Kesytä talven kuivattamat kutrit! https://pixabay.com/fi/hiukset-nainen-punoksia-pitk%C3%A4-690127/
18.04.2016

Kesytä talven kuivattamat kutrit!

Vaihteleva ilmasto ja etenkin talven paukkupakkaset kuivattavat meidän suomalaisten kutreja. Erityisesti sähköisyys ja kuivat hiusten latvat ovat yleinen ongelma. Päänahka on ainoa hiusten luontainen kosteuttaja ja sekin usein melko kaukana hiusten latvoista – tämän vuoksi hiukset tarvitsevat säännöllistä hoitoa ja kosteutusta. Näillä keinoilla kesytät talven kuivattamat kutrit!

Käytä shampoota harvemmin. Jos peset hiuksesi päivittäin – tai jopa joka toinen päivä – peset niitä todennäköisesti liian usein. Jos kuitenkin mielit pestä hiuksiasi usein, kannattaa shampoovalikoimasta valita mahdollisimman hellävarainen tuote. Kannattaa myös etsiä tuotteita, joissa on luontaisia puhdistajia, kuten kookosöljyn tai oliiviöljyn ainesosia. Kuivuuteen voi myös kokeilla esimerkiksi puhdistavaa hoitoainetta. Puhdistavia hoitoaineita käytetään hieman eri tavalla, kuin tavallisia hoitoaineita, ja niitä annostellaan reilusti hiusten tyvestä latvoihin. Käyttämällä puhdistavaa hoitoainetta vähenee shampoon käyttö ja pesukerratkin harvenevat. Valitse mahdollisuuksien mukaan sertifikoitua luonnonkosmetiikkaan, tutustu esimerkiksi kotimaisen nettikaupan, Natural Goods Companyn, valikoimiin!

Anna hiuksillesi lepoa lämpömuotoilusta. Myös kuumuus kuivattaa hiuksia ja saa ne leijailemaan holtittomasti. Vältä siis hiustenkuivaajaa ja muotoilurautaa - erityisesti talvella. Jos sinulla ei ole aikaa antaa hiustesi kuivua luonnollisesti ajan kanssa, kannattaa hiuksiin laittaa runsaasti lämpösuojaa ennen muotoilua. Vaikka luonnollinen kuivuminen on paras tapa kuivattaa hiukset, voi lämpösuojalla saada hiuksiin terveen pinnan ja kiillon.

Hiusnaamiokuuri. Keväisiin kauneusrutiineihin kannattaa sisällyttää hiusnaamioiden käyttö - kuuriluontoisesti. Levitä hiusnaamio koko kuontaloon kerran-kaksi viikossa kokonaisen kuukauden ajan. Hiusnaamiot sisältävät vielä enemmän kosteuttavia ainesosia, kuin normaalit hoitoaineet. Näin hiuksesi saavat oikean piristysruiskeen ja kosteutussuihkeen kuivan talven jälkeen. Kannattaa suosia mahdollisimman luonnonmukaisia ja hyvälaatuisia hiusnaamioita.

Kurkista jääkaappiin. Hiuksia kosteuttava tuote voi löytyä yllättävänkin läheltä – nimittäin sinun jääkaapistasi. Esimerkiksi avokado on oiva hiusten kosteuttaja. Muusatun avokadon voi levittää päähän hiusnaamion tapaan sellaisenaan, tai esimerkiksi kananmunan kanssa sekoitettuna. Avokado ja kananmuna sisältävät runsaasti A- ja E-vitamiinia. Lisäksi avokado sisältää 85% tyydyttyneitä rasvahappoja, joten tällainen naamio kesyttä kuivimmankin takkutukan. Oliivi- ja kookosöljy toimivat myös yksinään hiusten kosteuttajina. Levitä öljyä kauttaaltaan koko päänahkaan sekä hiusten pituuksiin ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Öljyhoidon jälkeen hiukset tulee pestä huolella öljyjäämien poistamiseksi.

Lähteet:
studio55.fi/vapaalla/article/ongelmana-kuivat-hiukset-nain-kosteutat-kutrit/4984278
hidastaelamaa.fi/2016/03/51559/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net