Mitä silmäsi kertovat sinusta ja terveydestäsi? https://pixabay.com/fi/nainen-siniset-silmät-sininen-tyttö-1771895/
02.03.2018

Mitä silmäsi kertovat sinusta ja terveydestäsi?

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Silmät voivat kuitenkin kertoa paljon muustakin kuin ihmisen sielukkuudesta. Tutkimusten mukaan silmien väri voi herättää muun muassa luottamusta muissa ihmisissä tai kertoa erilaisista sairauksista. Mitä ominaisuuksia tai piirteitä silmistä katsotaan ja mitä kaikkea ne kertovat?

Silmien väri. Ovatpa silmäsi sitten siniset, ruskeat tai vihreät, ne kertovat paljon sinusta ja terveydestäsi. Silmien värin vaikutusta erilaisiin sairauksiin on tutkittu jo pitkään - useat tutkimukset ovat todenneet, että silmät antavat viitteitä erilaisista terveystekijöistä, kuten esimerkiksi riskistä sairastua erilaisiin tauteihin. Silmistä voi myös päätellä miten hyvin kehosi kestää alkoholia.

Silmien värin muuttuminen. Jos silmien väri muuttuu, se voi olla merkki siitä ettei kaikki ole kunnossa. Jos havaitset punoitusta silmiesi valkuaisissa, saattaa se tarkoittaa allergiaa. Jos taas silmäsi näyttävät keltaisilta, saattaa se viitata maksasairauteen. Jos vain toinen silmä on hiljattain muuttanut väriä, voi se olla merkki perinnöllisestä sairaudesta, kuten neurofibmatoosista, joka aiheuttaa hermokudoksen kasvaimia tai Waardenburgin oireyhtymää, joka taas voi aiheuttaa kuuroutumista tai ihon kalpenemista.

Ihosyöpä. Vaaleasilmäisillä ihmisillä on usein myös vaalea iho – ja toisinpäin. Niinpä ei ole kovin yllättävää, että sinisilmäiset sairastuvat ruskeasilmäisiä todennäköisemmin ihosyöpään. Vaalea iho palaa tummaa ihoa herkemmin auringossa, mikä lisää ihosyövän riskiä. Myös diabetesta esiintyy huomattavasti enemmän vaaleasilmäisillä ihmisillä. Tutkijoiden mukaan tämä saattaa olla yksi selitys sille, miksi vuoksi Pohjois-Euroopassa diabetes on tavanomaisempaa kuin Etelä-Euroopassa.

Silmät ja kivunsietokyky. American Pain Societyn teettämä tutkimus antoi viitteitä siitä, että vaaleasilmäisillä naisilla voi olla suurempi kyky kestää kipua ja epämukavuuden tunnetta. Tutkimuksessa tarkasteltiin pientä ryhmää hiljattain synnyttäneitä naisia. Tummasilmäiset naiset kokivat enemmän ahdistusta ja unihäiriöitä synnytyksen aiheuttaman kivun seurauksena. Tummasilmäiset naiset kokivat myös epiduralpuudutuksen tuovan suuremman helpotuksen synnytyskipuihin, mikä viittaa myös siihen, että he olivat herkempiä aistimaan kipua.

Pupillit. Myös pupilleistamme voi päätellä paljon. Pupillit voivat muun muassa kertoa, oletko oikeasti kiinnostunut keskustelukumppanisi kertomista asioista. Kun kiinnostumme jostakin asiasta, pupillimme ovat aina laajentuneet, mutta pysyvät aukeina vain niin kauan, kuin juttu jaksaa meitä oikeasti kiinnostaa. Pupilleista voi nähdä myös sen, syttyykö ihminen jostain seksuaalisesti. Pupillit nimittäin laajenevat, jos alat tuntea poltteen tunnetta lanteissasi. Pupillien kutistuminen voi puolestaan kertoa siitä, että et kerta kaikkiaan siedä toista ihmistä silmissäsi.

Silmistä voi myös tarkistaa, ovatko aivot kunnossa. Kun lääkäri katsoo valolla silmiin, hän tarkistaa ovatko pupillit normaalit eli pyöreät, samankokoiset ja valoon reagoivat. Pupilleista voidaan tehdä myös suuntaa antava päihdetesti - alkoholi tai jotkut opioidit supistavat pupillia ja jotkut huumaavat aineet taas laajentavat niitä.

Silmät voivat varoittaa meitä jopa sydänkohtauksesta. Valkoinen ympyrä iriksen, eli silmän värillisen osan ympärillä on varoitus sydänsairauksista. Tämä sarveiskalvon kaari voi siis kertoa kolesterolin kasaantumisesta kehoon, mikä on kohtausten suurin aiheuttaja. Myös pienet keltaiset muhkurat silmäluomessa kertovat kolesterolin kerääntymisestä.

Kun siis katselet rakastuneena kumppanisi sieluun, kannattaa huomio kiinnittää välillä myös itse silmiin.

Lähteet:
https://www.prevention.com/health/eye-color-and-health
https://www.cbsnews.com/pictures/12-scary-things-your-eyes-say-about-your-health/3/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net