Paranna aivojesi toimintaa näillä superfoodeilla! https://pixabay.com/fi/p%C3%A4hkin%C3%A4t-saksanp%C3%A4hkin%C3%A4-2837866/
02.11.2017

Paranna aivojesi toimintaa näillä superfoodeilla!

Lääketiede on kehittynyt viimeisten vuosikymmenien aikana isoin harppauksin. Myös aivojen toiminnasta tiedetään yhä enemmän: kuten että aivot kehittävät jatkuvasti uusia hermosoluja ja että älykkyys ei ole mikään kiinteä ominaisuus jonka kanssa synnytään (kuten aijemmin luultiin).

"Olet mitä syöt"-väitteessä on perää, sillä huonot rasvat, sokeri ja jalostetut elintarvikkeet lapsuudessa voivat kuin voivatkin huonontaa aivojen toimintakykyä ja miksipä ei, sillä onhan se jo todistettu että terveelliset ja vitamiinipitoiset ruoat ovat hyväksi terveydelle ja sitä kautta myös aivoille.

Jos laitat suuhusi oikeita ruokia, voit parantaa kognitiivista terveyttäsi. Seuraavien ruokien avulla aivoihin muodostuu uusia hermosoluja nopeammin ja sitä kautta myös uusia hermoyhteyksiä kehittyy nopeammin, mikä saa sinut esimerkiksi oppimaan uusia asioita nopeammin!

Kananmunat. Kananmunissa on runsaasti luteiinia jonka on havaittu pienentävän esimerkiksi harmaakaihin ja silmänpohjan ikärappeuman riskiä. Kuitenkin aivojen kannalta tärkein ainesosa on niiden aminohapposisältö. Kananmunat sisältävät myös ainesosia jotka auttavat tuottamaan noradrenaliinia, dopamiinia ja GABAa ja täten kehittävät muistia ja oppimista.

Pinaatti. Pinaatti on kirjaimellisesti täynnä voimaa. Eihän Kippari-Kallekaan turhaan sitä syönyt! Pinaatti on täynnä folaattia ja C-vitamiinia jotka ovat tärkeitä aivotoiminnan stimuloijia. C-vitamiini on hyväksi myös oppimiselle, muistille ja keskittymiskyvylle.

Kalaöljy. Noin puolet aivoistamme koostuu erilaisista lipideistä ja rasvahapoista ja luonnollisesti kalaöljy sisältää runsaasti erilaisia rasvahappoja. Omega-3 on tehokasta parantamaan aivojemme rakennetta ja toimintaa ja sillä on myös nuorentava vaikutus.

Banaani. Banaanit ovat täynnä magneesiumia sekä C- ja B6- vitamiineja. B6-vitamiini auttaa tuottamaan esimerkiksi aivojen välittäjäaineita dopamiinia ja serotoniinia.

Täysjyväviljat. Täysjyväviljat ovat hyvä hiilihydraatin lähde, joka toimii aivojen energiana. Koska täysjyvä hajoaa hitaasti, niiden energiaa tuottava vaikutus kestää tunteja.

Marjat. Etenkin mustikat ja vadelmat ovat täynnä antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan vapaita radikaaleja. Ne myös tukevat hermosolujen tuontantoa ja niiden suojaamista.

Palkokasvit. Palkokasvit sisältävät runsaasti erilaisia mineraaleja jotka ovat keholle välttämättömiä, kuten rautaa, kaliumia, magneesiumia ja sinkkiä. Palkokasveissa on myös erilaisia B-vitamiineja.

Avokado. Superfood avokado on täynnä hyviä rasvoja ja E-vitamiinia, antioksidantteja sekä tärkeitä mineraaleja. E-vitamiini on mukana tuottamassa muun muassa aivojen välittäjäainetta asetyylikoliinia joka vaikuttaa oppimiseen ja muistiin.

Merenelävät. Merenelävissä ja äyriäisissä on suuri määrä B12-vitamiinia ja proteiineja jotka tukevat dopamiinin ja serotoniinin tuotantoa aivoissa. Muun muassa simpukoissa on myös runsaasti erilaisia mineraaleja kuten kuparia, jodia, mangaania ja sinkkiä.

Pähkinät ja siemenet. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä: lähes kaikki pähkinät ja siemenet parantavat kognitiivisia taitoja ja muistin toimintaa niiden E-vitamiini ja sinkkipitoisuutensa ansiosta. Ne ovat aivoille kunnon superfoodia (ehkä siksi saksanpähkinä näyttääkin pieniltä aivoilta!) jonka lisäksi ne edistävät myös tervettä verenkiertoa.

Jos siis haluat terveet ja onnelliset aivot ja parantaa lisäksi niiden toimintaa, voit aloittaa hankkimalla osan näistä ruoista omaan keittiöösi!

Lähde: https://www.powerofpositivity.com/12-foods-make-smarter/

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net