Näin rauhoitat tehokkaasti ylikierroksille ajautuneen mielen Ester Marie Doysabas / Unsplash
16.05.2018

Näin rauhoitat tehokkaasti ylikierroksille ajautuneen mielen

Ihmismieli on yksi maailman hienoimmista ja monimutkaisimmista järjestelmistä. Moderni maailmamme kuitenkin pommittaa mieltä ylitsevuotavalla informaatiotulvalla. Jatkuva tiedon virta aiheuttaa ruuhkaa mielelle ja pahimmassa tapauksessa ihminen sairastuu. Mitä voimme tehdä lievittääksemme mielemme taakkaa?

Tietoa on saatavilla paljon ja sitä tulvii eteemme jatkuvasti. Käsittelemätön tieto virtaa mielen halki niin nopeasti, että joskus luulemme tulevamme hulluiksi! Kaikki käsittelemätön tieto vaatii huomiotamme ja voimme kokea monet ideat tärkeiksi, huomion arvoisiksi. Kehommekin reagoi mielen ajatusruuhkaan ja joskus saatamme sairastua ylikuormittuneen mielemme seurauksena. Onko olemassa lääkettä ongelman poistamiseksi?

Mielen ylikuormitukseen todellakin on olemassa lääke: meditaatio. Myös hyvien yöunien on todettu antavan mielellemme lepoa, mutta liika tieto vaikeuttaa unenkin tehtävää. Yöllä kehomme nukkuu, mutta mielemme jatkaa kiirehtimistään. Käsittelemme päivän aikana saamamme informaatiota öisin unien avulla. Mutta kun mielemme on vihdoin lopettanut yöllisen prosessointinsa, on sen jo aika herätä - ja uusi päivä uusine ärsykkeineen voi alkaa. Mielemme ei siis ole saanut mahdollisuutta levätä ja pian se on vaarassa ylikuormittua. Kaikki tämä johtaa stressaavaan elämään ja kehomme voi lopulta sairastua.

Anna mielelle mahdollisuus levätä

Meidän tulisi tietoisesti etsiä aikaa, jolloin annamme mielellemme mahdollisuuden levätä ja luopua kaikesta tarpeettomasta tiedosta. Meidän tulisi siis antaa aikaa meditaatiolle joka päivä. Meditaation aikana mieli järjestää itsensä uudelleen. Samalla mieli myös virkistyy, elpyy ja nuortuu.

Meditaatio on hienovaraista, tuskin havaittavissa olevaa virtaa, jossa koet radikaalin painovoiman pisteen siirtymän. Se osa sinusta, joka on suuri ja raskas, tilaan ja aikaan rajoittunut, häviää ja muuttuu painottomaksi, mutta läsnäolevaksi pisteeksi ilman rajoja ja päämääriä. Se massiivinen maahan sidottu olento, joka sinä ennen olit, on nyt vapaa sidoksistaan ja alkaa hiljalleen meditaation ansiosta nousta. Näin tapahtuu, kun täytyt ajattomalla ajalla, joka on ikuisesti tässä ja nyt.

Meidän on muistettava ottaa tätä meditaatioksi kutsuttua lääkettä joka päivä, jotta voimme säilyttää mielemme tasapainon ja säästää sitä ylikuormittumiselta. Kuinka sitten käytämme tätä lääkettä?

Kokeile puolen tunnin tai tunnin päivittäistä meditointia

Meditaatiosta puhutaan ja kirjoitetaan paljon. Harva kuitenkaan ymmärtää meditatiivisten harjoitteiden tehon. Tämä johtuu tavallisesti siitä, että meditaatiota ei harjoiteta tarpeeksi usein ja toistuvasti. Jotta saisimme kaiken hyödyn irti meditaatiosta, meidän tulisi vetäytyä pois tästä maailmasta tunniksi tai puoleksi, ihan joka päivä. Meidän tulisi olla yksin tänä aikana. Meidän tulee tietoisesti tyhjentää mielemme niin, että yhtään ajatusta, tunnetta tai muistoa ei ole enää jäljellä. Ainoa asia, mitä tarvitsemme, on valppaus. Se on meditaation ydin.

Jos meditoimme päivittäin, mielemme ei enää ylikuormitu, koska se päivitetään ja ladataan energialla. Mieli saavuttaa uuden tasapainon. Mieleemme ilmestyy tilaa, joka luo tietä tietoisuuden vapaaseen liikkumiseen.

Tiedän jo, mitä ajattelet: ”Eihän kenelläkään ole mahdollisuutta meditoida tuntia joka päivä!” Haastan sinut silti kokeilemaan yhden viikon ajan. Aloita vaikka puolesta tunnista kerrallaan. Raivaa kalenterista omaa aikaa ja käytä se meditoimiseen. Voit myös yhdistää meditaation esimerkiksi meditatiiviseen joogaan. Ja kun huomaat meditaation positiiviset vaikutukset, uskon, että kalenterista löytyy jatkossakin tilaa mielen tyhjentämiselle.

Lähde: https://myempoweredworld.com/consciousness-2/an-effective-remedy-for-the-overburdened-mind/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net