Lääkekaapista luontoon - tulehdus kuriin luontoäidin omilla raaka-aineilla http://www.freeimages.com/photo/large-ginger-2-1319896
19.02.2016

Lääkekaapista luontoon - tulehdus kuriin luontoäidin omilla raaka-aineilla

Luonnon omia rohtoja on käytetty terveyden edistämisessä ja erilaisten sairauksien hoidossa kautta aikain. Jos tulehdusten parantaminen ilman lääkkeitä ja niiden aiheuttamia ikäviä sivuvaikutuksia on mahdollista, niin kokeilunarvoiseltahan se kuulostaa. Listasimme seitsemän maukasta ja monipuolista luonnon terveyspommia, jotka parantavat elimistön tulehduksia ja lievittävät erilaisia kiputiloja.

Inkivääri. Pirteän kirpakka inkivääri on tehokas luontainen tulehdusten parantaja. Inkivääri on ylivoimainen tulehdusten lievittämisessä verrattuna esimerkiksi yleisimpiin tulehduskipulääkkeisiin, kuten parasetamoliin ja ibuprofeiiniin. Inkivääriuutteita käytetään yleisesti myös lievittämään reumaattisten sairauksien aiheuttamaa kipua ja edistämään nivelten notkeutta. Inkivääri helpottaa tehokkaasti myös erilaisia flunssan aiheuttamia oireita, kuten lievittää kurkkukipua.

Kirsikka. Kirsikka sekä maistuu maukkaalta että on hyödyllinen terveydelle. Kirsikoiden on todettu lieventävän erityisen tehokkaasti ihmiskehon erilaisia tulehdustiloja. Michiganin yliopistossa tehdyn tutkimusten mukaan kirsikoiden sisältämät antosyaanit auttavat kivunlievityksessä tehokkaammin kuin aspiriini. Kyseisen tutkimuksen mukaan jo 20 hapanta kirsikkaa voi lievittää tulehduksia särkylääkkeen lailla.

Kurkuma. Yksi vanhimmista ja voimakkaimmista luonnon yrteistä on kurkuma, jolla on todettu olevan useita terveyttä lisääviä vaikutuksia. Kurkuman vaikuttava aine, kurkumiini, lievittää kipua ja tulehduksia sekä suojaa maksaa alkoholin aiheuttamilta vaurioilta. Kurkumiini suojaa elimistöä myös haimatulehduksen aiheuttamilta vaurioilta. Tulehdusten hoidossa kurkumiinin tehoa on verrattu mm. kortisoniin.

Lehtikaali. Lehtikaali on oikea luontainen terveyspommi. Lehtikaali sisältää runsaasti c-vitamiinia, rautaa, kalsiumina sekä proteiinia – lehtikaalin ravintoainepitoisuus verrattuna kaikkiin muihin kasveihin ja hedelmiin on aivan omaa luokkaansa. Lehtikaalin parantava kyky perustuu sen elimistöä tasapainottavaan voimaan, mikä myös lievittää elimistössä jyllääviä tulehduksia. Lehtikaali hellii myös suolistoa, vahvistaa sidekudoksia ja suojaa vilustumiselta. Kaali sopii myös liikahappoisuuteen ja se suojaa vatsan limakalvoja tulehtumiselta.

Mustikka. Myös mustikoilla on todettu olevan tulehduksia lieventäviä vaikutuksia. Itä-Suomen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan mustikka hillitsee verenpainetta ja elimistön matala-asteista tulehdusta. Mustikan terveysvaikutusten on arveltu johtuvan sen sisältämistä polyfenoleista, erityisesti antosyaaneista, joita metsämustikassa on moninkertaisesti verrattuna kaupallisesti viljeltyihin pensasmustikkalajeihin.

Selleri. Monikäyttöinen selleri on suolistobakteerien painajainen, sillä sellerillä on erilaisia bakteereja vastaan taistelevia ominaisuuksia. Selleri myös poistaa tehokkaasti tulehduksia ja myrkkyjä elimistöstä. Selleristä on löydetty jopa 20 tulehdusta lieventävää yhdistettä. Sellerin mineraalit huolehtivat myös hiusten, silmien ja ihon hyvinvoinnista.

Siemenet ja pähkinät. Etenkin pellavansiemenet ja saksanpähkinät sisältävät runsaasti luonnonöljyjä ja omega 3-rasvahappoja, jotka auttavat pitämään elimistön tulehdukset ja kivut kurissa. Luonnonöljyt ovat yleisestikin hyväksi suoliston toiminnalle, sydämelle ja verisuonille, joten näiden superruokien lisääminen päivittäiseen ruokavalioon on askel kohti entistä terveellisempää kehoa. Pähkinöiden syömisen on myös todettu pienentävän riskiä sairastua sepelvaltimotautiin.

Kannattaa siis suunnata lääkekaapin asemesta metsään (tai/ja lähikauppaan) ja antaa luontoäidin hoitaa parantavat tehtävänsä.

Lähdemateriaalit:

http://preventdisease.com

http://terveyshymy.fi

http://www.dailymail.co.uk

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net