Kuolemaan kätketty lahja pixabay.com
28.11.2013

Kuolemaan kätketty lahja

Suomessa ihminen määritellään juridisesti kuolleeksi, kun sydän on lakannut sykkimästä ja joku seuraavista pätee: hengitys ja verenkierto ovat loppuneet, ruumis on tuhoutunut tai toissijaiset kuolemanmerkit ovat ilmaantuneet. Tekeekö pahaa lukea näitä sanoja? Etkö halua ajatella omaa katoavaisuuttasi? Kovin moni meistä miettii mitä muuta tahansa paitsi omaa tai läheisensä kuolemaa.

Jostain syystä olen miettinyt kuolemaa paljon viime aikoina. Mitä silloin tapahtuu ja miten se tapahtuu? Onko kuolema kivulias, näenkö kuoleman hetkellä enkeleitä tai kuolleita läheisiä? Entä jos siellä ei ole mitään muuta kuin tyhjyys? Vai vetääkö kirkas valo minua puoleensa?

En ole tietoisesti pelännyt kuolemaa,  vaan vain sitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Toisaalta on ollut aika, jolloin olisin toivottanut kuoleman tervetulleeksi. Etsin sitä, mutta en löytänyt.

On helppo puhua kuolemasta, kun näennäisesti ei ole välitöntä kuoleman vaaraa.  Kuitenkin kaikki saattaa loppua aivan yllättäen. Jo tänään.

Elämä ja kuolema, syntymä ja kuolema. Kolikon kaksi puolta. Vai onko? Se näyttää siltä, jos uskoo erillisyyteen. Jos puolestaan uskoo siihen, että ihminen ja jumala (tai elämä, energia, valo) ovat yhtä, näkee ettei ole mitään eroa.

Sielu jatkaa kulkuaan kun fyysinen keho kuolee. Kuoleman hetki on monelle helpotus. Omaisille, joiden huomio on vain omassa menetyksessä, hetki on kestämätön: "Miten Minä jaksan tästä eteenpäin?"

Lähestyvä kuolema, jos siitä on tietoinen, laittanee monet asiat uuteen järjestykseen. Turhat hötkyilyt saavat jäädä. Loppuelämä on "laatuaikaa", mitä se kenen kohdalla tarkoittaakin ja mihin rahkeet riittävät. Harva sanoo kuitenkaan kuoleman hetkellä surevansa sitä, ettei tullut tehtyä enemmän töitä...

Fyysisen kuoleman lisäksi on olemassa myös mielen kuolema. Onko siitä valmis päästämään irti? Haluaako kärsimyksen loppuvan? Olenko valmis luopumaan minuudestani ja sulautumaan ykseyteen? Näitä miettii jo jokunen yksilö.

Kuolema ei ole kuitenkaan koskaan "kuolema", vaan ainoastaan olotilan muutos. Kaikki mikä on.

 

Ote Neale Donald Walschin kirjasta Keskusteluja Jumalan kanssa:

"Ruumis ei 'kuole' koskaan, se muuttaa vain muotoaan sielun kanssa. Jos sinulla on selkeä usko kuolemanjälkeiseen ykseyteen Jumalan kanssa, silloin niin sanottu kuoleminen ei koskaan harmita sielua. Kuolema on suuremmoinen hetki, ihmeellinen kokemus. Sielu voi palata luonnolliseen muotoonsa, normaaliin olotilaansa.

Walsch kysyy: 'Ilmeisesti kuolemassa on enemmänkin sellaista, mitä minä en ymmärrä.'

Niin on. Et halua ajatella kuolemaa, mutta aina kun ajattelet elämää, pitäisi myös ajatella kuolemaa ja menetystä. Jokainen hetki päättyy samalla kun se alkaa. Jos et käsitä sitä, et käsitä, mikä siinä on niin ainutlaatuista, ja siksi sanot sitä tavalliseksi. Jokaisen ihmisen kanssa viettämäsi aika muuttuisi suurenmoiseksi jos ajattelet, että se on viimeinen hetki.

Kun kieltäydyt ajattelemasta kuolemaasi, kieltäydyt samalla ajattelemasta elämää. Et ymmärrä mistä on kysymys. Hetki ja kaikki, minkä se sinua varten sisältää, menee hukkaan. Katsot sen ohi etkä läpi.

Kun syvennyt katsomaan, illuusio katoaa ja näet asian sellaisena kuin se todella on. Voi nauttia illuusiostakin, sillä tiedät, että se on illuusio. Eikä mikään ole tuskallista, jos tiedät, ettei se ole todellista. Se on kuin näytelmä tai elokuva, jota esitetään mielesi näyttämöllä. Tämä on totta kuolemasta kuin elämästäkin. Kuolema ei ole milloinkaan loppu, vaan aina alku. Kuolema avaa oven, ei sulje sitä. Kun ymmärrät että elämä on ikuista, ymmärrät myös, että kuolema on oma harhakuvasi, joka panee sinut huolehtimaan ruumiistasi ja kuvittelemaan että olet ruumisi.

Sinä et ole ruumisi, eikä ruumiisi tuhoutuminen koske sinua mitenkään. Kuoleman pitäisi opettaa sinulle, että se, mikä on todellista, on elämä. Elämä puolestaan opettaa, että se, mikä on väistämätöntä, ei suinkaan ole kuolema vaan katoavaisuus. Katoavaisuus on ainoa totuus. Mikään ei ole pysyvää. Kaikki muuttuu. Joka ikinen hetki."

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net