Itsensä rakastamisen tärkeys intiimissä suhteessa – neljä asiaa, jotka sinun tulisi tietää freestocks.org - Unsplash
20.08.2018

Itsensä rakastamisen tärkeys intiimissä suhteessa – neljä asiaa, jotka sinun tulisi tietää

Olemme kaikki kuulleet sen aiemmin: "Et voi rakastaa muita ennen kuin opit rakastamaan itseäsi." Vaikka tämä lause voi tuntua yksinkertaiselta, voi se todellisuudessa olla monelle kova pala purtavaksi. Mutta se on totta. Itsensä rakastamisella on valtava rooli suhteissamme muihin ihmisiin, myös intiimeissä suhteissa.

Tapa, jolla käsittelemme itseämme, heijastuu aina suhteidemme laatuun – oli kyseessä sitten romanttinen suhde tai ystävyyssuhde. Tämän vuoksi on tärkeää tunnistaa ja ymmärtää perusteellisesti, kuinka rakkaus itseämme kohtaan vaikuttaa siihen rakkauteen, jota annamme ja vastaanotamme muilta ihmisistä. Listasimme alle neljä asiaa, jotka sinun tulisi tietää itsensä rakastamisesta.

1. Ihmiset kohtelevat sinua siten, miten kohtelet itseäsi

Kun kohtelet itseäsi ilman kunnioitusta tai rakkautta, annat käytännössä toisille luvan tehdä samoin. Aseta siis korkeat standardit itsellesi. Ole valmis seisomaan itsesi takana ja sano: "Olen parempi kuin tämä. En suostu siihen, että tämä tapahtuu minulle." Jos et rakasta itseäsi ensin, et aseta minkäänlaista tasoa sille, miten muiden pitäisi kohdella sinua.

Kun rakkaus itseäsi kohtaan on ehdotonta, on paljon helpompi tunnistaa, milloin ihmiset antavat sinulle vähemmän kuin ansaitset. Kun kasvat itsesi rakastamisen matkalla, katkaiset siteet tiettyjen ihmisten kanssa, sillä ymmärrät, etteivät he saa oloasi tuntumaan hyvältä, eivätkä he nosta sinua tai auta sinua kasvamaan. Ja kyllä, se voi olla vaikeaa, ja voi jopa satuttaa. Mutta kun rakkautesi itseäsi kohtaan kasvaa, et enää jätä tilaa negatiivisuudelle ja tyytymättömyydelle - eivätkä nämä myrkylliset suhteet enää tuhlaa aikaasi ja energiaasi. 

2. Et voi olla riippuvainen muista ihmisistä tunteaksesi olosi rakastetuksi

Kun olet riippuvainen muista ihmisistä kokeaksesi itsesi rakastetuksi, voi tämä johtaa epäterveisiin suhteisiin - ei vain muiden kanssa, vaan myös itsesi kanssa. Rehellisesti sanottuna: jos sinulla ei ole rakastavaa suhdetta itseesi, et voi kovinkaan hyvin heijastaa rakkautta muihin. Ei ainakaan samalla tavalla, kuin jos sinulla olisi rakkautta itseäsi kohtaan. Tämä on samanlainen käsite, kuin sanonta "et voi kaataa tyhjästä kupista", kun puhumme itsemme hoitamisesta.   

Kuvittele mielessäsi, että täytät oman tyhjän kuppisi rakkaudella - sisältä ja ulkoa. Täytä itsesi niin paljolla rakkaudella, että se vain valuu ulos kupistasi kaikkiin suhteisiisi elämässäsi. Mitä enemmän rakastat itseäsi, sitä enemmän voit antaa muille, ja mitä enemmän rakastat itseäsi, sitä enemmän houkuttelet toisia lähellesi. Kun rakastat itseäsi, et enää syyllistä itseäsi turhaan. Jos jokin ihmissuhde ei mene, kuten suunnittelit, et enää mieti, oliko vika sinussa tai että et ollut kelvollinen toisen ihmisen rakastamisessa. Opettele siis ensin rakastamaan itseäsi niin kuin haluat jonkun toisen rakastavan sinua tulevaisuudessa. 

3. Parisuhteen tulisi olla kumppanuussuhde, ei riippuvuussuhde

Nyt menemme palaamme siihen, miten voimme päätyä riippuvaisiksi muista ihmisistä, jotta tuntisimme itsesmme rakastetuiksi tai tärkeiksi. Läheisriippuvuus määritellään ”liialliseksi emotionaaliseksi tai psykologiseksi riippuvuudeksi kumppaniin, yleensä sellaiseen kumppaniin, joka tarvitsee tukea sairauden tai riippuvuuden vuoksi”. Tämä on yleensä sellainen myrkyllinen suhde, joka kehittyy, jos suhteen toiselta tai kummaltakin osapuolelta puuttuu kyky rakastaa itseään, itseluottamus, oman arvon tunne, ja niin edelleen. 

Kun luot riippuvuuden kumppaniisi, suhde muuttuu ajan mittaan pelottavaksi. Alat ajatella asioita, kuten miten sinun käy, jos kumppanisi vaikka jättää sinut, tai mietit, miten pystyt elämään ilman toista. Pohdit, miten kuka muu voisi koskaan rakastaa sinua. Ja jos suhde todella loppuu, sinusta tuntuu, että elämäsi on tuhoutunut ja et koskaan tule löytämään ketään toista elämääsi. Totta toki on, että erot ovat vaikeita, mutta kun olet täynnä rakkautta itseäsi kohtaan, on sinun helpompi toipua tällaisista iskuista.

4. Kukaan ei voi tehdä sinua niin onnelliseksi kuin sinä itse

Ja tämä on totta, sillä kuka tuntee sinut paremmin, kuin sinä itse? Opi, kuinka teet itsesi onnelliseksi, jotta pystyt kertomaan tuleville kumppaneillesi, miten he pystyvät tekemään sinut onnelliseksi! Sillä jos et ole itsesi kanssa onnellinen, saatat pilata hyvänkin suhteen tämän vuoksi. Jos et tiedä, kuinka pitää itsesi onnellisena ja iloisena, laitat paljon paineita kumppanillesi siitä, kuinka pitää sinut onnellisena. Menetät itsesi heihin ja päädyt vain tekemään kompromisseja. Ratkaisu? Ole itsesi ja rakasta itseäsi alusta alkaen. Tunne todellinen, aito itsesi ja anna valosi loistaa. Vain tällä tavoin vedät puoleesi ihmisiä, jotka rakastavat sinua sinuna, eivätkä jonain kompromissiversiona sinusta!

Lähde: http://www.morningcoffeewithdee.com/importance-self-love-relationships/

 
Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net