03.10.2015

Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä

Kymmentä käskyä pitäisi raamatun mukaan totella. Käsitelläänpä seuraavaksi toinen käsky, joka sanoo että ei saa käyttää väärin Jumalan nimeä.

(ensimmäisen osan pääset lukemaan tästä)

"Älä turhaan käytä Jumalasi nimeä, sillä Herra ei jätä sitä rankaisematta, joka turhaan käyttää hänen nimeään. Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme hänen nimessään toivota pahaa, vanno, noidu, valehtele, emmekä petä, vaan huudamme hänen nimeään avuksi kaikessa hädässämme, rukoilemme, ylistämme ja kiitämme sitä." Lutherin Vähä katekismus

Kaikella kunnioituksella kirkkoa kohtaan, mutta eikö se ole käyttänyt eniten väärin Jumalan nimeä? On tapettu, kidutettu ja sodittu, riistetty köyhiä ja halveksittu vääräoppisia, koska "Jumala" on käskenyt. Papit ja muut korkea-arvoiset kirkon miehet puhuvat herran suulla. He väittävät tietävänsä, mitä Jumala haluaa. Tietävätkö todella vai pomputtavatko tavallista rahvasta?

Luojan tähden, Voi hyvä Jumala, Luojan kiitos...sanontoja riittää, ovatko nämä Jumalan nimen väärinkäyttöä?

En usko että Jumala rankaisee. En usko että hän ylipäänsä on kovin kiinnostunut meidän henkilökohtaisesta elämästämme. En usko että hän tarvitsee palvelemista, tärkeämpää lienee, miten kohtelemme itseämme ja toisiamme.

Mutta on tässä pointtinsa, sillä se miten sanoja käytät, luo todellisuutesi. Toisen noituminen, pilkkaaminen ja pahan toivominen, kolahtaa ennen pitkään omaan nilkkaan. Mitä kylvät, sitä niität. Ei siksi että Jumala rankaisee, vaan koska luot sen itse.

Loppuun vielä Keskusteluja Jumalan kanssa kirjasarjan toinen sitoumus:

2. Et käytä Jumalan nimeä turhaan. Et myöskään nimittele minua kevytmielisesti. Ymmärrät sanojen ja ajatusten voiman, eikä sinulle tule mieleenkään käyttää Jumalan nimeä jumalattomasti. Et käytä minun nimeäni turhaan, koska et pysty siihen, sillä minun nimeäni - suurta "minä olen" - ei voi käyttää turhaan (toisin sanoen ilman tulosta). Ja kun olet löytänyt Jumalan, tiedät sen.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net