04.08.2013

Jumala kommunikoi kaikkien kanssa

Kaikki ihmiset ovat Luojamme (vaihda sana Luoja tai Jumala sanaan, joka parhaiten palvelee sinun ajatusmaailmaasi) silmissä samanarvoisia, sillä loppujen lopuksi meitä on vain yksi. 

Rikkaat, köyhät, papit, vangit, paavit, nuoret, vanhat, vauvat, alkoholistit... Jumala kommunikoi kaikkien kanssa, ei vain "pyhien". Haluatko kuunnella?

Lapsena pohdin miten monia eri uskontoja maailma päällään kantaa. Mietin miten kaikki "jumalat" mahtuvat tänne ja miksi niitä ylipäänsä pitää olla niin paljon? Sitten oivalsin, että jumalia on vain yksi, ihmiset eri puolilla ovat antaneet sille vain monta eri nimeä.

Kirkko on kautta aikain, varsinkin varhaisilla vuosituhansilla, painottanut että Jumala julistaa oppiaan kirkon ja sen papiston kautta. Tavallisella tallaajalla ei ollut mitään mahdollisuutta itse kokea yhteyttä Jumalaan. Takana oli tietenkin tarkoitus pitää kansalaiset "herran pelossa" ja kirkon narussa.

Tämä hokema on säilynyt näihin vuosiin asti päänupissamme. Koemme, että emme ole tarpeeksi arvokkaita kommunikoidaksemme niin ison jehun kuin Jumalan kanssa. Se tehtävä on tarkoitettu erittäin pyhille ja viisaille ihmisille. Tämä ei ole totta. Meistä jokaisella on joka hetki mahdollisuus, voima ja tapa kommukoida suoraan Jumalalle. Meistä jokainen on erittäin pyhä ja arvokas, olemme samalla viivalla kaikki.

Jumala/Luoja/Rakkaus/Valo/Muhamed/Jeesus/Luonto/Äiti Maa/Energia... Hän/se kommunikoi kaiken aikaa, huolimatta siitä, miksi häntä/sitä kutsutaan (tai ei kutsuta). Kuka haluaa kuunnella? Kun kuuntelee ja hiljentyy, huomaa hyvin äkkiä, että elämässä on asioita, jotka menevät "väärään suuntaan". Kovin moni meistä ei ole halukas tekemään muutoksia kuin pakon edestä. Osaksi tämä johtuu laiskuudesta, välinpitämättömyydestä tai kiireestä - monia hyviä tekosyitä löytyy.

Suurin syy lienee kuitenkin rakkaudettomuus itseä kohtaan. Emme koe olevamme rakastettuja emmekä edes (varsinkaan) Jumalan silmissä tarpeeksi hyviä. On helpompi olla kuuntelematta. Ja turvautua siihen mitä muut sanovat, vaikka se on vastoin omia tunteitasi.

Jos kuitenkin olet kyllästynyt elämäntilanteeseesi, kysyt ehkä, että miten Jumala sitten muka kommunikoi? Olen tarkoituksella käyttänyt sanaa "kommunikointi", sillä puhe ja sanat eivät ole paras eikä todellakaan ainoa keino. Tunne, ajatus, kokemus ja vasta sitten sana, ovat Jumalan tapoja kommunikoida kanssasi. Kuuntele sydämelläsi. 

"Korkein ajatus on aina sellainen, joka sisältää iloa. Selkeimmät sanat ovat ne, jotka sisältävät totuuden. Suurin tunne on se jota te sanotte rakkaudeksi." (N.D. Walsch, Keskusteluja Jumalan kanssa

Ote Neale Donald Walschin kirjasta Keskusteluja Jumalan kanssa:

"Vaihdetaan ensin puhuminen sanaan kommunikoida. Se on paljon parempi sana, ilmaisevampi ja tarkempi. Sanat rajoittavat, tästä syystä en kommunikoi pelkästään sanoin. Tavallisin kommunikointimuoto on tunne. Tunne on sielun kieli. Jos haluat tietää mikä on totta sinulle, tutkiskele tunteitasi. Tunteita on vaikea tunnistaa - ja vielä vaikeampi myöntää niitä itselleen. Siitä huolimatta korkein totuutesi on kätkeytynyt syvimpiin tunteisiisi.

Minä kommunikoin myös ajatusten kautta. Ajatusten kautta kommunikoimisessa käytän usein kuvia, siksi ajatukset ovat sanoja tehokkaampia. Tunteiden ja ajatusten lisäksi käytän viestinnässä myös kokemuksia. Ja kun tunteet, ajatukset, kokemukset eivät riitä, käytän sanoja. Sanat ovat rajoittavia, ne on helppo tulkita ja ymmärtää väärin.

Sanat auttavat ymmärtämään jotain. Kokemus antaa tietoa, mutta on sellaisiakin asioita joita ei voi kokea. Siksi olen antanut sinulle muita tiedon välineitä, nimittäin tunteet ja ajatukset.

Ironisinta on, että te olette kaikki panneet kovin paljon painoa Jumalan sanalle ja jättäneet kokemukset melkein kokonaan huomiotta.

Itse asiassa arvostatte kokemusta niin vähän, että kun se mitä koette Jumalasta eroaa siitä mitä olette kuulleet Jumalasta, jätätte oitis sivuun kokemukset ja keskitytte sanoihin, vaikka asian pitäisi olla kokonaan päinvastoin.

Tunteet, ajatukset, kokemukset ja sanat, näitä siis käytän kommunikoimiseen. Mutta eivät kaikki tunteet, ajatukset, kokemukset ja sanat ole minulta lähtöisin.

Monet sanat ovat toisten lausumia minun nimissäni. Monet ajatukset ja tunteet ovat siinneet asioista, jotka eivät suoranaisesti ole minun luomiani. Monet kokemukset ovat seurausta niistä.

On osattava erottaa nämä toisistaan, se on vaikeaa, mutta muista seuraava perussääntö: Minusta on aina lähtöisin sinun korkeimmat ajatuksesi, selkeimmät sanasi ja suurimmat tunteesi. Kaikki vähäisempi on peräisin muista lähteistä.

Tämän jälkeen jää päätettäväksi, haluaako noudattaa minun sanaani? Enimmäkseen sitä ei noudateta. Joskus sanani jätetään huomiotta, koska ne tuntuvat liian hyviltä ollakseen totta, toisinaan taas koska ohjeiden noudattaminen on liian vaikeaa. Monet viestini ymmärretään kokonaan väärin ja useimmat eivät mene ollenkaan perille.

Tehokkain viestittäjäni on kokemus, jonka te jätätte huomiotta. Maailma ei olisi nykytilassa, jos olisitte kuunnelleet kokemuksenne ääntä. Koska ette ole sitä kuunnelleet, joudutte kokemaan kaiken uudelleen kerta toisensa jälkeen. Minun tarkoitukseni ei muutu, viesti menee perille loppujen lopuksi, ennemmin tai myöhemmin.

Minä en kuitenkaan pakota teitä. En milloinkaan painosta. Olen antanut teille vapaan tahdon - vallan tehdä tahtonne mukaan - enkä milloinkaan ota sitä teiltä pois.

Siksi lähetän samoja viestejä kautta vuosituhansien ja vaikka mihin maailmankaikkeuden kolkkaan. Loputtomiin minä niitä lähetän, kunnes ne tulevat perille ja te omaksutte ne. Minun viestini tulevat sadoissa eri muodoissa tuhansina eri hetkinä, miljoonien vuosien aika. Niitä ei voi olla huomaamatta jos kuuntelee vakavissaan. Niitä ei voi jättää huomiotta kun ne on kerran kunnolla kuullut. Näin alkaa todellinen kommunikointi välillämme."

 

  

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net