Älä tee aviorikosta http://www.freeimages.com/photo/strength-1310249
21.02.2017

Älä tee aviorikosta

Kuudes käsky raamatun mukaan on "Älä tee aviorikosta". Niin, mikä sitten on aviorikos ja onko rakkaus yksinkertainen asia ja onko rakkaudella ja avioliitolla tekemistä keskenään?

"Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että pidämme sanamme ja tekomme puhtaina ja kurinalaisina sekä rakastamme ja kunnioitamme kukin aviopuolisoamme."

http://katekismus.fi/10kaskya/6.html

Siis ihan oikeasti. Nämä 10 käskyä pitäisi päivittää. Jo pelkästään käsitys aviopuolisoista on raamatun mukaan vanhanaikainen. Nykyisin sukupuolella ei ole väliä. Ja miksi pitäisi olla? Eikö rakkaus ole tärkeintä? Miten joku kokee uhkaksi sen, että kaksi ihmistä rakastaa toisiaan. Ei se tartu. Ei se tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi olla sateenkaarikansaa. Miten jokin "miljoona vuotta vanha" kirja määrää, miten pitää elää?

Katekismuksessa sanotaan: "meidän tulee pelätä ja rakastaa Jumalaa, että pidämme sanamme...jne". Eli pelkän pelottelun takia ei saa pettää? Koska olemme luvanneet? Jos mietitään avioparia, jotka ovat olleet naimisissa vaikkapa 30 vuotta. Elämä on ok. Toinen rakastuu työtoveriinsa palavasti. Onko se väärin? Onko rakkaus väärää? Pitääkö olla naimisissa - jos ei rakasta - sen tähden että niin on luvattu?

Eikö ole elämän tuhlaamista pysyä liitossa, jossa ei ole enää kipinää? Joka on ohitse. Ei rakkauden pyhyyttä mitata sen kestolla, vaan rakkauden määrällä. Tai oikeastaan sitä ei pidä mitata millään, sillä se on kahden ihmisen kohtaaminen. Joskus se kestää vuosikymmeniä, joskus kuukauden, joskus vain päiviä. Mikään niistä ei ole parempi toista.

Aviorikos. Muinoin piti vielä mennä oikeuden eteen hakemaan avioeroa ja toisesta tehtiin "syyllinen". Nykyisin avioeron hakeminen ja saaminen on helppoa. Luuletteko muuten että Jumalaa "henkilökohtaisesti" kiinnostaa, kuka on naimisissa kenenkin kanssa vai ovatko eronneet, tai ovatko naimisissa olleetkaan.

Kun kaksi ihmistä rakastuvat, molempien energiataso nousee. He voivat paremmin ja levittävät ympärilleen rakkaudellisia ajatuksia, jotka nostavat maapallon värähtelyä. Kaksi naimisissa olevaa, jotka ovat yhdessä vain papin aamenen takia, voivat huonosti, ovat kiukkuisia, koska ovat sidoksissa toisiinsa. Energia mitä he välittävät ympärilleen, on negatiivistä. He kuihtuvat, tappelevat tai vetäytyvät.

Kaiken tämän vuodatuksen jälkeen, en puolusta pettämistä. Ei se ole reilua. Jos avioliitto natisee, mutta löytyy vielä rakkautta, yrittäkää korjata se. Antakaa sille aikaa. Jos taas tiedätte sydämessänne että aika on ohi, erotkaa ja löytäkää uusi rakkaus, kun on sen aika. Jos rakkaus iskee naimisissa ollessanne salaman lailla, tutkikaa ja kuulostelkaa. Onko se himoa vai rakkautta? Jos se on aitoa rakkautta, avatkaa sille sylinne.

Keskusteluja Jumalan kanssa kirjasarjassa kuudes sitoumus kuuluu näin:
Et likaa rakkauden puhtautta epärehellisyydellä etkä petoksella, sillä se on haureutta. Lupaan, että et lankea tähän, kun olet löytänyt Jumalan.

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net