15.05.2019

Keskustele: Metsien kansan metsät uhattuina

Suomalaisista puhutaan metsien kansana ja metsät ovatkin osa kansallista identiteettiämme. Ne ovat tarjonneet elantoa, suojaa ja luontoelämyksiä vuosisatoja. Suomen maa-alasta metsät peittävät noin 70 prosenttia ja tilastojen mukaan Suomi on maailman kymmenenneksi metsäisin maa, mutta  lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin metsien karun tilan. Suomessa on 77 erilaista metsätyyppiä. Niistä peräti kaksi kolmasosaa on arvioitu uhanalaisiksi. Intensiivinen metsätalous, voimakas maankäyttö ja soiden ojitus ovat metsien monimuotoisuuden uhkia. Erityisen uhattuja metsätyyppejä ovat runsaslahopuustoiset kangasmetsät, lehdot sekä karukkokankaat. Myös melkein kaikki korpityypit ovat uhanalaisia. Metsät ovat kuitenkin erityisen tärkeitä elinympäristöjä, sillä noin puolet Suomen eliölajeista elää metsissä. Mitä metsä sinulle antaa? Saatko metsältä elannon, mielenrauhaa, marjoja, luontoelämyksiä vai kohtaatko luonnonhenkiä?  
Jaa tämä:

4 kommenttia

 • Kommentoi linkkiä Aathme 28.05.2019 lähettänyt Aathme

  Metsä hyväksyy minut sellaisena kuin olen, siellä ei tarvitse esittää mitään muuta. On niin helppo hengittää - ei mitään pakkoa mihinkään.

 • Kommentoi linkkiä KaunoElisa 21.05.2019 lähettänyt KaunoElisa

  Metsässa tulee hyvä olo. Siellä on hiljaista ja metsä puhuu ääneti. Ihmiset tuhoavat vain metsän, kun kaatavat kaiken . Isot sellutehtaat tarvitsevat paljon puuta, ilmastonmuutos kiihtyy, ei hyvä. Syksyllä marjastan paljon.

 • Kommentoi linkkiä kartsa-K 17.05.2019 lähettänyt kartsa-K

  Metsässä asuu menninkäisä!

 • Kommentoi linkkiä InkeriK 15.05.2019 lähettänyt InkeriK

  Ennen kaikkea rauhaa! Metsään kun menee, niin siellä saa tankattua energiaa. Ilman sitä ei jaksaisi päivästä toiseen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net