Sukupuolielämä https://pixabay.com/fi/makuuhuone-aiemmin-kauan-sitten-1413522/
07.03.2017

Sukupuolielämä

Jos on vielä nykyään ahdasmielistä ajattelua, kun puhutaan seksistä, niin mitä se sitten mahtoikaan olla sata vuotta sitten....pimeässä ja peiton alla. Taisi olla naisten G-piste aika hyvin piilossa.

Naisen piti olla totta kai "puhdas" avioon astuttaessa, mistä juontaa juurensa nykyinenkin madonna/huora -näkemys. Nurmeksessa tiedettiinkin kertoa, että lumpeen juurilla on kiihkoa lievittävää vaikutusta. Raskaus taas estettiin leikkaamalla nännien päälle ristin, kun haava oli parantunut, raskaaksi ei enää tullut. Toinen tapa estää raskaus oli, nousta saunanlauteille takaperin uunin puolelta, kylpeminen pitää tehdä räppänän (vanhoissa saunoissa oleva ilmanvaihto) alla.

Tiedettiin myös kertoa, että mikäli nainen masturboi, eikä halua paritella miehen kanssa, järki ja siitoskyky häviää. Naimisiin mentäessä oli hyvä siunata vihkivuode, ettei paholainen saa valtaa tulevan perillisen suhteen. Tiesivät ennen vanhaan myös kertoa, että jokainen parittelukerta vie miehestä "liinavahvuuden" pois, joten ei se liiallinen seksi ollut miehellekään hyväksi. Miehellä oli lupa "hairata sivulta päin", jos raskauden viime aikana vaimo ei enää antanut. Liekä tarkoittanut masturbointia vai syrjähyppyä, se ei kirjasta käy ilmi.

Jos sitten sukupuolitauti iskee, muinoin kuppa ja tippuri olivat ne tunnetuimmat, löytyi niihinkin omat roppinsa ja suojautumiskeinonsa. Kupan sai niinkin helposti pois kuin tartuttamalla se toiselle, mikäli perniöläisiä on uskominen. Mouhijärvellä kuppa parani, kun valkoisesta alunasta ja kuuden oksista kerätystä vedestä keitetään lääke. Tippuri iski, kun pahantahtoinen nainen lakkaa hengittämästä miehen siemensyöksyn aikaan. Miehen tulikin olla varuillaan tuolla hetkellä ja töytäistävä nyrkillä naista jos näkee moista käytöstä. Jos tippuri ennättää tarttua, sen saa pois juomalla puuöljyä, jonka jälkeen mentävä parittelemaan. Haukikalan veren myös sanottiin parantavan tippurin.

Lähteet:
Hako, Matti (toim.): Kansanomainen lääkintätietous
Tuovinen, Jane: Tietäjistä kuppareihin
Hernesniemi, Antti: Jäsenet paikalleen, paha veri pois

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net