Näin muutat elämäsi mahtavammaksi neljässä viikossa https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-fall-keltainen-lehdet-996824/
12.09.2016

Näin muutat elämäsi mahtavammaksi neljässä viikossa

Monet meistä ovat yrittäneet parantaa elämäämme ja muuttaa itseämme, mutta havainneet sen vaikeaksi. Lopulta tärkein havainto on kuitenkin se, että ainoa este hyvälle, merkitykselliselle elämälle olet sinä itse. Kaikki muutoksen voimat ovat jo sinussa. Kun opit luottamaan voimiisi ja opit luopumaan menneistä, ja alat olla kuka sinun on määräkin olla, olet oikealla tiellä. Se ei torju ongelmia, mutta auttavat matkalla kohti merkityksellisempää elämää. 

Viikko 1: Pidä päiväkirjaa ja aseta tavoitteesi

1. Nouse uuden elämäsi ensimmäisen viikon aikana puoli tuntia tavallista aikaisemmin. Kirjoita 1-3 sivua joka aamu, keskity tajunnanvirtaan ja kirjoita yläs, mitä ikinä päässäsi liikkuukaan, vaikka se tuntuisikin tyhmältä, sinua väsyttää tai sinua ei huvita. Mitä ikinä mieleesi tuleekaan, kirjoita se. Tämä on hyvä tehdä heti aamusta, sillä ajatustesi kirjaaminen päästäsi paperille puhdistaa mielesi loppupäiväksi, joten sinun ei tarvitse miettiä samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Ensin harjoitus voi tuntua tylsältä ja hyödyttömältä, mutta lopulta alat huomata sen, mikä elämässäsi on toimivaa ja mikä ei.

2. Käytä osa päiväkirja-ajastasi asettaaksesi tavotteita sille, mitä haluaisit muuttaa ja mieti uusia aktiviteettejä, joita toivot elämääsi. Tee selväksi, mitä elämältä toivot ja kirjaa toiveesi päiväkirjaasi. Saatat huomata, miten silkka asioiden kirjaaminen voi edistää niiden toteutumista.

3. Pysyttele loitolla sähkölaitteista aamutunteina. Älä tartu heti puhelimeesi. Jos käytät sitä herätyskellona, laita se pois päältä ja aloita aamutoimesi. 

Viikko 2: Siivoa ympäristösi, mielesi ja ruokavaliosi

1. Järjestele. Järjestä omaisuutesi, siivoa kaappisi, tee suuri kevätsiivo ja tyhjennä ympäristösi turhasta tavarasta. Siisti ja rauhallinen ympäristö auttaa sinua tuntemaan olosi rauhallisemmaksi ja vähemmän levottomaksi. Kirjoita ylös asiat, joita sinun täytyy tehdä (äidillesi soittaminen, projekti, laskujen maksaminen) ja tee ainakin yksi näistä hommista päivässä. Se auttaa myös tekemään tilaa päähäsi. Kun joku asia (roskien vieminen, sähköpostiin vastaaminen) tulee mieleesi, tee se saman tien. Se saa sinut tottumaan asioiden hoitamiseen nopeasti alta pois. 

2. Yritä poistaa kaikki prosessoidut ruoat ruokavaliostasi. Se voi vaatia ponnisteluja, mutta se on terveytesi vuoksi vaivan arvoista. Riippuen siitä, miten jo syöt, voi myös olla tarpeen lisätä ruokavalioosi vihersmoothieita ja salaatteja. Kokeile uusia, terveellisiä reseptejä. Jos olet rohkea, voit kokeilla puhdistavaa ruokavaliota, joka voi olla merkittävä askel kohti terveellisempää elämää. Yritä rajoittaa ulkona syömistä, ja jos syöt ravintolassa, valitse terveellinen vaihtoehto. Ala juoda lämmintä sitruunavettä aamuisin ennen mitään muita toimia.

3. Korvaa television katselu kävelylenkillä tai lukemisella. Katso televisiota mahdollisimman vähän: se auttaa rikkomaan riippuvuuden tai tapasi, ja saa olosi tuntumaan paremmalta.

Viikko 3: Hylkää ystävyyssuhteet ja asiat, joita et enää tarvitse

1. Tähän mennessä pääsi on jo varmasti selvempi sen suhteen kuka olet ja mitä haluat. Olen melko varma, että meillä kaikilla on ystäviä, joille meidän parhaamme ei ole etusijalla, tai jotka tuntuvat pidättelevän meitä. Älä tee enää suunnitelmia näiden ihmisten kanssa. Jos tapailet tällaista ihmistä, teet teille molemmille palveluksen lopettamalla sen. Tuhlaat ihmisiin aikaa, jonka voisit käyttää itsesi hyödyksi. Joskus sinun todella täytyy laittaa itsesi etusijalle. Et voi antaa rajattomasti toisille kärsimättä siitä. Jos ihmiset eivät tajua sitä, jatka matkaasi ilman heitä.

2. Onko sinulla epäterveellisiä addiktioita? Voi hyvin olla että on, ja on aika hyväksyä se. Jos jossain vaiheessa olet miettinyt, että katsot liikaa televisiota, juot liian usein alkoholia, nautit liikaa kofeiinia tai haluaisit lopettaa tupakoinnin, sinulla hyvin todennäköisesti on riippuvuus, ja sen hyväksyinen on ensimmäinen askel kohti tilanteen muuttamista. Tee mitä riippuvuuden katkaiseminen vaatii. Jos tarvitset kuukauden alkoholilakon, pidä se. Jos tarvitset tauon pilven polttamisesta, pidä se. Vähennä sokerin ja muiden keholle haitallisten aineiden käyttöä.

3. Korvaa riippuvuudet jollain muulla. Ala juosta, joogata tai uida. Käy patikoimassa, vietä aikaa luonnossa. Koita korvata alkoholi kombuchalla tai kahvi vihreällä teellä. Tee jotain toisin, ja tarkkaile miten se vaikuttaa sinuun.

Viikko 4: Jätä turhuudet ja ala elää haluamaasi elämää

1. Mitkä ovat pitän tähtäimen suunnitelmasi? Mitä ideoita ja suunnitelmia sinulla on aina ollut, ja jotka olet ajatellut toteuttavasi jonain päivänä? Mitä voit tehdä juuri nyt päästäksesi lähemmäksi tavoitteitasi? Ala tehdä suunnitelmaa. Haluatko matkustaa? Tee säästösuunnitelma ja aseta päivämäärä. Suunnitelma motivoi sinua. Jos sinulla on tarpeeksi rahaa, varaa lento: se tekee säästämisestä helpompaa. Haluatko muuttaa? Ala etsiä uutta kotia ja katkaise ne siteet, jotka pitävät sinua jumissa. Lopeta ostelu ja maksa velkasi, jos vain voit. Se luo vapauden tunteen.

2. Oletko suhteessa, joka pidättelee sinua, tai jossa et sydämestäsi enää halua olla? Tee asialle jotain. Lopeta se tai varmista toisen osapuolen tietävän, että asioiden on muututtava. Elämän tuhlaaminen suhteeseen, jossa et halua olla, on tuhoisaa sielullesi ja itsetunnollesi. Suhteessa pysyminen pelon vuoksi ei ole hyvä syy. Tee asioita, joiden tiedät olevan omaksi parhaaksesi (tätä ei voi liikaa painottaa!). Tai onko lähelläsi joku ihminen, jonka suhteen haluaisit viedä asiat uudelle tasolle, mutta et tiedä miten? Ilmaise tunteesi ja sano mitä haluat. He joko ovat samaa mieltä tai eivät, mutta ainakin tiedät miten on!

3. Ota riskejä. Astu tuntemattomaan ja hyppää mukavuusalueesi ulkopuolelle. Koska elämä joka tapauksessa alkaa mukavuusaluuesi äärirajoilla. Ole rohkea. Tervehdi tuntematonta, leikka hiuksesi, kohtaa pelkosi! Opettele soittamaan pianoa tai kitaraa, tai opettele uusi kieli! Tee joka päivä asia, joka sinua pelottaa. Se saa sinut tulemaan olevasi elossa!

Olet mahtava, upea ja kaiken tämän arvoinen. Sinä itse, ennen muita, ansaitset rakkautesi, huomiosi ja huolenpitosi. Älä unohda sitä. Sinulla on tämä hallussa!

http://www.collective-evolution.com/2016/04/25/how-to-change-your-life-for-the-better-in-one-month/

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net