Maailman vanhimman joogaopettajan vinkit https://www.youtube.com/watch?v=CBfslZKi99c
20.04.2017

Maailman vanhimman joogaopettajan vinkit

Maailman vanhin joogaopettaja on nimeltään Tao, hän työskentelee New Yorkissa ja on 98-vuotias. Hän alleviivaa yhden asian tärkeyttä - joogit jo arvaavatkin, mistä on kyse.

Guinnesin ennätysten kirja nimesi Tao Porchon-Lynchin maailman iäkkäimmäksi joogaopettajaksi vuonna 2012. Voi tietenkin olla, että maailmalla on vanhempiakin opettajia, mutta se ei tietenkään vähennä Porchon-Lynchin tarinan hohtoa.

Hän oli nuorena tyttönä Intiassa, ja näki poikaryhmän tekevän jotain jännittävän näköistä. Uteliaana hän meni kysymään, mistä oli kyse. Pojat joogasivat, ja niin Porchon-Lynch tuli aloittaneeksi jo yhdeksän vuosikymmentä kestäneen harjoittelunsa. 

Porchon-Lynch herää joka aamu viideltä ja on joogastudiolla puoli yhdeksään mennessä. Hän vetää useita tunteja päivässä, eikä suunnittele vauhdin hidastamista.

Hän korostaa hengityksen merkitystä joogan ytimenä. Hengittäminen merkitsee yhteyttä sisäiseen minään, ja se avaa elämäsi. Siitä joogassa on kyse, hän kuvailee. Hengitys on myös pitkän iän - tai paremminkin iättömyyden salaisuus, hän ajattelee. 

Jooga myös auttaa laittamaan ajatukset järjestykseen ja siten vähentää stressiä. Porchon-Lynch pitää harjoittelua hyvän mielialansa lähteenä ja muistuttaa että negatiivisia ajatuksia on syytä välttää, sillä ne päätyvät lopulta kehoon. Hän kehottaa pitämään jokaista päivää koko elämän parhaana päivänä.

"Ihmiset sanovat, että muutin heidän elämänsä. En muuttanut. Opetin heidät vain käyttämään hengitystään", hän sanoo.

Katso videolta positiivisuutta ja elämänvoimaa pursuavan opettajan joogaharjoittelua!

Lähde: http://www.huffingtonpost.com/entry/tao-porchon-lynch-yoga_us_58700d1be4b043ad97e376f8

 

 

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Media

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net