Hedelmällisyys https://pixabay.com/fi/ori-hevoset-taistelu-harja-hevonen-1401913/
06.04.2017

Hedelmällisyys

Ennen muinoin tiedettiin konsti jos toinenkin, miten poikia taloon siitetään. Syy löytyi myös keskosen syntymälle sekä kaksosille sekä tietenkin vinkkejä, jos ei lapsilykky onnistunut.

Keskonen syntyi naiselle, joka säikähtää kesken sukupuoliyhdynnän, kaksosia ja kolmosia tulee taas silloin, kun ollaan oltu pitkään selibaatissa. Kaksosia tuli myös, jos nainen nukkui parittelun jälkeen koko yön selällään.

Jos naisella on lyhyet ja leveät lanteet, lapsia tulee paljon ja helpolla, mikäli on Kolarin taikoja uskominen. Mikäli nainen ei millään tahtonut tulla raskaaksi, piti Pielavedellä tehdä seuraava taika: kun ori astuu tamman, pitää tamman hännästä sillä hetkellä hyhtäistä jouhi. Jouhi sidotaan yökköön ja koko komeus laitetaan sängyn pohjavuoteeseen, missä paritellaan. Hedelmälliseksi tuli myöskin jos tapulin kellonsoittonuorasta ottaa tappuroita ja niillä pyyhkii naisen sivuja poikkipäin. Nainen tuli raskaaksi myös, kun ruumista haudatessa (ei sentään kyseisen naisen) potkaistaan vaimon hameeseen kolme kertaa multaa ja joka kerta lausutaan: " Olrelmas sinunkin pitää ottaman".

Hedelmättömiä sanottiin "maailman hävittäjiksi", joka johtui siitä, että on liian monen miehen kanssa maanut, sillä "Ei se pelto kasva, jota koko maailma tallaa".

Poikia taloon sai mm. silloin, jos miehellä ja naisella on hyvä rakkaussuhde tai mikäli mies parittelun jälkeen lyö vyöllään naista. 

Lähteet:
Hako, Matti (toim.): Kansanomainen lääkintätietous
Tuovinen, Jane: Tietäjistä kuppareihin
Hernesniemi, Antti: Jäsenet paikalleen, paha veri pois

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net