Näin hoidat kurkkukipua luonnollisin konstein Dominik Martin - Unsplash
14.01.2019

Näin hoidat kurkkukipua luonnollisin konstein

Vaivaako kurkkukipu? Voit helpottaa oloasi tavoilla, jotka eivät vaadi visiittiä apteekkiin. Huomaa kuitenkin, että kurkkukivulle voi olla monenlaisia syitä, ja jos kipu ei häviä tai se ei vaikuta liittyvän tavalliseen flunssaan, käänny lääkärin puoleen.

Kurkkukipu liittyy usein flunssaan, ja seuraavat konstit auttavat siitäkin selviytymistä. Muista myös juoda runsaasti nesteitä - jos pelkkä kylmä vesi ei maistu, sekoita siihen hunajaa ja nauti se lämpimänä, tai juo teetä.

Jos kipu ei häviä viikossa, kuume nousee korkeaksi tai sinun on vaikea niellä, mene lääkärille. Ohjeet on tarkoitettu muutoin terveille aikuisille, ja lasten kohdalla on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Hunaja

Hunaja on tunnettu kurkkukivun helpottaja: se lieventää kipua ja helpottaa turvotusta. Se myös helpottaa yskää, joka saattaa liittyä kurkkukipuun ja pahentaa sitä. Hunajalla on tulehdusta lieventäviä vaikutuksia ja se antaa kyytiä bakteereille. Sillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

Voit nauttia lusikallisen hunajaa sellaisenaan, hitaasti niellen. Voit myös sekoittaa hunajaa teehen tai lämpimään veteen. Voit yhdistää hunajaan sitruunaa: laita teehen sitruunankuorta tai purista veteen sitruunamehua.

Luuliemi, kanaliemi

Luuliemi on ravitsevaa, pitää kehosi nesteytettynä ja tukee vastustuskykyä. Se sisältää mineraaleja helposti imeytyvässä muodossa ja on muutoinkin helposti sulavaa ravintoa. Se siis tukee parantumista. Tutkimusten mukaan kanaliemen sisältämät aminhapot vähensivät hengitysteiden tulehdusta.

Valkosipuli

Valkosipuli tunnetaan antibakteerisista ominaisuuksistaan. Se torjuu myös viruksia, sienikasvustoja ja parasiitteja. Voit nauttia valkosipulia sellaisenaan, ruoassa tai syödä valkosipulikapseleita.

Auringonhattu/punahattu eli Echinacea

Echinacea auttaa etenkin ennaltaehkäisevästi: se stimuloi vastustuskykyä ja se torjuu viruksia. Sitä voi käyttää myös tukihoitona flunssan jo iskettyä.

Lakritsijuuri

Lakritsijuurella on monenlaisia terveysvaikutuksia, ja se helpottaa hengitysteiden vaivoja. Se poistaa limaa, vähentää tulehdusta ja ärsytystä. Sillä on antibakteerisia ja viruksia torjuvia ominaisuuksia. Lakritsia on saatavilla teenä ja jauheena, jota voi lisätä esimerkiksi smoothieen tai raakapuuroon.

Eteeriset öljyt

Eteerinen sitruunaöljy ja eucalyptusöljy tepsivät kurkkukipuun. Sitruunaöljyä voi käyttää diffuuserissa tai sumuttajassa, tai öljyjä varten tarkoitetussa kynttilälyhdyssä. Voit myös haistella sitä pullosta. Vaikka eteerisiä öljyjä suositellaan vain ulkoiseen käyttöön, jotkut lisäävät veteen tai teehen pari tippaa öljyä. Suosi laadukasta, luomulaatuista öljyä. Eteerinen sitruunaöljy on antibakteerista ja torjuu viruksia.

Eucalyptusöljyä käytetään diffuuserissa tai esimerkiksi suoraan (kookosöljyyn sekoitettuna, mikäli olet herkkäihoinen) iholle: sitä voi hieroa kurkkuun ja rintakehään. Halutessasi voit kurlata veteen laimennetulla öljyllä. Sillä on vastustuskykyä kohentavia ja antiseptisiä ominaisuuksia, ja se tutkitusti auttaa hengitystievaivoihin ja kurkkukipuun.

Uni

Riittävä uni on tärkeä hyvinvoinnin osanen, ja siitä huolehtiminen auttaa myös kurkkukivusta toipumisessa. Sairastaessasi pyri nukkumaan 9-10 tuntia. Liian vähä uni taas pahentaa oloa, heikentää vastustuskykyä ja tekee sinusta helpon uhrin sairauksille.

Lähde: consciouslifenews.com/13-natural-sore-throat-remedies-fast-relief/11133616/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net