Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus on edesmenneen psykologian tohtori Marshall B. Rosenbergin kehittämä tapa ratkaista vuorovaikutuksessa ilmeneviä konflikteja, toimia vuorovaikutussuhteissa kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla ja parantaa ihmissuhteiden laatua. Menetelmä auttaa meitä löytämään luontaisen myötätunnon, sydämestä antamisen, läpi käymällä menetelmän neljä askelta.
Myötätunto on monipuolisesti rakentava ja parantava voima, jota kannattaa käyttää. On olemassa joitakin vuorovaikutuksellisia tapoja, jotka saattavat vieraannuttaa meidät luontaisesta myötätuntoisuudestamme. Nuo tavat ovat elämästä vieraannuttavaa vuorovaikutusta. Moraalinen arviointi, vertailu ja vastuun kieltäminen johtavat kauemmas myötäelävästä ja rakentavasta vuorovaikutuksesta. Millaisia ajattelumalleja tai käytöskuvioita meidän kannattaisi välttää?
Rakkauden ylläpitäminen pitkässä parisuhteessa on tietoa, tahtomista ja työtä. Se on sitoutumista ja toisen hyvän laittamista oman hyvän edelle. Rakkautta on mahdollista syventää pitkässä parisuhteessa, jos sitoudumme pitkäjänteiseen ja tietoiseen työskentelyyn.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net