Sopivasti puhdas https://pixabay.com/fi/ihmiset-yksin-tytt%C3%B6-uimaveden-2602231/
26.09.2014

Sopivasti puhdas

Olen aina rakastanut puhtautta. Rakastan uimista, kylpemistä, suihkussa käyntiä sekä raikasta juomavettä. Rakastan yksinkertaista sisustusta ja tyhjää tilaa. Rakastan hiljentynyttä mieltä ja puhdasta omaatuntoa. Selkeyttä ja johdonmukaisuutta. Toimintaa, jolla on puhtaat motiivit. 

Kun valmennan ihmisiä, haluaisin aloittaa kuvainnollisesti pesemällä heidät. Pesemällä pois elämän aiheuttamat tahrat, kivut, elämäniloa vaikeuttavat oletukset ja pelot. Sen jälkeen haluaisin kastaa heidät pyyteettömään rakkauteen, joka vahvistaisi heidät toimimaan rakentavalla tavalla – tavalla joka lisäisi sekä heidän että maailman aitoa iloa ja sallisi heidän elävän täydessä potentiaalissaan sydämessään nöyrinä.

Joogatunneilla tämä tehdään pienimuotoisesti jokaisen tunnin aikana: hengitetään ja hikoillaan kuona-aineet pois, laitetaan veri virtaamaan, täytetään keho raikkaalla hapella ja loppurentoutuksen aikana mieli saa mahdollisuuden hiljentyä meditatiiviseen tilaan samalla kun annan ReiKi-energian virrata oppilaisiin käsieni kautta.

Kauneuden aistiminen on totuuden tuntemista. Totuuden tunteminen on rakastamista.

– Deepak Chopra 

Kehon, mielen ja sielun puhtaus 

Kehon puhtauteen liittyy sen puhdistaminen ja hoitaminen, puhtaan ruoan syöminen ja puhtaan veden juonti, sekä kehoa ympäröivä puhtaus vaatteista, kodin kautta muuhun ympäristöön ja ilmaan. 

Puhutaan myös energeettisistä kehoista, joita voi puhdistaa erilaisin energiahoidoin. Niiden puhdistaminen tapahtuu muun muassa huomion kohdistamisella puhdistettavaan kohteeseen.

Mielen puhtauteen liittyy kyky tyhjentää se turhista ajatuksista, sekä valita virikkeitä, jotka ylevöittävät mieltä.

Sielun puhtaudessa on kyse tunteesta, jossa pyyteetön rakkaus, ilo ja kiitollisuus ovat ottaneet tilaa pelolta. 

Kyyneleet ovat sielulle kuin saippua iholle.

– Juutalainen sananlasku

Miksi puhdistautua?

Liiallinen likaisuus ensinnäkin vaikeuttaa tervettä elämää, ja ilman terveyttä on vaikea nauttia elämästä. Toisaalta mielen puhtaus, selkeys, auttaa sinua magnetisoimaan elämääsi sen mitä haluat. Mitä fokusoituneempi olet johonkin asiaan, sitä vahvemmin vedät sitä puoleesi, kunhan energiasi on positiivista ja siten myös tarrautumatonta.

Kun Pessi ja Illusia taas olivat syöneet mansikoita, sanoi Illusia:

- Minä en tiedä onko ihminen hyvä vai paha, mutta minä luulen, että hän tahtoisi tulla puhtaaksi.

- Yrjö Kokko, Pessi ja Illusia

 Rituaalisia pesuja käytetään, jotta saadaan yhteys paremmin sieluun ja sieluun kytkeytyminen puolestaan tuo ihmiselle täyttymyksellisen elämän.

Uskon, että puhdistautumalla kaikesta turhasta ihminen pääsee käsiksi täyteen potentiaaliinsa ja siten pystyy kukoistamaan. Siksi Illusiakin uskoi, että ihminen haluaa olla puhtaasti sitä millaiseksi hänet on tarkoitettu olemaan. 

Sielun olemus on puhdas ilo sydämessä.

– Irene Hopkins

Miten puhdistautua?

Ihminen voi puhdistautua siis veden avulla, mutta myös hengityksen ja kuvainnollisen tulen avulla. Tulta, joka polttaa pois kaiken turhan, voi tuottaa esimerkiksi tapasten avulla. Tapaksilla en tarkoita espanjalaisia alkupaloja, vaan joogan suosittelemia epäitsekkäitä tekoja. Tapas kirjaimellisesti tarkoittaa kuumuutta. Pitkäkestoinen epäitsekäs toiminta polttaa pois itsekkyyttä ja muita paheita, jotka vaikeuttavat iloista ja rauhallista elämää. Lapsesta tai lemmikkieläimestä rakkaudellisesti huolehtiminen on yksi esimerkki tällaisesta toiminnasta. 

Jos ihmiset rakastaisivat toisiaan yhtä paljon kuin koiriaan, maailma olisi paratiisi.

– James Douglas

Jeesus puhui samasta asiasta palvelemisena ja näytti esimerkkiä muun muassa puhdistamalla ihmisten jalkoja. Jalat olivat silloin hyvin likaisena pidetty ruumiinosa, koska ihmiset kulkivat avojaloin tai sandaaleissa ja kadut olivat täynnä jätöksiä. Taloon tullessa piti jalat pestä ennen sisälle astumista ja jalkojen pesu oli alhaisimman orjan tai kaikkein vähempiarvoisimman lapsen tehtävä. Jeesus vaati kuitenkin tehtävän itselleen osoittaakseen, että palveleminen tuo puhtaan onnen, sillä palvelun kautta ihminen voi osoittaa rakkautta ja siten puhdistua onnea vaikeuttavista tekijöistä.

Rakkaus on puhdas voima, joka vain vahvistuu tuhlaamalla ja näin rikastuttaa niin antajaansa, kuin saajaansa.

Sopivasti puhdas

Puhtauden tavoittelussa voidaan kuitenkin mennä myös liian pitkälle. Tästä on esimerkkinä muun muassa se, että lapsi tarvitsee bakteereita vahvistaakseen immuniteettiaan. Tai kun on suoritettu julmia kansallisia ”puhdistuksia” tai haluttu noudattaa jotain uskonnollista dogmaa liian ”puhtaasti”. Elämä on perusluonteeltaan paradoksaalista ja sen täydellinen puhdistaminen ristiriitaisuuksista tarkoittaa myös elämän sykkeen kadottamista. 

Totuus on harvoin puhdas eikä koskaan yksinkertainen.

– Oscar Wilde

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net