Näitä asioita et halua oppia liian myöhään elämässäsi Pexels Pixabaystä
15.07.2019

Näitä asioita et halua oppia liian myöhään elämässäsi

Meidän ei pidä katua liikaa tekojamme tai sanojamme. Kohtaamme kuitenkin elämässä asioita, joita emme osanneet nuorempana hyödyntää yhtä tehokkaasti, kuin olisimme ehkä nykypäivänä toivoneet. Saatamme toivoa, että nuori minä olisi ollut tietoisempi käsittelemään silloin saamaamme tietoa elämästä. Koskaan ei kuitenkaan ole myöhäistä vaihtaa näkökulmaa ja oppia lisää elämästä, sekä sen tuomista mahdollisuuksista.

Pysy läsnä. Käytämme usein liian paljon aikaa menneisyyden asioiden märehtimiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun, vaikka kaikki elämäsi asiat tapahtuvat nyt, meneillään olevassa hetkessä. Läsnäolon voimaa ei siis voi koskaan painottaa tarpeeksi. Se on ainoa asia, joka meillä on – menneisyys on mennyt ja tulevaisuus ei ole vielä tullut. Koita siis pysäyttää ajatuksesi juoksu ja keskittyä nykyhetkeen. Aloita keskittymällä omaan hengitykseesi ja niihin asioihin, joita tapahtuu ympärilläsi. Kun opit arvostamaan elämää tässä ja nyt, opit myös tarkkaavaisuutta, eikä sinusta enää tunnu siltä, että aika ja tilaisuudet vain valuvat ohitsesi.

Älä tee asioista liian suurta numeroa. Mielemme on voimakas osa meitä. Ajattelumalliemme avulla kehitymme, mutta myös luomme itsellemme erilaisia pelkoja. Saatamme usein tehdä ongelmistamme suurempia, kuin ne todellisuudessa ovat. Kaikki on kiinni näkökulmasta. Kuinka usein olet pelännyt tai stressannut jotain asiaa ja huomannut viikon päästä, että huolesi oli täysin aiheeton? Tämä johtuu siitä, että mielemme tykkää tarkentaa asioita, ja tehdä niistä usein ongelmia, vaikka sellaisesta ei olisikaan kyse. Seuraavan kerran, kuin näin tapahtuu pysähdy ajattelemaan realistisesti: Ajattelenko tätä asiaa vielä huomenna, ensiviikolla tai ensi kuussa? Useimmissa tapauksissa vastaus on et, joten eliminoi turha huoli elämästäsi.

Kohtaa pelkosi. Meillä kaikilla on omat – oikeutetut ja ei oikeutetut - pelkomme elämässä. Jos haluat kuitenkin saada elämästäsi kaiken irti, tulisi sinun kohdata omat pelkosi mahdollisimman usein. Muista, että useimmat pelkosi ovat vain mielesi tuotetta; ne eivät ole oikeasti olemassa. Kun alat ymmärtää tämän, pelkojesi kohtaaminen helpottuu. Huomaat, että omien pelkojen kohtaaminen on yksi palkitsevimmista tunteista elämässäsi. Ja muista, että omien pelkojen kohtaaminen ei varmasti tunnu niin pahalta, kuin olit sen mielessäsi kuvitellut.

Älä mieti mitä sinun pitäisi tehdä. Yhteiskunnan tai vanhempiemme odotukset saavat meidät usein ajattelemaan, että elämässä on olemassa asioita, joita meidän pitäisi tehdä. Saatamme hakeutua opiskelemaan yliopistoon vain siksi, että saisimme tärkeän tutkinnon. Saatamme myös jättää unelmiamme toteuttamatta, koska ajattelemme, että jokin tylsä toimistotyö toisi meille paremman toimeentulon. Kannattaakin pysähtyä miettimään, kenen näkymätön ääni sanoo meille, että meidän ”pitäisi” tehdä jotakin. Keneltä haemme teoillamme lupaa tai hyväksyntää? Ainoa keino olla onnellinen on, että elät elämääsi omalla tavallasi. Älä siis rajoita elämääsi sen vuoksi, mitä muut ajattelevat – se on sinun elämäsi, ja siinä vallitsee sinun sääntösi!

Hiljaa hyvä tulee. Haluamme usein saavuttaa tavoitteemme nopeasti, ja saatamme jopa luovuttaa, jos näin ei käy. Nykyaika on opettanut, että asioiden pitäisi tapahtua silmänräpäyksessä. Olemme siis alkaneet virheellisesti ajatella, että samalla nopeudella pitäisi saavuttaa unelmamme, tavoitteemme ja kunnianhimomme. Menestyksen avain on kuitenkin se, että suuria muutoksia kohti kannattaa kulkea pienin askelin. Matkalla kohti päämääriämme opimme jatkuvasti uutta, ja kasvamme ihmisinä. Kannattaa myös asettaa itselle pieniä välitavoitteita, jotka johdattavat kohti päämäärää ja unelmia – ihan sama kuinka kauan siihen sitten ikinä meneekään.

Älä koskaan oleta, mitä muut ajattelevat. Saatamme usein tehdä suuria olettamuksia siitä, mitä muut ajattelevat – saatamme jopa olla varmoja, että muut tuomitsevat meidän ajatuksiamme ja tekojamme. Totuus on kuitenkin valitettavasti se, että elämä ei pyöri vain sinun ympärilläsi. Jokaisella ihmisellä on omat ongelmansa, huolensa ja epävarmuutensa, ja totuus on, että heillä ei ole kiinnostusta kiinnittää sinuun niin paljon huomiota, kuin sinä luulet. Joten lopeta olettamasta, mitä muut sinusta ajattelevat. Olet todennäköisesti väärässä, ja tuhlaat vain energiaasi. Etkä varmasti haluaisi, että joku muu olettaisi, mitä sinä heistä ajattelet.

Arvosta kaikkea elämässäsi. Kiitollisuus on kaikkein tärkein asia, jota et halua oppia liian myöhään elämässäsi. Sillä mitä vanhemmaksi tulet, sitä enemmän arvostat elämässäsi ihmisiä, kokemuksia ja asioita, joita olet elämän varrella oppinut. Mitä nopeammin opit arvostamaan näitä asioita elämässäsi, sitä lähempänä olet todellista onnea. Tuo siis kiitollisuus osaksi arkeasi ja opi arvostamaan elämäsi pieniä hetkiä – oli se sitten aamusuihku, luonto, tai ystävän tapaaminen. Näin tulet jatkuvasti tietoisemmaksi elämästäsi ja opit nauttimaan ja iloitsemaan tästä hetkestä. Näin opit myös elämään onnellista ja tervettä elämää – ja vanhempi sinä kiittää sinua!

Lähteet:

http://www.lifehack.org/446724/7-things-you-dont-want-to-learn-too-late-in-life

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net