20.05.2019

Ngankari-parantajat työskentelevät lääkäreiden rinnalla Australiassa

Ngankari-parantajat noudattavat yli 60 000 vuotta vanhaa aboriginaalikansojen perinnettä. Nyt heidän taitojaan on alettu hyödyntää länsimaisen lääketieteen rinnalla Australian terveydenhuollossa. Tulokset ovat lupaavia.

Australian maaseutusairaaloissa ja Etelä-Australian Royal Adelaide -sairaalassa työskentelevät ngankarit käyttävät työssään perinteisiä parantajan taitojaan. Heidän menetelmiään voi verrata japanilaiseen reikiin, joka tunnetaan länsimaissa paremmin.

Ensimmäiseksi parantaja selvittää, minkälaisesta ongelmasta on kyse. Sen jälkeen he poistavat käsillään ongelman, oli kyse sitten kivusta tai jonkinlaisesta tukoksesta. Henki nähdään osana ihmiskehoa, ja sitä käsittelemällä voidaan ratkaista terveysongelmia. Jos henki on väärässä paikassa, se voi aiheuttaa niin fyysisiä kuin tunne-elämän tai mielenterveyden ongelmia. Henki palautetaan oikealle paikalleen parantavan kosketuksen avulla.

Tärkeimpiä ngankari-parannustapoja on kolme: savuseremonia, luonnonlääkintä sekä hengen uudelleenohjaaminen.

Lupaavia tuloksia

Ngankarien järjestön tarkoituksena on tehdä parannusmenetelmäänsä tunnetuksi valtavirran terveydenhoitoa täydentävänä vaihtoehtoisen hoidon muotona. Heidät on otettu hyvin vastaan sairaaloissa asiakkaiden taustoista riippumatta. Monet ovat kokeneet saavansa apua kipuihinsa ngankari-parantajilta.

Australian alkuperäiskansojen edustajien kohdalla muutos on ollut erityisen positiivinen. Siinä missä aiemmin monet välttivät lääkärillä käymistä, sillä he eivät kokeneet tulevansa ymmärretyiksi tai eivät itse ymmärtäneet lääkärien käyttämää kieltä, parantajien ansiosta sairaaloita ei enää koeta niin epämiellyttäviksi paikoiksi ja monet ovat hakeutuneet lääkäriin.

Perinteiset parantajat lääkärien apuna

Lääkärit myös oppivat ngankari-parantajilta uutta. Monet lääkärit suhtautuvat skeptisesti perinteiseen parantamiseen, eivätkä tunne sitä lainkaan. Se taas voi vaikuttaa heidän potilassuhteisiinsa. Kun he tutustuvan ngankarien työhön, he ymmärtävät sitä ja aboriginaalien tarpeita paremmin.

Samalla vähenevät myös riskit, joita vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin voi liittyä. Ngankari-parantajilla on oma rekisterinsä, joten kuka tahansa ei voi työskennellä sairaaloissa. Niin vältytään esimerkiksi osaamattomuudesta johtuvilta ongelmilta ja voidaan esimerkiksi huolehtia siitä, että yrttilääkkeet eivät vaikuta negatiivisesti muuhun lääkitykseen.

Lähde: https://www.abc.net.au/news/2018-03-28/aboriginal-healers-complementary-medicine-finds-its-place/9586972

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net