04.10.2013

Jumalan kaikkivoipaisuus

Pystyisikö Jumala estämään ilmastonmuutoksen, tuomaan rauhan sotien runtelemille maille, estämään koulusurmaajaa ampumasta luokkatovereitaan tai kääntämään hirven kulkureitin juuri ennen sen törmäämistä henkilöautoon?

Ja jos pystyy, niin miksi Jumala ei tee niin, miksi hän antaa meidän kärsiä?

Minulle Jumala oli pelottava, pilvenreunalla istuva vanha ukko, joka oli määrännyt tiukat käyttäytymissäännöt meille maan matosille ja joka passitti helvettiin kaikki ne, jotka eivät sääntöjä totelleet. Toisaalla kirkko ja sen papit puhuivat Jumalan armosta ja rakkaudesta. Miten kukaan joka rakastaa ja joka on pelkkä rakkaus ja valo, määräisi missään tilanteessa ketään helvetin lieskoihin kärventymään? Senkö takia, että en ole totellut "pyhää sanaa"? Mitä Jumala voisi kärsimyksestäni saada ja miksi? Jos hän siitä jotain saisi, eikö Jumalan pitäisi olla oikea tyranni, joka odottaa alamaisiltaan täydellistä kuuliaisuutta? Vai onko Jumala viaton ja se karmea hiilihankomies syyllinen? Mutta silloin Saatanalla pitäisi olla enemmän voimaa kuin Jumalalla ja maailmamme olisi todellakin pelkkä helvetti. Tai heillä on keskinäinen sopimus, tiedä häntä.

Onnekseni käsitykseni ei enää ole yllä mainitunlainen. Palataanpa asin ytimeen: jos Jumala on valo ja rakkaus, miksi hän antaa kaiken ympärillä näkyvän pahan tapahtua? Miksi hän ei estä sotia, pelasta maapalloa tai edes sitä kuolevaa vastasyntynyttä lasta? Vastaus on yksinkertainen eivätkä kaikki siitä pidä. "Maailman pelastaminen" ei ole Jumalan tehtävä, vaan meidän. Ei Jumala aiheuta tuhoa, vaan me omalla käytöksellämme. Me olemme luoneet ja luomme koko ajan. Luomalla maailmaa, meidän tulee myös ottaa siitä vastuu.

Jumalan "rooli" koko tässä paletissa on olla tarkkailija, joka katselee myhäillen meidän, lastensa, touhuja "hiekkalaatikolla". Ei Jumala ole se vihainen äijä pilvenreunalla. Jumala on kaikkialla, ylhäällä ja alhaalla, kylmässä ja kuumassa, rakkaudessa ja pelossa, taivaassa ja merenpohjassa. Jumala on energia, rakkaus, valo, rauha, ja me olemme kaikki sitä samaa kipinää. 

Ote Neale Donald Walschin kirjasta Keskusteluja Jumalan kanssa:

"Ei ole Jumalan tehtävä luoda tai olla luomatta sinun elämäsi olosuhteita. Jumala on luonut sinut itsensä kuvaksi ja kaltaiseksi. Sinä olet luonut loput sen vallan kautta, jonka Jumala on sinulle antanut ja Jumala on myös antanut sinulle vapaan tahdon tehdä elämälläsi mitä haluat. Tässä mielessä sinun oma tahtosi on Jumala tahto. Elät elämääsi niin kuin elät, eikä minulla ole mitään toivomuksia siinä asiassa.

Olet luonut sen harhakäsityksen että Jumala välittää tekemisistäsi. Minä en välitä sinun tekemisistäsi, eikä se sinusta ole mukavaa kuultavaa. Välitätkö sinä siitä mitä lapsesi tekevät kun lähetät heidät ulos leikkimään? Merkitseekö sinulle mitään, leikkivätkö he piilosta vai hippaa? Ei merkitse, koska tiedät heidän olevan turvassa. Siksi en välitä mitä teette, koska tiedän että lopputulos on ennalta määrätty.

Te ihmiset epäilette lopputulosta ja se epäily on synnyttänyt pelon, jos nimittäin epäilee lopputulosta, epäilee myös Luojaa ja jos epäilee Luojaa, joutuu elämään koko elämänsä pelon ja syyllisyyden vallassa. Jos epäilee Jumalan tarkoitusperiä ja kykyä saada aikaan lopullinen lopputulos, kuinka voi lainkaan rentoutua? Kuinka voi koskaan löytää rauhan? Jumalalla on täysi valta, te ette voi, ettekä halua uskoa sitä ja olette luoneet mielikuvituksessanne vastavoiman, joka yrittää estää Jumalan aikeet ja te peräti epäilette että Jumala käy sotaa tämän olennon kanssa. Ja saatatte jopa uskoa että Jumala voi vaikka hävitä. Kaikki on ristiriidassa sen kanssa, mitä sanotte tietävänne. Te elätte harhakäsitystenne vallassa ja pelkäätte. Tämä kaikki siksi että te epäilette Jumalaa. Tee uusi päätös ja siitä seuraisi että eläisit kuten Jeesus tai Buddha."

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net