Retiisisukuisista kasveista apua masennukseen? https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Raphanus_sativus_subsp._oleiferus,_Bladrammenas_plant_(1).jpg
02.03.2018

Retiisisukuisista kasveista apua masennukseen?

Retiisin sukulaiskasvista palkoretiisistä on löydetty ainesosa, joka julkaistun tutkimuksen mukaan voi auttaa tulevaisuudessa masennuksen hoidossa. Tämä tulisi tarpeeseen, sillä WHO:n mukaan jopa 300 miljoonalla ihmisellä on jonkinlainen mielenterveyshäiriö.

African journal of traditional, supplementary and alternative medicines (vaihtoehtoislääkintä) lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan etanolipitoiset uutteet joita on löydetty mm. Raphanus caudatus nimisestä kasvista (palkoretiisi eli rotanhäntäretikka), voivat potentiaalisesti auttaa masennuksen hoidossa.

Tutkijajoukko on testannut kasvin vaikutuksia antamalla urospuolisille albiinohiiri ryhmille kasvin etanoliuuttetta ja toiselle ryhmälle masennusta ehkäisevää lääkettä. Masennuksen kaltaisia tuntemuksia hiirille luotiin pakottamalla ne uintitestiin tai riiputtamalla niitä hännästä. Tulokset osoittavat, että molemmat, sekä kasviuute että masennuslääkkeet toimivat hiirillä mallikkaasti.

Retiisi-kasveissa on luonnostaan flavonoideja, alkaloideja sekä muita aineita, joiden pohjalta voidaan päätellä että kyseisessä kasvissa voisi olla masennuslääkkeen kaltaisia ainesosia. "Tätä on tietenkin tutkittava vielä enemmän. Nykyinen tutkimus osoittaa sen toimivan vasta jyrsijöillä." tutkijat sanovat. Heidän mukaansa kasvi saattaa olla tulevaisuudessa käytössä masennusta ehkäisevissä hoitokeinoissa.

Viimeaikaiset löydökset jotka voivat vaikuttaa masennuksen lievittämiseen ovat merkittäviä, sillä masennus koskee miljoonia ihmisiä maailmanlaajuisesti. Vuosittain masennuksen takia tehtyjä itsemurhia tapahtuu noin 800 000, joka on toisiksi yleisin syy nuorten potilaiden (15-29) kuolemiin.

Lähde:

https://www.naturalnews.com/2018-01-22-a-radish-like-plant-from-india-proven-to-effectively-relieve-depression-symptoms.html

Kuva on Raphanut Sativus -nimisestä kasvista.

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net