Puhdistuskuuri munuaisillesi - valitse nämä ruoka-aineet https://pixabay.com/fi/karpalo-lusikka-hedelm%C3%A4t-hapan-1767425/
16.06.2017

Puhdistuskuuri munuaisillesi - valitse nämä ruoka-aineet

Munuaisilla on tärkeä rooli elimistön terveydelle, sillä ilman munuaisia kaikki myrkyt ja jätteet eivät suodatu pois verenkierrosta. Säännöllisen ruokailun ja veden juonnin lisäksi olisi hyvä muistaa tehdä silloin tällöin keholle ja munuaisille kunnon puhdistuskuuri. Olisiko sen aika?

Karpalo ja karpalomehu sekä karpalotiiviste ovat tunnettuja niiden tehosta parantaa virtsatieinfektioita ja pitää virtsatiet terveinä. Tämän lisäksi ne ylläpitävät myös munuaisten terveyttä poistamalla myrkkyjä, bakteereja sekä kalsiumoksalaattia, josta voi muodostua kivuliaita virtsakiviä.

Kaalissa on runsaasti fytokemikaaleja, jotka poistavat verestä niin sanottuja haitallisia vapaita radikaaleja. Se sisältää myös C- ja K-vitamiineja sekä foolihappoa. Kaalissa on näiden lisäksi myös alhainen kaliumpitoisuus.

Punajuuri ja punajuurimehut ovat täynnä fytokemikaaleja sekä antioksidantteja, jotka nostavat virtsan happamuustasoa ja näin vähentävät haitallisten aineiden kerääntymistä munuaisiin.

Tummat marjat. Mustikat, karhunvatukat, tummat viinirypäleet ja kirsikat saavat värinsä korkeasta flavonoidipitoisuudestaan. Tummat marjat sisältävät myös antioksidantteja, jotka tukevat terveyttä laskien verenpainetta sekä syöpä- ja sydänsairauksien riskejä.

Yrtit. Ylivoimaisia yrttejä munuaisten terveydelle ovat persilja, sellerin ja voikukan juuri, joita on helppo lisätä mausteeksi suosikkiruokiin.

Sitruuna. Sitruunamehu on luonnollisesti hapanta, joten se toimii punajuuren tavoin nostaen virtsan happamuustasoa. Sitruunamehua kannattaa puristaa veteen tai erilaisiin kylmiin ja kuumiin juomiin. Säännöllisesti nautittuna sitruuna on helppo ja tehokas tapa tukea munuaisten terveyttä.

Vihannesmehut. Itse tehdyt vihannesmehut ovat nousseet viimeaikoina suureen suosioon terveysvaikutusten takia. Vaikka hedelmämehut ovatkin ravitsevia ja hyviä on niissä enemmän sokeria kuin vihannesmehuissa, jotka taas kylpevät vitamiineissa. Kannattaa kokeilla esimerkiksi pinaattia, lehtikaalia, selleriä ja porkkanoita.

Munuaiset toimivat elimistön pääasiallisena puolustusmekanismina myrkkyjä vastaan, joten niitä kannattaa huoltaa hyvin. Tee näistä ruoka-aineista säännöllinen osa ruokavaliotasi ja nauti terveysvaikutuksista.

http://consciouslifenews.com/best-foods-herbs-cleanse-detox-kidneys/11132735/

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net