Prananadi Healing - tiibetiläisten munkkien säilyttämä hoitomuoto http://www.freeimages.com/photo/praying-monk-1442043
11.02.2016

Prananadi Healing - tiibetiläisten munkkien säilyttämä hoitomuoto

Tiibetiläismunkkien vuosituhansien ajan käyttämä ja aiemmin salainen hoitomuoto Prananadi Healing on rantautunut Suomeen. Prananadi on kotoisin Intiasta. Termissä yhdistyvät sanat prana, eli energia, ja nadi, kanava. Kyseessä ei ole uskonnollinen suuntaus, vaan menetelmä muodostuu kolmesta eri monitasoisesta opetuksesta: Prananadi Healing -, reinkarnaatio- ja meditaatio-opetuksista.

Prananadi on säilynyt tiibetiläisten munkkien ansiosta ja noin parisenkymmentä vuotta tätä aiemmin salattua tietoa on saanut opettaa myös muille. Ensimmäiset kurssit Suomessa olivat viime syksynä.

Prananadi Healing -energiahoito tapahtuu kontaktiparannuksena. Menetelmän opettajana Suomessa toimii unkarilainen mestari, Ujlaki Gyula Tibor. Minulla oli ilo olla mukana hänen kahden päivän kurssillaan Helsingissä tammikuussa. Mestari opettaa yleensä vasta neljännestä tasosta lähtien, mutta hän on ottanut suomalaiset siipiensä suojaan. Healing 1 –taso sisältää metodeja ja tekniikoita, hyvin vähän teoriaa. 

Alun teoriaosuuden jälkeen seurasi initiaatio, jolloin hän vihki meidät osallistujat prananadi-energiaan. Initiaatio oli kaunis ja hieno kokemus ja sen jälkeen tunsin syvää rauhaa ja iloa. Maailman meno ja omat murheet eivät painaneet enää mieltä. Tästä on nyt kulunut jokunen viikko ja tasapaino on säilynyt, olen paljon iloisempi ja energisempi kuin pimeän syksyn jälkeen.

Voimakas prananadi-energia

Initiaation jälkeen saimme tehdä ohjatusti hoidon itsellemme tuolissa istuen. Tiibetiläismunkit tuskin istuvat tuolissa, ja hoitomuotoa onkin kehitetty meille länsimaisille sopivaksi. Energia oli todella voimakas, näin itsehoidon aikana paljon värejä ja kuvioita. Täytyy myöntää, että kroppani on ollut vähän huonossa hoidossa, joten jotkut asennot tuottivat hieman hankaluuksia.

Seuraavana päivänä saimme vuorotella hoidettavana ja hoitajana. Olin itse ensin hoidettavana, hoito kesti 1,5 tuntia. Jokainen kokee hoidon omalla tavallaan, itse tunsin voimakasta lämpöä hoidettavissa kehon osissa. Meinasin nukahtaa monta kertaa. Usealta suunnalta kuulunut vaimea kuorsaus kertoi siitä, että hoitopöydällä oli miellyttävä maata. Hoidon jälkeen olo oli todella rentoutunut ja pää vähän pyörällä.

Lyhyen tauon jälkeen vaihdoimme osia ja sain olla hoitajana. Tunsin syvää rauhaa ja lempeyttä hoitoa tehdessä, prananadi-energia tuntui välillä pistelynä sormissa ja kuumuutena kämmenissä – ne olivatkin aika punaiset jälkikäteen.

Itsehoidon huimat tulokset

Jokainen kurssilainen tekee Healing 1 -kurssin jälkeen 1,5 tunnin itsehoidon joka päivä kolmen viikon ajan. Samalla puhdistetaan omaa kehoa syömällä vain kasvisruokaa ja välttämällä esimerkiksi alkoholia ja kahvia. Ensimmäisen viikon itsehoidon jälkeen huomasin kuinka kuljin portaissa normaalisti ylös ja alas. Tätä ei ole tapahtunut lähes 12 vuoteen, jolloin olin varjoliito-onnettomuudessa ja loukkasin jalkani. Rappusissa kävely on aiemmin sattunut ruuvijalkaani, mutta ehkä tässä pian pääsen jo juoksemaan normaalisti!

Olen hoitanut prananadi-energialla aviomiestäni ja hän on myös saanut apua vaivoihinsa. Hän ei muuten usko ennen kuin näkee tai kokee ihan itse. Prananadi Healing on ollut minulle ja miehelleni positiivinen kokemus.

Hoitotulokset riippuvat myös hoidettavasta

Kokeneet reikihoitajat ovat myös kertoneet, että prananadin energia on voimakkaampi kuin esimerkiksi Reikin. Ensimmäisen tason Prananadi Healing vaikuttaa moniin sairauksiin, toki osa sairauksista vaatii pidemmän hoitoajan ja kaikkein vakavimmat sairaudet korkeamman tason hoitoa.

Hoidettavan parantumiseen vaikuttavat hoidettavat ikä ja mielentila, kuten se, onko hän valmis mahdollisiin elämäntapamuutoksiin. Hoidettavan karma vaikuttaa myös siihen, voiko hän ottaa vastaan parantavia energioita. Kuten aina, lääkärin määräyksiä ja suosituksia ei saa unohtaa. Ainoa negatiivinen asia mielestäni on se, ettei hoitoa voi tehdä kaukoparannuksena.

Kurssilla oli ilo huomata, että prananadi kiinnostaa ja yhdistää kaiken ikäisiä, eri kieltä puhuvia ja myös miehiä!

Lisätietoa Prananadista saat seuraavista osotteista: http://prananadi.org/lap/fi/Etusivu ja https://www.facebook.com/prananadisuomi/

Marjaana Kaakinen

Kirjoittaja on Prananadiin hurahtanut meedioksi opiskeleva käsityöläinen, joka haaveilee uudesta urasta Prananadi-energiahoitajana ja meediona

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net