Mitä tapahtuu, kun lopetat sokerin käytön? https://pixabay.com/fi/sokerin-makea-hyytel%C3%B6-hedelmi%C3%A4-3485430/
02.06.2015

Mitä tapahtuu, kun lopetat sokerin käytön?

Jätä sokeri pois, ja huomaat monia positiivisia muutoksia elämässäsi! Ensiksi sanottakoon, että sokeri sinänsä ei ole mikään paholainen, sitä on luonnollisesti monissa ruoissa, kuten hedelmissä ja maidossa. Mutta sokerin lisääminen ruokavalioosi ei yksinkertaisesti ole tarpeen. Kun jätät sokerin käytön täysin, huomaat, että siitä seuraa useita positiivisia vaikutuksia.

Vaikka länsimaiset ihmiset ovat oppineet himoamaan makeita herkkuja, emme todellakaan tarvitse niitä. Jos poistat ruokavaliostasi kaiken muun paitsi luonnollisen sokerin, huomaat että sen seurauksena tapahtuu viisi erilaista muutosta.

1. Energiatasosi kohenevat

On ironista, että monet meistä tapaavat etsiä käsiinsä sokerisia tuotteita, kuten niin sanottuja energiajuomia ja kofeiinipitoisia juomima, kun olemme väsyneitä. Mutta jos jätämme sokerin pois, energiastasomme nousevat luonnollisesti. Toisin sanoen, sokeri estää elimistöämme pitämästä energiavarastonsa huipussaan. Vältyt myös verensokeritasojen vaihteluluta, joten iltapäivän väsymys jää menneisyyteen.

2. Painosi normalisoituu

Sokeri saa sinut kaipaamaan aina vain enemmän sokeria, emmekä puhu tässä sokerista sinällään. Suurimman osan sokeristamme saamme rasva- ja/tai hiilihydraattipitoisista, prosessoiduista ruuista, tai ainakin niissä on paljon epäsuotavia ainesosia. Poikkeuksen muodostavat tosin hedelmät, joissa on runsaasti luonnollista sokeria.

Kun ryhdyt sokeridieetille, kehosi ei tarvitse käsitellä näitä ylimääräisiä kaloreita. Olosi ei ole nälkäinen, ja painosi laskee tai ainakin lakkaa heittelehtimistä.

3. Suolistosi voi paremmin

Jos sisuksesi voisivat kertoa sinulle, mitä ne haluavat päivittäin, ne toivoisivat kuituja ja mahdollisimman vähän vaikeasti sulavia ruokia. Kun jätät sokerin ruokavalioistasi, vatsasi ja suolistosi alkavat toimia paremmin. Ehkä jopa vilkkaammin - mikä on hyvä asia. Se tarkoittaa sitä, että tilasi on normalisoitumassa.

4. Et enää kaipaa sokeria

Kun luovut sokerista, alat pikkuhiljaa menettää sokerinhimoasi. Hedelmät maistuvat kovin makeilta, ja jos maistelet kakkua, yllätyt miten hurjan makealta se vaikuttaa.

5. Ihosi näyttää paremmalta

Jos ihmettelet, mikset saa iho-ongelmiasi kuriin voiteista ja öljyistä huolimatta, kokeile sokerista luopumista. Kenties se vahingoittaa ihoasi sisäisesti. Monet ovat kertoneet, että heidän ihonsa tuntuu ja näyttää terveemmältä, kun he ovat alkaneet vastustaa sokerin vetovoimaa. 

Oletko valmis luopumaan sokerista loppuelämäksesi?

Kertakatkaisu ei aina ole paras ratkaisu, etenkin js ole ollut sokerihiiri suurimman osan elämästäsi. Sokerin vähentäminen on ehdottomasti hyvä idea. Mitä nopeammin aloitat, sitä nopeammin alat tuntea sokerista luopumisen hyvät puolet.

Liian sokerinkäytön vaarat ovat saaneet jopa Maailman terveysjärjestö WHO:n suosittelemaan, että alle 5 % päivän energiantarpeesta voisi tulla makeista ruoista. Ennen suositus oli 10 %. Keskimäärin Yhdysvalloissa kulutetaan 5 grammaa sokeria päivittäin, joten työtä on tehtävänä.

Aloita arvioimalla kaikki, mitä syöt ja juot. Jos olet riippuvainen sokerilla makeutetuista kahvijuomista, vähennä niiden määrää. Ja vähennä siteten vielä enemmän. Karsi sitten joitain juomia ruokavaliostasi kokonaan. Ajan mittaan kehosi tottuu uusiin tapoihin.

Muista, että kestää noin 3 viikkoa, että uudesta tavasta tulee helppo rutiini. Jos poikkeat polultasi, ja syöt esimerkiksi suklaapatukan raskaan päivän jälkeen, älä luovuta. Itsekurisi tulokset ovat taatusti vaivan arvoisia!

http://myscienceacademy.org/2015/01/22/5-things-that-happen-if-you-quit-sugar-for-life/
Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net