Ajan harha pixabay.com
16.12.2013

Ajan harha

Aika on vekkuli keksintö. Toisten mielestä sitä ei ole edes olemassa, toisilla on sitä liikaa ja useimmilla liian vähän. Suhteellisuusteorian mukaan maailmankaikkeus on aika-avaruuden muodostama neliulotteinen möhkäle.

Tiede ei tyydyttävästi tai ainakaan kuulijaystävällisesti osaa siis vastata mitä aika on. Mutta unohdetaan tieteelliset näkemykset ajasta. Käsitellään aikaa siltä kantilta, että aika on harhaa ja menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tapahtuu kaikki samassa hetkessä. Kuullostaa hieman hämmentävältä ja epäuskottavalta. On vaikea käsittää, miten eilinen, tämä hetki ja vuosi eteenpäin voisivat tapahtua samassa hetkessä. Siinä ainoassa hetkessä mikä on, eli NYT. Joka on jo mennyt....

Jotta asiaa voisi ymmärtää edes hiven, näkemyksiämme täytyy laajentaa. Ja paljon. Meidän on unohdettava kuvitelmamme omasta pienuudesta ja laajennuttava niin isoiksi, ettei meillä ole rajoja. Meidän on muistettava oma perusolemuksemme, joka on rajaton. Ja kun hyväksyt tämän, ymmärrät, että sieluasi ja ajatuksiasi ei pidättele mikään. Olet puhdasta energiaa. Ja voit olla joka "hetki", joka paikassa. Ja olet elänyt monessa "hetkessä".

Mutta eihän toki riitä, että tämän tietää. Se pitäisi kokea. Olla menneisyydessä ja tulevaisuudessa nyt. Selvänäköiset ihmiset käyvät uskoakseni aika-avaruudessa kurkistamassa tulevaa, heillä kun on siihen lahjoja. Samoin nukkuessasi poistut ruumiistasi ja voit matkata mihin haluat ja olla missä hetkessä tahansa. Déjà vu -ilmiössä on kyse siitä, että muistaa eläneensä joskus aiemmin tietyssä paikassa ja ajassa.

Kaikki on siis olemassa yhtä aikaa. Miten sitten tulevaisuus määrittyy? Onko kaikki kuitenkin jo ennalta määrätty? Luin jostain, että elämää voi verrata dvd-levyyn, jossa on kaikki vaihtoehdot olemassa, sinun pitää vain valita, minkä elämän valitset. Jos et pidä elämästäsi tällä hetkellä, valitse toisin. Jos selvänäkijä ennustaa sellaista mikä ei tunnu hyvältä, muuta käyttäytymistä, älä tyydy siihen mitä kuulet, vaan valitse parempi vaihtoehto. Sinulla on joka nyt-hetki olemassa valinnanvapaus, joka määrittää sen mikä sinä todella olet. Eilinen ei sitä määritä, eikä tulevaisuus, ainoastaan tämä hetki, joka on ainoa todellinen.

Valinnanvapaus/valinta on sana, joka saa minut levottomaksi. Meillä on mahdollisuus valita polku, jota kuljemme. Mutta kun on valinnanvapaus, tuo se mielestäni mukaan myös vastuun. Itseään kohtaan. Ei voi syyttää ketään toista siitä, että elämä on mennyt "pieleen". Vastuu on vain ja ainoastaan minulla. Kukaan ulkopuolinen ei ole määrännyt asioitani, noin viime kädessä. 

Olemme päässeet ajan harhasta valinnanvapauteen. Huomaan elämäni muodostuneen pitkälti valheesta. Olen kuvitellut että kärsimys on läsnä. Ja totisesti se on, koska sen olen valinnut tässä elämässä tekijäksi, josta minun pitää vapautua. Joten aika-avaruusjatkumosta valitsen polun, joka irrottaa minut kuvitellusta kärsimyksestä. Valitsen oman elämäni dvd-levystä raidan, jossa kärsimystä ei ole ja soitan sitä yhä uudestaan ja uudestaan.

Loppuun vielä Neale Donald Walschin Keskusteluja Jumalan kanssa kirjasta ote joka käsittelee aikaa/ihmistä:

Sinä olet jumallinen olento, joka kykenee kokemaan useita kokemuksia "yhtäaikaa" ja jakamaan minänsä niin moneen eri "minään" kuin haluaa. Voit elää "saman elämän" uudestaan moneen kertaan eri tavoilla. Voit myös elää erilaisia eläminä jatkumon eri "aikoina". Osa sinusta on päättänyt tuntea itsensä nykyisin kokemassasi hahmossa. Silti se ei ole suinkaan olemuksesi raja, vaikka itse niin luulet. Ja niin sinun pitääkin luulla, muuten et voi tehdä sitä mitä olet päättänyt tässä elämässä tehdä. Sinä käytät koko elämän - kaikki ne monet elämät - ollaksesi ja päättääksesi kuka todellisuudessa olet, valitaksesi mitä olet ja luodaksesi sen, kokeaksesi ja täyttääksesi nykyisen käsityksen itsestäsi.

Olet vetänyt elämääsi ihmisiä, tapahtumia, olosuhteita, joita käytät välineinä sen suurimman vision toteuttamiseen, joka sinulla itsestäsi milloinkaan on ollut. Tämä luomisen ja uudelleenluomisen prosessi on jatkuva, päättymätön ja monikerroksinen. Se tapahtuu "tässä ja nyt" ja usealla eri tasolla. Lineaarisessa todellisuudessa näet kokemuksen menneisyytenä, nykyisyytenä ja tulevaisuutena. Kuvittelet, että sinulla on yksi elämä, tai kenties useampikin, mutta vain yksi kerrallaan. Entä jos aikaa ei olisi? Silloin eläisit kaikki "elämäsi" yhtaikaa.

Oletko koskaan kokenut ennakkoaavistusta jostain tulevasta, joka on niin voimakas, että se on saanut sinut välttämään tapahtumaa? Silloin "tuleva minäsi" sanoo: "hei, se ei ollut kivaa, älä tee sitä noin".

Elät myös muita elämiä - niitä joita sanot entisiksi - samaan aikaan. Mikäpä siinä. Sinun olisi hyvin vaikea pelata tätä suurenmoista elämän peliä, jos olisit täysin tietoinen siitä mitä tapahtuu. Prosessi riippuu siitä että se on täydellinen ja niin se onkin, siihen sisältyy myös se, ettet tässä vaiheessa ole täysin tietoinen. Hyväksy siis tämä prosessi Luojan suurimpana lahjana. Ota se vastaan ja kulje sen läpi rauhassa ja viisaudessa ja ilossa. Käytä prosessia hyväksesi ja muuta sitä niin, ettei se enää ole pelkästään jotakin, mikä on pakko kestää, vaan että voit käyttää sitä välineenä kaikkien aikojen suurenmoisimman kokemuksen luomiseen, oman jumallisen minäsi täyttymykseen.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net