Kohti tervettä maskuliinisuutta – tietoisuuden harjoitteita miehille https://pixabay.com/fi/guy-mies-ihmiset-puoli-mieltä-2609361/
22.02.2018

Kohti tervettä maskuliinisuutta – tietoisuuden harjoitteita miehille

Miehen malli on siirtynyt sukupolvelta toiselle, eikä työorientoitunut kulutusyhteiskuntamme edelleenkään arvosta kovin korkealle pehmeää tai tunteitaan näyttävää miestä. Pahimmat luutuneet stereotypiat olemme ehkä voittaneet ja murros on alkamassa. Miehet, olisiko jo aika ymmärtää paremmin tervettä maskuliinisuutta ja nostattaa sisäistä tultasi? Vinkkaamme muutamia yksinkertaisia keinoja, jotka avittavat sinua kohti tervettä hyvinvointia.

Sisäinen palo

On todennettu, että erilaiset voimaannuttavat rituaalit voivat parantaa ja muuttaa miesten elämää. Kun taas puhumme maskuliinisuuden kehittämisestä, sisäinen työ ja johdatus ovat vain ensimmäisiä askeleita loputtomalla itsensä löytämisen polulla. Useat miehet ovatkin tietoisia tästä sisällä kasvavasta nälästä – palosta, joka palaa aidosta voimasta ja syvemmän merkityksen löytämisen tarpeesta. Me tunnemme, että jotain uutta täytyy syntyä meille ja lapsillemme tulevaisuudessa.

Omasta sisäisestä tulesta huolehtiminen vaatii johdonmukaisuutta ja sitoutumista. Erilaiset meditaatioretriitit ja miehille suunnatut kurssit voivat olla inspiroivia ja toimia uudistumisen katalysaattoreina, mutta ne ovat kuitenkin hetkellisiä tapahtumia arkisessa elämässämme – arki jatkuu ja inspiroiva retriitti jää taakse.

Seuraavien toimintojen tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään terveen maskuliinisuuden ominaisuuksia arjessa - säännöllisesti. Toiminnot vaihtelevat vuosi- ja päivätasolla.

Tee syvähengitysharjoituksia joka päivä viiden minuutin ajan. Syvähengityksellä on tiedettävästi paljon fysiologisia vaikutuksia kehoomme. Kehon hapettaminen vähentää stressiä, lisää energiaa ja rauhoittaa mielen. Hengittäminen on myös paras ase turhautumista ja stressiä vastaan. Ja kun opit tuntemaan hengityksen kautta syvempää yhteyttä kehoosi, suljet samalla pois turhia pelkoja ja turhautumisia elämästäsi. Näin teet tilaa luovuudella ja optimismille, joiden tulisi ohjata sinua arjessasi.

Tee jotain, millä elävöität koko kehosi! Harrastit sitten joogaa tai kuntosalia, anna kehosi liikkua luovasti, jotta pääset eroon mielestäsi ja saat kaiken irti kokemuksestasi. Poltamme liian paljon energiaamme ajattelemalla ja käyttämällä ainoana aistina silmiämme. Kun liikutat jokaista kehosi niveltä, verenkiertosi elävöityy ja tietoisuutesi leviää koko kehoosi. Tällaiset harjoitteet ovat voimakkaasti parantavia, ravitsevia ja nuorentavia. Riittää, kun teet tarkoituksella ja harkitusti jotain liikettä 10 minuutin ajan – jo tällä on voimaannuttava vaikutus maskuliinisuuteen ja positiivisen olemisen suuntaan. Salaisuus piilee liikkeiden monipuolisuudessa – näin voit maksimoida kokemuksesi.

Miestenryhmä on pop! Osallistu johonkin miesten ryhmäaktiviteettiin säännöllisesti. Yhteistyö sellaisten miesten kanssa, jotka tukevat ja haastavat toisiaan terveillä tavoilla, ruokkii maskuliinisuutta oikealla tavalla - perhe ja ystävät eivät kykene samaan. Vaikka miestenryhmään osallistuminen saattaa olla kynnyskysymys, voin luvata, että jälkeenpäin et kadu osallistumistasi, muiden miesten ympäröimänä oleminen auttaa ja eheyttää.

Ole läsnä suhteessasi täydellisemmin. Kuuntele kumppaniasi ja järjestä yhteistä aikaa ilman televisiota tai ravintolaillallista. Jaa laatuaikaa ilman erityistä agendaa. Harjoittele naisesi tuntemista sisältä ytimestäsi käsin terveen maskuliinisuuden herättämiseksi. Arvosta naistasi tavalla, joka sulattaa hänen sydämensä olemaan avoin sinulle.

Keskitä seksuaalinen energiasi oikein. Siirrä huomiosi pois kaikilta näytöiltä ja anna kaikki seksuaalinen energiasi naisellesi. Vältä kuluttamasta liikaa energiaasi ylistimuloivaan ja energiaa tuhlaavaan pornografiaan. Jos sinulla ei ole kumppania, nauti itsestäsi ilman kaikkia visuaalista ärsykkeitä. Opi kiihottumaan kosketuksen ja hengityksen kautta – se on voimaannuttavampaa, kuin visuaalisen stimulaatio.

Jaa! Jaa säännöllisesti elämäsi aikeita, haasteita ja voittoja toisen miehen kanssa. Kasvata muutama miehinen ihmissuhteesi sellaiseksi, jossa keskitytte olemaan toistenne liittolaisia ja tukipilareita. Pyydä toista miestä auttamaan sinua pysymään vastuullisena sille, mihin olet elämässäsi keskittymässä. Tämä voi olla joko työhön liittyvä asia, tai henkilökohtainen taistelu. Jaa toiselle, mihin asioihin olet sitoutunut ja pyydä häntä tarkistamaan, kuinka olet pysynyt sitoutumisissasi ja tavoitteissasi.

Henkinen matka. Toteuta yksi henkinen matka vuodessa. Tee jotain, joka keskittyy sisäiseen ja ulkoiseen hyvinvointiin – ja jonka tavoitteena on säilyttää terveellinen maskuliinisuus ja tasapaino. Vaikka kyseessä olisikin vain yksi päivä, voit viettää sen vaikkapa metsässä tai eristää itsesi hiljaiselle rannalle. Anna itsellesi tauko kaikesta vastuusta ja ulkoisista ärsykkeistä, ja kuuntele sisäistä ääntäsi. Muista asettaa vahva aikomus tekemisellesi, joka ohjaa ja syventää kokemustasi.

Lähde: https://www.consciouslifestylemag.com/keys-to-healthy-masculinity/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net