Kokeilimme: Suolisto puhtaaksi kahdeksan päivän tehokuurilla Johanna R
15.03.2016

Kokeilimme: Suolisto puhtaaksi kahdeksan päivän tehokuurilla

Suoliston hyvinvointi on tärkeä osa kehon kokonaisvaltaista terveyttä. Suolisto tulisikin aika ajoin puhdistaa erilaisin kuurein, sillä ne poistavat suolesta myrkyt, ulostejäämät ja muut suoliston toimintaa haittaavat ainekset. Suoliston puhdistaminen poistaa myös raskaan ja pingottuneen olon sekä lisää energiamäärää huomattavasti. Tätähän täytyy kokeilla!

Siispä tartuin tuumasta toimeen ja tilasin testattavaksi Blessed Herbssin luonnonmukaisen, kahdeksan päivää kestävän ”Colon Cleansing kit” -suolistonpuhdistuskuurin. Colon Cleansing kit –pakkaus sisälsi ruoansulatusta edistäviä kapseleita, kehon myrkkyjä poistavaa, inkiväärinjuurta sisältävää jauhetta annospusseissa (jotka sekoitetaan luomuomenamehuun), sekä erittäin näppärän lasisen ”sheikkerin”. Tämä sheikkeri olikin välttämätön kapistus, sillä jauheseospussit oli juotava tasaisesti kolmen tunnin välein – missä sitten lienetkin. Colon Cleansing kit -pakkaus sisälsi myös annoskalenterin sekä selkeät ohjeet koko kuurin ajalle. Kaikki valmista siis.

Kahden päivän esipuhdistus. Tehokuuri alkoi kahden päivän ”esipuhdistuksella”, jonka aikana päivittäiset ruoka-annokset puolitettiin normaalista. Ennen illallista otetiin yksi ruoansulatuskapseli, ja ennen nukkumaan menoa juotiin inkiväärinjuurijauhepussi luomuomenamehuun sekoitettuna – helppoa! Esipuhdistusvaihe oli todella kivuton, enkä huomannut mitään erityistä muutosta voinnissani - olo oli hyvin pitkälti normaali. Jonkin verran vatsan toiminta alkoi vilkastua toisen esipuhdistuspäivän loppua kohden.

Pääpuhdistus, viiden päivän paasto. Pääpuhdistus, eli mehupaasto kesti viisi päivää. Kunakin paastopäivänä tuli juoda viisi pussia inkiväärinjuurijauhetta luomuomenamehuun sekoitettuna kolmen tunnin välein. Myös veden juonnin tärkeyttä korostettiin, sillä nesteytys edesauttaa suoliston puhdistumista. Paaston aikana sai inkiväärijauheen lisäksi nauttia myös muita luomumehuja.

Jo ensimmäisenä paastopäivänä alkoi tapahtua. Vatsassa kiersi ja olo oli jopa hieman tukala. Aluksi ihmettelin kovasti, että miksi en tunne lainkaan nälkää. Ohjekirjaa selaillessani minulle selvisi, että inkiväärinjuurijauhe sisältää myös kehon myrkkyjä poistavia kuituja, jotka tasaisesti nautittuna pitävät näläntunnetta loitolla - sen vuoksi olikin tärkeää juoda jauheseos kellontarkasti kolmen tunnin välein. Jo ensimmäisen paastopäivän iltana alkoi vessassa ravaaminen, mutta yöllä vatsa rauhoittui ja nukuin hyvin levollisesti ja jopa jonkinlaisessa transsinomaisessa tilassa. Aamulla kaikki sitten olikin toisin.

Toisen ja kolmannen paastopäivän vietin suurimmaksi osaksi naistenhuoneen puolella. En kieltämättä uskaltanut poistua iltapäivän aikaan kotoa laisinkaan, sillä WC:n oli oltava käden ulottuvilla. Tämä oli ehkä se puhdistuskuurin ikävin puoli, sillä suolen toimintaa ei pystynyt millään tavalla kontrolloimaan. Puhdistusreaktio oli todella voimakas ja kiihtyi aina keskipäivällä – sitä todella oli vessan vanki. Kun vatsa sitten iltaa kohdan hieman rauhoittui, uskaltauduin jopa lähikauppaan hakemaan mehutäydennystä. Välillä minua ihan hirvitti ajatella, että näinkö paljon kuonaa ja myrkkyjä olen kantanut kehossani kaikki nämä vuodet!

Suurimmat tuntemukseni paastopäivien aikana (wc:ssä istumisen lisäksi) havaitsin henkisessä voinnissani. Mieliala heitteli hyvin paljon. Välillä heikotti, huimasi ja olo oli hyvin lattea. Toisena hetkenä taas olo tuntui niin energiseltä, että olisin voinut siivota koko asunnon siltä seisomalta ja useaan otteeseen. Kotini saikin ihan uuden ilmeen puhdistuskuurin edetessä. Hassua oli myös huomata, että ruokaa ei tehnyt mieli, mutta jatkuvasti oli sellainen olo, että jotain pitäisi kuitenkin syödä. Urheilla ei myöskään saanut, mutta jatkuvasti kaipasi jotain puuhaa, josta saisi jonkinlaisia ”kiksejä” tai mielihyvän tunnetta. Siinä sitten vaan tarkastelin omaa kummallista ajatuksenjuoksuani, koska muutakaan en voinut.

Kolmas paastopäivä oli koko paaston pahin ja silloin minulle tuli myös jonkinlainen ”henkinen romahdus”. Itketti ja nauratti vuoron perään, enkä osaa itsekään sanoa, mistä nämä tuntemukset johtuivat. Ohjekirjanen selitti tunteiden vaihtelua sillä, että myrkkyjen poistuessa suolistosta, poistuu kehosta samalla myös henkisen puolen aiheuttamia tukoksia ja pantattuja tunteita. Oli syy mikä tahansa, hassulta se tuntui. Tämä kolmas paastopäivä jäikin koko puhdistuskuurin pahimmaksi – loput kaksi meni jo tottumuksesta. Vatsakin alkoi pikkuhiljaa rauhoittua, sillä suurin osa kuona-aineista oli jo poistunut suolistosta. Viidentenä päivänä tuntui, että paastoa voisi jatkaa loputtomiin, sillä niin kevyt ja puhdistunut oli olotila. Vartaloni näytti myös peilistä katsottuna hyvin virtaviivaiselta, sillä kuonat ja nesteet olivat kadoksissa. Painokin oli viidentenä paastopäivänä tippunut kaksi kiloa.

Suolen toiminta pysyi normaalia vilkkaampana vielä muutamia päiviä paaston jälkeen, sillä elimistön täytyi taas totutella kiinteän ruoan pilkkomiseen. Syöminenkin tuli aloittaa pikkuhiljaa ja hyvin pienin annoksin. Ja vaikka tuntuikin taas hyvältä saada vatsa pullolleen, oli puhdistuskuuri jättänyt ruokavaliooni lähtemättömän muutoksen – nimittäin halun syödä entistä puhtaampaa ja luonnollisempaa ravintoa. Suosittelenkin puhdistuskuuria lämpimästi ihan kaikille, jotka haluavat lisää energiaa, ja saada oman kehon toimimaan entistä tehokkaammin. Kun puhdistut konkreettisesti kaikista elämäsi aikana kertyneistä kuona-aineista, voin taata, että takaisin et niitä enää halua.

LÄHTEET:

http://askelterveyteen.com/miten-puhdistaa-suolisto-luonnollisesti/

Tuotetietoa: http://www.blueherbs.co.uk/products/blessed-herbs-colon-cleansing-kit-ginger-10009

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net