Positiivisuuden voima Copyright: catalin205 / 123RF Stock Photo
05.04.2017

Positiivisuuden voima

Positiivisilla tunteilla on suunnaton voima, jolla ne voivat muuttaa meidän ihmisyyttämme ja kannustavat meidät toimimaan kapasiteettimme mukaan. Rick Hanson, neuropsykologi ja kirjan Hardwiring Happiness kirjailija, opettaa, että positiivisia tunteita voi käyttää tehokkaimmin, kun on perillä negatiivisista tunteistaan.

Esimerkiksi kun murheet ja huolet ottavat yliotteen, eniten apua on turvallisuuden ja voimakkuuden tunteista sekä rentoutumisesta.

Hanson kirjoittaa “Hyvän sisään ottamisen” harjoituksen näillä neljällä askeleella:

Hanki positiivinen kokemus. Älä ainoastaan ajattele positiivisesti, vaan keskity hankkimaan aito kokemus positiivisesta tunteesta.

Rikasta kokemus. Tämä on kutsu pysytellä positiivisessa tunteessa. Nauti siitä, anna positiivisen tuntemuksen levitä kaikkialle kehoosi ja nauti tuntemuksista.

Sisäistä se. Anna positiivisen tuntemuksen koskettaa sinua syvällä tasolla. Hanson kirjoittaa: “Tunne, että kokemus on tulossa osaksi sinua, sisäiseksi voimavaraksi, minkä voit ottaa mukaasi minne vain menetkin.”

Yhdistä negatiivinen ja positiivinen - valinnainen vaihe. Jotta tässä onnistuu, tulee hallita hyvin kolme ensimmäistä. Tässä vaiheessa tuodaan tietoisuuteen negatiivinen kokemus samaan aikaan, kun positiivinen tunne on vallalla.

Eli summa summarum - hanki ja tunne positiivinen kokemus, anna sen levitä kehoon ja mieleen, sisäistä tuo tunne, muuta se "sinuksi. Lopuksi muuta vallalla oleva negatiivinen olotila positiivisuudeksi.

Hanson kehottaa antamaan pienillekin hyville asioille merkityksen, nautiskellen pienistä voitoista, kuten tärkeän puhelun tekemistä. Pieni juhlinta voi viedä tylsän päivän uudelle tasolle. Tee se omalla tavallasi ja todella tunne se.

Lähde http://spiritualityhealth.com/blog/kalia-kelmenson/how-tap-your-light-when-world-feels-dark

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net