Omenasiiderietikka on hyväksi hiuksille, iholle ja hampaille https://pixabay.com/fi/omena-hedelm%C3%A4t-power-maku-1962747/
16.01.2015

Omenasiiderietikka on hyväksi hiuksille, iholle ja hampaille

Omenasiiderietikkaa on kautta aikain pidetty tehokkaana lääkkeenä monenlaisiin vaivoihin. Hippokrates tiettävästi hoiti muinaisessa Kreikassa potilaittensa vatsavaivoja omenasiiderietikalla ja hunajalla. Kolumbuksella oli matkoillaan mukana tynnyreittäin omenasiiderietikkaa, jolla torjuttiin merimiesten keripukkia. Sitä käyttivät myös Japanin samurait voimansa ja sisunsa ylläpidossa.

Vaikka tämän omenan sokereista käyttämällä valmistettu etikka tunnetaan lääkevaikutuksistaan, sillä on enemmänkin käyttötapoja. Sillä on nimittäin vaikuttavia hyötyjä myös kauneudenhoidossa. On siis paljon hyviä syitä hankkia omenasiiderietikkaa kaappiin!

Omenasiiderietikka vahvistaa ja elvyttää hiuksia

Monet välttävät kaupallisten shampoiden käyttöä, ja syystä. Näissä epäluonnollisissa tuotteissa on usein haitallisia kemikaaleja ja muita epämiellyttäviä ainesosia, ja lisäksi ne poistavat tukasta sen luonnolliset öljyt ja saavat sen tuntumaan kuivalta ja elottomalta.

Omenasiiderietikka on loistovaihtoehto kaupallisille hiustenhoitotuotteille. Sillä on antibakteerisia ja sienikasvua vastustavia ominaisuuksia, joten se suojaa päänahkaa haitallisilsta mikro-organismeilta. Se myös ylläpitää ph-tasapainoa ja jopa vahvistaa hiuksia. Hiukset tuntuvat käsittelyn jälkeen puhtaammilta, vahvemmilta, kiiltävimmiltä ja terveemmiltä.

Omenasiiderietikka shampoo syntyy, kun sekoitat yhden osan etikkaa ja neljä osaa vettä. Laita seos spraypulloon ja sumuta sitä hiuksiisi, anna vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhtele.

Omenasiiderietikkaa ihon terveydeksi

Omenasiiderietikka on myös hyväksi iholle kahdesta syystä. Ensiksikin, sen hapot auttavat tuhoamaan kuolleita ihosoluja, jolloin iho uusiutuu nopeammin. Toiseksi se myös ylläpitää ihon luonnollista happamuutta, siten parantaen ihon väriä ja suojaten sitä ilmansaasteilta.

Voit käyttää ihonhoitoon samaa sekoitusta kuin hiuksiisi. Levitä sitä iholle pumpulin avulla. Sillä voi hoitaa myös esimerkiksi syyliä ja muita vastaavia: laita seokseen kastettu pumpulitukko laastarilla kiinni ihoon yöksi - aamulla syylä irtoaa.

Puhdista ja vaalenna hampaasi omenasiiderietikalla

Vedellä laimennettu omenasiiderietikka on oiva suuvesi, sillä se poistaa hammaskiveä ja hampaisiin syntyneitä tahroja. Hoito tekee hampaista vaaleammat ja terveemmät. Kun olet harjannut hampaasi, laita pieneen lasilliseen vettä teelusikallinen omenasiiderietikkaa ja huuhtele sillä suutasi 30-60 sekuntia. Huuhtele suu sitten uudestaan pelkällä vedellä. Älä kuitenkaan koskaan huuhtele suutasi pelkällä etikalla - sen happamuus tuhoaa kiillettä!

Lähde: www.naturalnews.com 

 

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net