17.12.2015

Paranna mahatauti luonnollisin konstein

Vatsakipu, ripuli ja oksentelu saavat olon niin kurjaksi, että sitä voi jopa tuntea olevansa kuoleman kielissä. Oireet aiheuttavat tavallisesti virukset, ja joskus myös bakteerit. Olemme alttiimpia niille vieraissa ympäristöissä, eli matkustaessamme, ja silloin kun oma mikrobitasapainomme on kadoksissa. Sen voi saada sekaisin esimerkiksi hyviä bakteereja tuhoavat antibiootit.

Pahin taudin vaihe kestää yleensä 48-72 tuntia, mutta täydelliseen toipumiseen voi mennä kymmenenkin päivää. Pahimpien päivien oireisiin kuuluu esimerkiksi pahoinvointi, ripuli, kuume, lihassärky, palelu ja vatsakrampit. Oireet johtuvat kehon yrityksistä päästä eroon viruksesta, joten on paras auttaa sitä siinä luonnon omilla lääkkeillä. Ne toimivat yhteistyössä kehosi kanssa ja tukevat sitä.

Luonnollisia keinoja vatsataudin selättämiseen

Nesteytä. Suurin vatsataudin aiheuttama vaara on kehon kuivuminen. Keho menettää enemmän nesteitä kuin saa, joten on tärkeää että juot vettä ja saat olennaisia mineraaleja ja suoloja. Kaupasta hankittavat nesteytysjuomat sisältävät usein sokeria, väriaineita ja keinotekoisia aromeja, joista ei ole terveydelle mitään hyötyä. Luonnollisemmin nestetasapainoa voi pitää yllä lisäämällä veteen Himalajan suolaa. Siinä on runsaasti minereaaleja, joten se paitsi auttaa nesteytyksessä, tasapainottaa pH-arvoja, auttaa nukahtamisessa ja vähentää lihaskramppeja. Lisää siis 1/4 teelusikallinen suolaa 1,5 litraan vettä. Voit myös ottaa tavaksi juoda aamulla lasillisen lämmintä vettä suolahippusella höystettynä.

Käytä probiootteja. Jos et jo käytä probiootteja, ryhdy siihen heti. Niitä on syytä käyttää päivittäin. Ne ovat hyviä bakteereja, jotka pitävät huonot bakteerit ja hiivat hallinnassa. Yksi antibioottikuuri riittää häiritsemään ruoansulatusjärjestelmän tasapainoa, joten sen aikana on tärkeää huolehtia hyvien bakteerien saamisesta. Antibiootteja saamme myös kalasta ja tehotuotetusta lihasta. Jos et ole kasvissyöjä tai vegaani, suosi villiä kalaa, luomulihaa ja vapaita kanoja. Probiootit tukevat vastustuskykyä, jolloin emme sairastu helposti. Ne myös tukevat ruoansulatusta ja torjuvat allergioita.  

Luonnon antibakteeriset aineet. Hyvien bakteerien hankkimisen lisäksi on hyvä nitistää pahoja bakteereita. Luonnon antibakteerisia aineita ovat valkosipuli, kookosöljy, oreganoöljy, timjami, neilikka, raaka omenaviinietikka ja kolloidihopea.

Luonnolliset tulehduksentorjujat. Kurkuma on, syystäkin, saanut runsaasti huomiota mediassa. Se on luonnollinen ja voimakas tulehduksentorjuja. Vatsataudissa on kyse tulehduksesta, joka myös aiheuttaa kipua. Niinpä kurkuma voi poistaa kipua ja myös nopeuttaa parantumista - eikä ärsytä vatsaa, kuten monet apteekista saatavat tuotteet. Lisää vesilasiin puoli teelusikallista kurkumaa, tai sekoita puoli teelusikallista kahteen teelusikalliseen hunajaa ja nauti tahnaa. Slippery Elm -nimellä kulkeva puun sisäkuoresta valmistettava luonnonlääke rauhoittaa vatsaa ja vähentää tulehdusta ja kipua. 

Ravinto

Ensimmäinen päivä. Ensimmäisten 24 tunnin aikana mikään ei tunnu pysyvän sisällä. Auta kehoasi pääsemään eroon haitallisista elementeistä nesteyttämällä. Koita juoda runsaasti suolalla hyöstettyä vettä. 

Toinen päivä. Kehosi tuntuu heikolta ja tarvitsee energiaa, joten on tärkeää syödä jotain. Suosi helposti sulavaa, yksinkertaista ravintoa. Kokeile esimerkiksi valkoista riisiä, banaania ja valkoista paahtoleipää. Maustamaton luomujogurtti voi sopia keholle tässä vaiheessa myös.
 
Kolmas päivä. Nyt on hyvä huomioida ruokasi ravintoarvotkin. Kasvisliemi on hyvä, parantava valinta. Tee sitä suuri kattilallinen ja syö sitä riisin tai paahtoleivän kanssa aina kun tunnet olosi nälkäiseksi. Kolmanne päivän jälkeen on hyvä syödä vielä kevyitä ruokia, kuten kasvismuussia tai -keittoa ennen siirtymää kiinteään ravintoon.
 
Vaikka ensimmäiset kolme päivää mahataudin kourissa ovat kurjimmat, on tärkeää että huolehdit itsestäsi sen jälkeenkin, lepäät tarpeeksi ja juot riittävästi. Voi kestää 10 päivää, jotta virus on täysin häipynyt. Terveellinen ruoka on avain terveyden ylläpitoon!
 
Lähde:
http://www.collective-evolution.com/2015/10/15/tips-to-naturally-cure-the-stomach-bug/
Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net