28.01.2016

Kodin energiakylpy – seitsemän vinkkiä kodin energioiden puhdistamiseksi

Kodin harmoniset energiat tukevat hyvinvointiamme ja mielen tasapainoa. Kotimme joutuu päivittäin monenlaisen energiaryöpytyksen kohteeksi, joten kodin energioiden puhdistaminen voi auttaa. Mielen on helpompi rauhoittua, kun elinympäristö ei jatkuvasti herätä häiritseviä signaaleja.

1) Tarkastele kotisi energiaa ja tunnelmaa intuitiivisesti.

Kaikki fyysinen kodissamme sitoo energiaa ja välillä on hyvä tarkastella kotia energian näkökulmasta, ikään kuin tutkia kodin auraa. Voit katsella seiniä, kattoa, lattiaa, kurkistella kaappeihin, tarkastella huonekaluja ja tavaroita. Millainen tunne sinulle niistä tulee? Haluaisitko jotain muutoksia? Kun katselet kotiasi kuunnellen tuntemuksiasi, saatat helpostikin huomata asioita, jotka kaipaavat muutosta. Joskus koti tarvitsee siivouksen ja tuuletuksen lisäksi muitakin keinoja, energiatasojen kohottamiseksi ja korjaamiseksi.

2) Korjaa tai poista rikkinäiset tavarat.

Rikkinäiset tavarat tai keskeneräiset remontit häiritsevät energiaamme muistuttamalla tekemättömistä töistä, jonkin toimimattomuudesta ja pysähtyneisyydestä. Pohdi, haluatko käyttää aikaasi tavaran korjaamiseen vai annatko sen suosiolla eteenpäin vaikka kierrätyskeskukseen. Mikäli haluat itse korjata tavaran, varaa sille tekemiselle aikaa, jotta se todella tulee tehtyä. Pyydä tarvittaessa apua tai vie tavara korjaamoon. Anna kodillesi mahdollisuus eheytyä.

3) Luo lisää tilaa vähentämällä tavaraa.

Kun kaapit ja nurkat pursuilevat tavaraa, tukkiutuu kodissa energian vapaa virtaus. Tiedät varmasti sen keveyden tunteen, kun saat jonkin kohdan kodissasi järjestykseen tai siivouksen tehtyä. Siinä keveydessä piilee energian vapaampi virtaus, värähtely nousee ja se tuntuu hyvänä olona kehossamme. Kun vähennät tavaroita, saat fyysisen tilan lisäksi myös tilaa itsellesi, omalle olemisellesi ja mielenrauhalle. Tavaroita vähentäessäsi, muista, että voimme laittaa pois vain omia tavaroitamme. Voit kuitenkin omalla esimerkilläsi lempeästi rohkaista myös muista perheenjäseniä mukaan energiapuhdistukseen.

4) Kuuntele sydäntäsi valitessasi käytettäviä ja säilytettäviä tavaroita.

Tavaroita vähentäessäsi tai jotain uutta tavaraa hankkiessasi, kuuntele, mitä sisimpäsi vastaa, kun kysyt tavara kädessäsi: tuoko tämä minulle iloa? Mikäli vastaus on kielteinen, kyseinen tavara ei ole ansainnut paikkaansa kodissasi. Kuvittele hetki tilannetta, että kodissasi on ainoastaan sinulle iloa tuovia tavaroita. Miten ihanat energiat kodissasi virtaakaan!

5) Vaihda huonekalujen ja tavaroiden järjestystä.

Tarkastellessasi kotiasi energiavirtausten näkökulmasta, saatat huomata, että jotkin huonekalut tai tavarat tukkivat tunnelmaa. Tarvittaessa vaihda huonekalujen paikkoja ja sijoittele tavaroita rohkeasti uudelleen, vaikka uusi järjestys ei olisikaan ihan perinteinen. Luota omaan intuitioosi ja ajatukseesi kodin toimivuudesta ja viihtyisyydestä.

6) Raikasta kotia väreillä.

Kodin energiaan vaikuttaa suuresti myös värit, joita sisustuksessa käytetään. Tehdessäsi kodin energiakatsausta, pohdi myös värejä: nostattavatko ne tunnelmaa, vaikuttavatko tunkkaisilta vai tuovatko iloa? Värien valinnassa on hyvä käyttää harkintaa, ettei koti muutu levottomaksi. Jokaisella on oma makunsa sisustusvärien suhteen, joten kuuntele itseäsi ja auta kotisi energioita puhdistumaan sisustuksen väripalettia puhdistamalla.

7) Käytä suitsukkeita, kynttilöitä ja kristalleja energian puhdistamiseksi.

Tuli puhdistaa energiaa, joten kynttilät ja suitsukkeet auttavat kodin energioiden puhdistamisessa ja ylläpitämisessä. Tulen lisäksi suitsukkeiden tuoksu auttaa puhdistamaan ja nostattamaan energioita. Kristallit ja muut kivet voivat värähtelyllään ja ulkonäöllään vaikuttaa kodin energioihin positiivisesti. Kristalleja voi ohjelmoida puhdistamaan kodin energiaa ja tuomaan sinne tarvittavia virtauksia.

Suo itsellesi kaunis, viihtyisä ja kotoisa koti, jossa sinulla ja muilla asukkailla on hyvä olla, juuri teille sopivissa energioissa!

 

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net