Kookosöljy voi estää hampaiden reikiintymistä pixapay.com
12.09.2016

Kookosöljy voi estää hampaiden reikiintymistä

Nyt se on tutkittu: kookosöljy torjuu hampaiden reikiintymistä aiheuttavia bakteereja, ja sen käyttöä suuhygieniatuotteissa punnitaan.

Kookosöljy puree nimenomaan mutans-streptokokkeihin, jotka ovat usein reikien taustalla. Sen havaittin torjuvan myös muita haitallisia bakteereja. Kyseessä on merkittävä uutinen, sillä teollisuusmaissa 60-90 prosenttia lapsista kärsii reikiintyneistä hampaista. Ratkaisun löytäminen olisi loistouutinen myös siksi, että se saattaa vähentää tarvetta antibioottien käyttöön. Suun kookosöljypurskuttelun suosittelijoiden näkemyksissä saattaa siis olla paljonkin perää!

Suun purskuttelu öljyllä ei ole uusi keksintö, vaan pohjautuu jo tuhansia vuosia vanhaan ayervediseen hoitomuotoon. Öljyä purskutellaan suussa muutaman kerran päivässä noin 15-20 minuutin ajan, jonka jälkeen öljy sylkäistään pois. Öljyä ei saa niellä, sillä siihen on erittynyt suun bakteereja.

(toim.huomautus! Itse kokeilin seesamöljyllä samaa, mutta ostin vahingossa paahdettua seesamöljyä ja purskuttelussa se ei ainakaan itselläni toiminut sen voimakkaan maun vuoksi. Täytyy myöntää, että en öljyllä purskuttelusta muutenkaan kovin innostunut.)

http://www.bbc.com/news/health-19435442

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net