30.01.2017

Näillä rohdoilla hoidat virtsatulehduksen kotikonstein

Kirvely, kihelmöinti ja jatkuva tarve käydä vessassa ovat ikävältä tuntuvan virtsatulehduksen tavallisimmat oireet. Etenkin monelle naiselle nämä oireet ovat todella tuttuja, sillä kyseessä on naisten yleisin bakteeritulehdus. Virtsarakon tulehduksen oireet ovat sen verran ärhäkät, ettei niitä voi olla huomaamatta. Joskus voit kuitenkin kotikonstein ehkäistä alkavan tulehduksen ja helpottaa sen oireita.

Virtsatietulehduksesta. Virtsatieinfektion aiheuttaa tavallisimmin oma suolistobakteerimme Escherichia coli, joka kulkeutuu ensin peräaukon alueelta virtsaputkeen ja siitä edelleen ylemmäs virtsateihin. Virtsatulehdusta esiintyy yleisimmin naisilla, sillä naisten virtsaputki on huomattavasti lyhyempi kuin miesten, mikä tekee tulehdusta aiheuttavien bakteerien tunkeutumisen virtsaputkeen helpommaksi. Nuoret naiset saattavat potea virtsatietulehdusta toistuvastikin seksielämän aloittamisen aikaan, kun emättimen seudun limakalvot joutuvat koetukselle. Uudelleen virtsatulehdukset yleistyvät usein vaihdevuosien jälkeen, kun limakalvot alkavat ohentua.

Virtatulehdus hoidetaan yleensä yhdellä antibioottikuurilla. Joillakin naisilla virtsatulehdus voi kuitenkin uusiutua useastikin, jolloin käyttöön otetaan yleensä estolääkitys. Antibiootit tepsivät oireisiin nopeasti, mutta yhtä tehokkaita voivat olla luonnonmukaiset virtsateitä hoitavat rohdot. Luonnonrohdot voivat lievittää virtsatulehduksen oireita huomattavasti – tai jopa parantaa alkavan tulehduksen. Millaisia rohtoja kaappiin sitten kannattaisi hankkia?

Karpalo. Karpalo on yksi tunnetuimmista kotihoitokeinoista virtsateiden tulehduksiin. Myös lääkärit suosittelevat karpalon syöntiä eri muodoissa virtsatulehduksen oireisiin. Karpalo estää bakteerien tarttumista virtsaputken seinämiin - ja juomalla paljon nestettä huuhdot bakteerit mennessään. Muista kuitenkin valita sokeriton mehujuoma, sillä bakteerit saavat ravintonsa sokerista. Myös puolukan syönti voi helpottaa virtsatien oireilua.

Kookosöljy. Kookosöljy on antibakteerinen ja helposti nautittava kotihoitokeino erilaisiin tulehduksiin. Nauti kaksi ruokalusikallista kylmäpuristettua, käsittelemätöntä kookosöljyä päivittäin. Kookos tappaa esimerkiksi kolibakteerin, johon antibiootit eivät tehoa. Kookosöljyllä on myös vatsaa helliviä ominaisuuksia, ja hyvin toimiva vatsa helpottaa virtsatulehduksen oireita. Ummetus aiheuttaa alavatsavaivaa, jonka voi sekoittaa virtsatulehdukseen, mutta se voi myös aiheuttaa sitä. Kun täysi suoli painaa virtsaputkea, rakko ei tyhjene kunnolla ja bakteerit jäävät lisääntymään virtsaputkeen.

Valkosipuli. Valkosipuli on tunnettu sen parantavista vaikutuksista, sillä se tappaa tulehdusta aiheuttavia bakteereja. Sitä kannattaa syödä runsaasti sellaisenaan, vaikka maku ei olisikaan yksi suosikeista. Voit esimerkiksi kuoria ja murskata pari valkosipulinkynttä ja sekoittaa ne kupilliseen vettä. Muista antaa seoksen seistä viitisen minuuttia ja nauti. Toista valkosipulihoito kolme kertaa päivässä niin kauan, että oireet helpottuvat ja häviävät.

Sipuli. Sipuli kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa tappamaan bakteereja. Voit esimerkiksi laittaa kuoritun sipulin kiehuvaan veteen ja keitellä seosta noin 20 minuuttia. Anna seoksen hautua yön yli ja muista siivilöidä juoma ennen sen nauttimista. Tämä vanha kotikonsti puhdistaa virtsateitä ja tappaa bakteereja tehokkaasti.

Parsa. Parsa sopii virtsateiden hoitoon, sillä sen ravintoaineet ja parantavat ominaisuudet puhdistavat virtsateitä ja auttavat karkottamaan ikävän tulehduksen. Älä silti huolestu, jos virtsan väri muuttuu tai se tuoksuu kummalliselta - se on täysin normaalia parsan nauttimisen jälkeen.

Vesimeloni. Vesimeloni auttaa puhdistamaan ja uudistamaan munuaisia. Vesimeloni sisältää sananmukaisesti paljon vettä, joten se kiihdyttää virtsaamistarvetta ja auttaa poistamaan bakteereja virtsaputkesta. Jos kärsit jatkuvista tulehduksista, lisää vesimeloni päivittäiseen ruokavalioosi. Vesimelonia kannattaa nauttia ainakin pari palaa päivittäin.

Lähteet: https://draxe.com/home-remedies-for-uti

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net