Oletko taipuvainen laiskuuteen? Kokeile kaizenia http://www.freeimages.com/photo/origami-1-1176553
23.03.2016

Oletko taipuvainen laiskuuteen? Kokeile kaizenia

Kuulutko niihin, joiden on vaikea tarttua toimeen? Japanilainen periaate kaizen saattaa muuttaa elämäsi.

Kun saat vihdoin tartuttua työhön, olet tehokas ja aikansaapa. Mutta työhön tarttuminen kestää kauan, ja kun pidät tauon, jatkaminen vaatii hurjan ponnistuksen. Sellaisia ovat nykyisin monet meistä. Tahdovoimasta ei juuri ole apua, ja mukaviinkin tehtäviin tarttuminen voi viedä kauan. Jos tunnistat itsesi, tutustu lähestymistapaan nimeltä kaizen.

Kaizen-periaate

Ensi silmäyksellä Kaizen vaikuttaa kovin yksinkertaiselta. Liiankin: miten muka jokin näin simppeli voisi toimia? Kaizenin ytimessä on ajatus siitä, että tehtävä suoritetaan hyvin pienin askelin. Monet meistä ovat päätyneet uskomaan, että suuret tavoitteet vaativat toteutuakseen suuria muutoksia ja kovaa työtä, vaikka tosiasiassa ne vaativat lukuisia pieniä muutoksia. 

Kun ajattelemme, että saavuttaaksemme jotain suurta meidän täytyy ottaa suuria harppauksia ja paiskia hurjasti töitä, uuvumme helposti. Kaizen taas tarkoittaa sitä, että liike etenee pienin askelin, mutta sisältää kuitenkin konkreettisia tuloksia.

Kaizen käytännössä

Kaizenia voi soveltaa monenlaisiin tehtäviin. Ajattele, että sinulla on hurja pyykkivuori selvitettävänäsi. Katselet sitä, ja mietit, että lajitteluun, pyykkäämiseen, kuivumiseen ja viikkaamiseen menee hurjasti aikaa. Sitten laitat puhelimesi mittaamaan minuutin verran aikaa ja ryhdyt lajittelemaan. Aivoissasi minuutti vaikuttaa mitättömältä ajalta. Lajittelet minuutin - ja huomaat tulokset. Voit huomata myös ajattelevasi, että ei homma niin vaivalloinen olekaan, kun minuutissakin saa jo aikaan näkyviä tuloksia. Jatkat toisenkin minuutin ongelmitta.

Lopulta voit kasvattaa rupeamia muutamaan minuuttiin. Otat pieniä askeleita, joiden myötä saat koko tehtävän lopulta tehtyä. Menetelmää voi soveltaa mihin tahansa työrupeamaan. Aloita pienellä aikamäärällä ja sen suoritettuasi katsele saavutuksiasi. Edistymisen mittaamisella on suorastaan maagisia seurauksia! Avain kaizen-menetelmään on se, että olet jatkuvasti tietoinen siitä mitä saat aikaan.

Kaizen-instituutti

Kaizen-periaatteet esitteli Masaaki Imai saman nimisessä, vuonna 1986 ilmestyneessä kirjassaan. Siinä kaizenia käsitellään avaimena Japanin menestykseen. Siitä alkaen periaatetta on pidetty monien yritysten toimintastrategiana ja instituutti on auttanut useita merkittäviä yrityksiä tehostamaan toimintaansa ja menestymään. Mieti, mitä periaatteen käyttöönotto voisikaan oman elämäsi kohdalla merkitä!

http://iheartintelligence.com/2015/10/31/overcome-laziness/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net