Parantaja, paranna itsesi https://pixabay.com/fi/pisaralla-vett%C3%A4-tippuminen-kukka-571956/
02.11.2016

Parantaja, paranna itsesi

Parantajat ovat myötätuntoisia, lempeitä ja herkkiä. He kuuntelevat, antavat aikaansa ja tukevat elämän solmukohdissa. Parantaja parantaa, mutta kuinka usein heille käy kuten suutarin lapsille, jotka jäivät ilman kenkiä?

Parantajat tekevät monenlaisia töitä, yksi tekee yrttilääkkeitä, toinen kuuntelee ja antaa hyviä neuvoja, kolmas tekee energiahoitoja. Joku parantaa ammatikseen, toiselle se on intohimoinen harrastus. Parantajana olet ehkä jo syntymässäsi saanut lahjan auttaa muita tai ajan myötä polkusi on vienyt parantajaksi.

Parantaja painiskelee työtaakkansa alla monesti yksin, pelkästään jo vaitiolovelvollisuus pakottaa olemaan asioista suu supussa. On siis vain jaksettava jakaa myötätuntoa ja ymmärrystä asiakkaille ja monesti siinä käy niin vanhanaikaisesti, että itse jää tyhjän päälle tai asiakaat "imevät kuiviin".

Parantaja tuntee työtänsä kohtaan monesti syvää intohimoa ja siinä piilee ansa. Ei osata asettaa rajoja oman elämän suhteen ja asiakkaiden riippuvuus hoidosta ja parantajantaidosta nostaa itsetuntoa, muut ihmiset laitetaan aina etusijalle.

"Huomasin kuinka käsistäni virtasi parantavaa energiaa ja eläimet ja lapset kerääntyivät paijattavaksi. Hetken kuluttua perhe, sukulaiset ja ystävät soittelivat alvariinsa ja halusivat hoitoon. Tämä tietenkin vahvisti uskoani parantamiskykyyni. Itseluottamukseni kasvoi ja hoitojen määrä tuplaantui. Lopulta päätin vaihtaa alaa, minusta tuli parantaja. Sain paljon kiitosta ja saatoin lähteä iltamyöhäiselläkin vielä auttamaan, jos joku tarvitsi kiireellistä apua. Huomasin kyllä, että perhe ja muu tavallinen elämä jäivät, mutta ihmiset olivat niin riippuvaisia, miten olisin saattanut jättää ketään hoitamatta? Jaksoin rumbaa kolme vuotta, sitten tuli se paljon puhuttu burn out!"

Parantaja polttaa kynttilää molemmista päistä

Kun loppuunpalaminen vasta kytee parantajan sisällä, ilmenee monenlaisia oireita, jotka kielivät alkavasta syöksykierteestä. Monesti parantaja laittaa kaikkien muiden tarpeet omiensa edelle ja näkee kyllä muiden paranemistarpeen, mutta ei omaansa. Hän vähättelee omia ajatuksiaan, tunteitaan, uskomuksiaan ja taitojaan - tehdäkseen muiden olon mukavaksi. Samalla hän kokee olevansa hyväksikäytetty, mutta siitä hän ei tietenkään puhu. Parantaja huomaa myös vetävänsä puoleensa hyväksikäyttäjiä, mutta lähinnä vain pyytelee itse anteeksi ja sietää toisten huonoa käytöstä.

Jos tunnistat itsessäsi yllämainitun kaltaisia "oireita", ehkäpä alla olevissa huomioissa olisi jotakin ideaa?

1. Älä paranna siksi, että saat itsetunnollesi vahvistusta.

Jos sinulla on luonnollinen taito tai lahja parantamiseen, sitä voi olla helppo käyttää vahvistuksen saamiseen. Parantajana oleminen on upeaa, mutta mieti, mikä on sinun oma motiivisi? Nautitko siitä, että muut ihailevat sinua ja työtäsi, tunnetko valtaa kun saat toisen "pelastettua"?

2. Aseta tiukat rajat - ja pidä niistä kiinni.

Parantajan pitää asettaa tiukat rajat auttamiselle. On siis osattava toisinaan sanoa EI asiakkaalle. Ei:n sanomiseen liittyy helposti syyllisyyttä, koska parantajana haluaa auttaa mahdollisuuksien mukaan. Mitä enemmän alat luottamaan omaan viisauteesi ja sisäiseen ääneesi, sitä jouhevampi rajojen kanssa voit olla. Mutta jos huomaat olevasi ovimatto, pidä tiukasti kiinni tietyistä ennalta päättämissäsi kaavoissa.

3. Kunnioita lahjaasi

Parantajan lahjaa on syytä kohdella kunnioittaen. Rakasta lahjaasi, anna sille tunnustusta. Lahjan kunnioittamisesta kertoo myös se, että pystyy ottamaan vastineen tekemästään työstä. Käytä lahjaasi myös omaksi hyödyksesi, vaikka itsensä parantaminen onkin vaikeampaa kuin toisten. Puhdista päivittäin oma energiakenttäsi ja suojaa itsesi.

4. Opi ottamaan vastaan

Liian usein parantajat ovat henkilöitä, jotka kyllä ovat auliita antamaan vaikka paidan päältään. Kun sitten olisi heidän vuoronsa saada, on vastaanottaminen vaikeaa. On yhtä tärkeätä saada kuin antaa, sillä se pitää maailman energiavirrat soljuvina. Aina vastaanottamasi energian ei tarvitse olla rahan muodossa, se voi olla vaikka puhdasta energiaa, iloa ja rakkautta.

Muista, että olet riittävä itsenäsi etkä tarvitse parannustaitojasi vahvistamaan sitä, kuka olet, tai tunteaksesi itsesi arvokkaammaksi. Parannustaitosi lisäävät vain sitä kauneutta, joka on jo sisälläsi.

"En hylkää itseäni enää koskaan. En koskaan tuota itselleni pettymystä, kohtele itseäni kuin ovimattoa tai tee itsestäni pientä, jotta toiset voivat tuntea itsensä suureksi. Olen oppinut, että tämä on suurin lahja, jonka voin antaa – ei vain itselleni, vaan myös tälle planeetalle …" –Anita Moorjani

Lähde: foreverconscious.com

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net