Miten puhdistaa ja aktivoida käpyrauhanen Copyright: rob3000 / 123RF Stock Photo
25.08.2017

Miten puhdistaa ja aktivoida käpyrauhanen

Riisinjyvän kokoinen, käpyä muistuttava rauhanen tunnetaan käpyrauhasena. Käpyrauhanen sijaitsee aivojen keskellä, silmien korkeudella, ja se vaikuttaa sekä ajatteluumme että mielialaammekin – siellä sijaitsee myös kausaali-, eli käpyrauhaschakramme.

Käpyrauhanen on sisäinen kellomme ja sen toiminta vaikuttaa keskeisesti ajatteluun ja mielialaan. Se tuottaa melatoniiniksi kutsuttua hormonia – ja melatoniinin määrä vaikuttaa unenlaatuun ja -pituuteen. Melatoniini vastaa päivittäisestä vuorokausiryhmistä ja sisäisen kellon toiminnasta - sen toiminta vaikuttaa myös hormonien tuotantoon, stressitasoihin ja fyysiseen suorituskykyyn.

Käpyrauhanen on myös yhteydessä hypotalamus rauhasen kanssa, joka puolestaan ohjailee nälän ja janon tunteita, seksuaalista halukkuutta ja ikääntymisen prosesseja. Käpyrauhasen aktivointi voi auttaa mielialanvaihteluihin ja uniongelmiin, sekä helpottaa uupumuksen tunnetta.

Useiden lähteiden mukaan tukkeutunut käpyrauhanen voi johtaa:

sekavuuteen ja harhaisuuteen

todellisuuden hämärtymiseen

taipumukseen yli-analysoida asioita

masentuneisuuteen ja levottomuuteen

vainoharhaisuuteen

neurologisiin sairauksiin

pessimismiin

mustasukkaisuuteen ja kateuteen

Miten sitten aktivoida ja puhdistaa käpyrauhanen?

Katse aurinkoon. Auringonsäteet ravitsevat käpyrauhasta ja samalla siis kohottaa mielialaa. Sekä suora että epäsuora auringonvalo aktivoi käpyrauhasta ja lisää näin ollen serotoniinin, mielialaa ja energiatasoja säätelevän hormonin tuotantoa. Juuri siksi on järkevää välttää valonsaantia auringonlaskun jälkeen, sillä haluathan käpyrauhasesi vähentävän serotoniinin määrää elimistössä – ja lisäävän melatoniinin tuotantoa. Sammuta siis valot ja laittaa kaikki elektroniikka syrjään ennen nukkumaanmenoa.

Suoraan aurinkoon tuijoittamisessa on riskinsä, ja usein pelkkä epäsuora altistuskin riittää stimuloimaan käpyrauhasen toimintaa. Mikäli haluat kuitenkin katsoa suoraan aurinkoon ja stimuloida käpyrauhasta, noudata seuraavaa ohjetta: katso aurinkoon aamulla, ensimmäisen 15 minuutin aikana auringonnoususta. Katseen tulisi kestää korkeintaan muutaman sekunnin ajan. Päivän päätteeksi, katso aurinkoon viimeisten 15 minuutin aikana ennen auringonlaskua, muutaman sekunnin ajan. Näin menetelmä on vähiten vahingollinen silmille.

Nuku pimeässä. Pimeässä käpyrauhanen tuottaa riittävästi melatoniinia, mikä takaa syvän unen. Älä siis käytä matkapuhelinta, tietokonetta tai tablettia ennen nukkumaanmenoa, äläkä jätä niitä auki makuuhuoneessasi. Teknisten laitteiden säteilemä valo stimuloi serotoniinin tuotantoa, mikä saa käpyrauhasesi erehtymään vuorokaudenajasta, ja sekoittaa helposti vuorokausiryhmin.

Meditoi. Käpyrauhanen reagoi pimeän ja valoisan tilan luomiin biosähköisiin signaaleihin. Meditaation on havaittu stimuloivan elimistössä tapahtuvia biosähköisiä ilmiöitä. Harjoituksen kanssa opit stimuloimaan käpyrauhasta energian avulla.

Käpyrauhasen kalkkiutuminen ja puhdistus. Kalkkiutuminen on suurin yksittäinen käpyrauhaseen liittyvä terveysongelma. Fluori kertyy herkästi käpyrauhaseen kuin mihinkään toiseen elimeen, kiteytyen fosfaatti-yhdisteinä rauhaseen. Rauhanen kovettuu kiteiden vuoksi – tämä vähentää melatoniinin tuotantoa, ja sitä kautta vaikuttaa vuorokausiryhmiin.

Mikäli olet altistunut fluorille, käpyrauhasesi voi kärsiä kalkkeutumien aiheuttamasta toimintavajeesta. Näin voit vähentää kalkkeutumia kotikonstein:

Jodi. Jodin puutos edesauttaa muiden halidien, kuten kloorin, fluorin ja bromin kertymistä käpyrauhaseen. Mikäli rajoitat suolan saantia, etkä syö mereneläviä, kuulut riskiryhmään. Jodivajeeseen viittaavia oireita ovat: krooninen väsymys, kilpirauhasongelmat, vilun tunne tai matala ruumiinlämpö, sekä hormonien epätasapaino. Voit lisätä jodin saantiasi syömällä jodipitoista ruokaa tai nauttimalla jodivalmisteita.

Tamarindi ja puhdistuskuurit. Afrikkalaisen tamarindipuun hedelmien ainesosat poistavat tehokkaasti fluoria elimistöstä. Tamarindista voi olla apua luuston fluoroosin ehkäisemisessä ja hoidossa. Säännölliset puhdistuskuurit auttavat myös elimistöä poistamaan raskasmetallit ja myrkyt, mukaanlukien fluorin, luonnollisella tavalla. Puhdistuskuurit nostavat myös yleisvirettä ja keventävät oloa – näin naulaat siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Myös muut halidit, kuten kloori ja bromi, kertyvät käpyrauhaseen ja vahingoittavat sitä. Myös kalsiumlisät voivat aiheuttaa ongelmia, sillä kalsiumin biosaatavuus heikkenee, ja se varastoituu kudoksiin, myös käpyrauhaseen, ellei D-vitamiinia ole saatavilla riittävästi.

Lähteet: http://www.spiritualityhealth.com/blog/bess-oconnor/how-decalcify-and-activate-pineal-gland#at_pco=smlwn-1.0&at_si=59312e0e6c9ea944&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net