Kuinka tuoda onnellisuutta elämään https://pixabay.com/fi/kuten-peukalo-perhonen-helppous-2734960/
17.10.2017

Kuinka tuoda onnellisuutta elämään

Kun mikään ei tunnu miltään eikä mikään huvita ja muutenkin on ihan tylsää - asenne on aina silloin tällöin ymmärettävä. Tähän tunteeseen on helppo jäädä rypemään, velloa itsesäälissä ja leikkiä martyyriä. On niin tuttua ja turvallista olla surkeassa olotilassa, eikö totta? Odotamme, että aurinko tulee esiin ja valaisee mielemme, mutta kuinka usein mieleesi tulee, että voisit itsekin tehdä jotakin onnellisuutesi eteen?

On tietenkin vaikea repiä itsensä irti harmaudesta, jos ei oikein itsekään edes huomaa olevansa siellä. On siis tärkeätä tiedostaa oma asenne ja tunne sen hetkiseen tilanteeseen. Opettele siis kysymään itseltäsi: "Mitä minä tunnen juuri tällä hetkellä?". Tämän kysymyksen lisäksi seuraavat 10 yksinkertaista tapaa auttavat sinua löytämään iloa elämääsi, kokeile edes!

1.Tiedä mitä haluat

On tärkeää tietää mitä tarvitsee, jotta pystyy tuomaan itsensä pois negatiivisten tunteiden keskeltä. Se voi olla niinkin yksinkertaista kuin jonkinlaisen tukiverkoston apu, usein perheen tai ystävien. Tai ehkäpä stressaavan tilanteen sivuuttaminen joksikin aikaa auttaa. Vaikka omien tarpeiden tietäminen voi joskus olla haastavaa, on se ensimmäinen vaihe positiivisuuden ja onnellisuuden palauttamiseksi. Kuten Buddha huomautti, ”Kaikki, mitä olemme, on seurausta siitä mitä olemme ajatelleet. Mieli on kaikki. Mitä ajattelemme, se meistä tulee”.

2. Keskity positiivisuuteen, älä negatiivisuuteen

Me kaikki tiedämme, kuinka vaikeaa on olla keskittymättä negatiivisiin ajatuksiin. Ajatusten keskittäminen niistä pois voi kuitenkin olla juuri se, mitä tarvitaan. Sinun tehtäväsi on löytää ikävistäkin asioista hopeareunus ja keskittyä siihen.

3. Ole rehellinen itsellesi

Itselleen rehellisenä pysyminen on vaikeaa monille ja sen opettelu voi viedä aikaa. Kun sen oppii, tulee olemaan huomattavasti onnellisempi, sillä silloin pystyy selkeästi näkemään vaikeatkin totuudet itsessään ja ongelmissaan. Kun opit olemaan itsellesi rehellinen, voit aloittaa myös muutosten tekemisen itsessäsi.

4. Muista hengittää

Kun olet negatiivisessa tai stressaavassa tilanteessa, on erittäin tärkeää ottaa itselleen hetki vain hengittämiseen. Juoksemme usein suuna päänä yrittäen korjata ongelmia, ettemme välttämättä muista rentoutua. Joten, muista välillä myös pysähtyä ja vetää syvään henkeä. Sekä henkisesti että fyysisesti. Hengitysharjoitukset auttavat pitämään mielen ja kehon yhteydessä ja sitä kautta sinun on helpompi keskittyä löytämään positiivinen energia joka on kadoksissa.

5. Naura

Vaikka asiat saattavat tuntua joskus toivottomilta, on muistettava että itselleen tai negatiivisen tilanteen ironialle on hyvä myös joskus nauraa. Nauraminen vapauttaa hormoneja, jotka auttavat meitä pysymään emotionaalisessa tasapainossa. Naurun avulla negatiivisuus korvaantuu melkein huomaamatta positiivisella energialla.

6. Jaa iloa

Kun positiivisuutta ilmaantuu elämääsi, anna sitä myös takaisin. Tämä tuottaa vielä enemmän onnellisuutta. Jaa onnellisuutta perheen, ystävien ja jopa tuntemattomien kanssa. Kirjailija Remez Sassonin sanoin: ”Toimimalla ystävällisesti ja olemalla huomaavainen, ihmiset kohtelevat myös sinua samalla tavalla. Tämä synnyttää entistä enemmän onnellisuutta ja positiivisuutta”. Kun annat hyvää, saat sitä myös takaisin.

7. Opettele päästämään irti

Tämä on yksi vaikeimmista vaiheista, mutta tämä kaikkien on opeteltava tavalla tai toisella. Surusta ja ikävistä tunteista on erittäin vaikea päästää irti, mutta loppujen lopuksi se palkitsee joka ikinen kerta. Sinä pystyt hallitsemaan itseäsi sekä energiaa jota annat. Jos olet ripustautunut kaunaan tai vanhoihin riitoihin, saatat huomaamattasikin ruokkia negatiivisuutta. Opettelemalla irti päästämisen taidon, voit aloittaa paranemisprosessin kohti onnellisempaa elämää.

8. Ole yhteydessä luontoon

Mikään ei anna niin hyvää ja rentouttavaa oloa kuin yhdistyminen äiti maan kanssa. Kuntosalilla tai kylpylässä käynti ovat hyviä tapoja rentoutua, mutta metsässä kävely tai virtaavan joen katseleminen tuottavat mielelle enemmän rauhaa. Koe kaikki se mahtavuus jota luonnolla on tarjottavana.

9. Opi käsittelemään tunteesi

Joskus pullotamme ja piilotamme negatiivisia tunteita, sillä emme halua käsitellä niitä vaikka niiden kohtaaminen olisi erityisen tärkeää. Kun tunnet surua, sinun on annettava itsesi itkeä ja velloa siinä. Kun koet sen, voit taas nousta pohjalta takaisin iloon ja positiivisiin tunteisiisi. Tunteiden pullottaminen merkitsee sitä että ruokit negatiivisuutta tietämättäsi.

10. Siivoa

Eläminen likaisessa ja sotkuisessa ympäristössä huonontaa elämänlaatua ja tukkii positiivisuuden joka virtaa ympärilläsi. Kun siivoat kotisi, muutut itsekin kevyemmäksi ja rauhallisemmaksi. Siivoaminen on myös hyvä tapa rentoutua ja järjestää elämää uudelleen ja näin ollen et stressaannu niin helposti.

Et voi koskaan tietää kuinka pahoja asioita elämä heittää tulevaisuudessa eteesi, mutta jos opit käsittelemään ja hallitsemaan negatiivisia tunteita, ne eivät voi kahlita sinua. Positiivinen energia tukee elämää. Se on elintärkeä voima meille. Opi käyttämään sitä.

Lähde:
https://consciouslifenews.com/10-simple-ways-bring-positive-energy-back-life/11141952/

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net