemmän kuin urheilijanne, ja siksi heistä tuntuu että on varastettava saadakseen erotuksen kurotuksi kiinni. Teidän pappinne elävät vedellä ja leivällä ja te viskotte rahaa viihdetaiteilijoille.
Ajattele asiaa. Kaiken mille panette korkean arvon, haluatte olevan halpaa. Yksinäinen tutkija, joka etsii lääkettä aidsiin joutuu kerjäämään rahaa ja nainen joka esittelee kirjassaan sata uutta yhdyntätapaa, ansaitsee omaisuuksia.

Tämä takaperoinen taipumus on peräisin väärästä ajatelusta. Väärä ajattelu liittyy rahakäsitykseenne. Rakastatte rahaa ja samalla väitätte sitä kaiken pahan alkujuureksi. Jumaloitte sitä ja samalla nimitätte sitä likaiseksi. Jos joku rikastuu tekemällä hyvää, rupeatte heti miettimään, että siinä täytyy olla jotain mätää. Sinä olet sitä mieltä, että se, joka valitsee korkeimman kutsumuksen, saa vähiten palkkaa...

- hmmm

Tismalleen,...hmm. Sinun kannattaisi miettiä asiaa. Se on niin väärin.

- Minä luulin ettei väärää ja oikeaa olekaan.

Ei niin. On vain se, mistä on sinulle apua ja se mistä ei ole. Oikea ja väärä on suhteellisia käsitteitä ja minä käytän niitä sellaisina silloin kun ylipäätään niitä käytän. Tässä tapauksessa raha-ajatuksesi ovat vääriä suhteessa siihen, mistä on sinulle apua - suhteessa siihen mitä sanot haluavasi.
Muista että ajatukset ovat luovia. Jos ajattelet rahan olevan pahaa, mutta pidät itseäsi hyvänä...ristiriitahan siitä syntyy. Ajatellaan nyt erityisesti sinua, poikani. Useimmille tämä ristiriita ei ole niin suuri. Useimmat inhoavat työtään, eikä heidän sen vuoksi ole vaikeaa ottaa siitä rahaa. "Pahaa pahasta", tavallaan. Sinä kuitenkin rakastat sitä mitä teet. Siksi sinun on vaikea hyväksyä ajatusta että ottaisit "pahaa hyvästä". Näkisit mieluummin nälkää kuin otaisit vastaan "likaista" rahaa "puhtaasta" teosta....ikäänkuin teko menettäisi puhtautensa jos ottaisit vastaan rahaa.

Tässä nyt nähdään miten ristiriitainen suhtautumisesi rahaan on. Osa sinusta torjuu sen ja osaa harmittaa, kun et saa sitä. Maailmankaikkeus ei osaa ratkaista, koska se on saanut kaksi erilaista ajatustapaa sinulta. Elämäsi takkuilee suhteessa rahaan, sillä ajatustapasikin takkuilee. Et osaa keskittyä mihinkään, etkä tiedä mikä on sinulle totta. Maailmankaikkeus on iso monistuskone, joka monistaa ajatuksiasi. Sen voi muuttaa vain yhdellä tavalla. Sinun on muutettava ajatuksiasi!

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net