Ilosta voimavara http://www.freeimages.com/photo/happyness-1439464
27.03.2016

Ilosta voimavara

Kartoita tästä hetkestä käsin elämäsi ilot; mistä saat iloa ja sen tuomaa voimaa? Mitkä asiat tekevät sinut erityisen iloiseksi päivittäin? Siellä, missä on surua, on myös iloa. Siellä, missä on vihaa, on myös rakkautta. Ei pidä pelätä tällaisia luonnollisia polariteetteja, sillä voimme itse aina valita, kumman annamme ohjata elämää.

Usein ihmiset tahtoisivat olla jotakin, mitä eivät kuitenkaan ole syystä, etteivät uskalla muuttaa ajattelumallejaan ja toimintaansa. Näin ollen tyydymme usein vain siihen, mitä on. Emme voi silloin tietää paremmasta, koska teemme itsellemme tällaisen mentaalisen vankilan.

Kokeile iloita siitä huolimatta, vaikkei elämä olisi aina juuri sitä, mitä sen haluat olevan(siitä tulee kyllä juuri sitä, mitä haluat – Jos haluat oikeasti ja tarkoitat sitä).Pelkkä ajatus ajatuksena ei riitä manifestoimaan ainetta sellaiseen muotoon, että siitä tulee konkreettinen (oli se materialistinen, henkinen tai abstrakti). Maailmassa on paljon surua ja vihaa, me tiedämme sen ja se koskettaa meitä kaikkia. Maailmassa on myös paljon iloa ja kauneutta. Ilon kieltäminen ja katkeroituminen kollektiivisella tasolla ajaa meidät vääjäämättä jatkuvaan perus-negatiiviseen sekä ennakkoluuloiseen elämäntyyliin.

Ilo ja sen takana piilevä voima on pettämätön työkalu myös ongelmaratkaisuun. Luo iloa päiväsi aikana. Iloitse ensi tilassa itsestäsi ja siitä, mitä olet jo saanut elämään. Uskalla iloita myös tulevasta liikaa antamatta painoarvoa sille, mitä sinulla ei ole; tai mitä et ole. Olet jo perillä! Kokeile elää päivän verran EI- kiellossa. Kiellä itseltäsi Ei:t ja sano, ajattele: kyllä, KYLLÄ. Kyllä, kiitos. Tee iloistasi ja sinua ravitsevista ajatuksista mantra, joka kannattelee huonoinakin hetkinä. Opi iloitsemaan elämän monisävyisistä vaiheista ja jaksoista. Iloitse myös saamistasi opeista, joiden avulla olet eheämpi nyt.

Kun oivallat ilon tuoman sisäisen voimapatterin, niin opit vaalimaan iloa siten, että käännät myös pelottavat asiat sekä tapahtumat iloksi viimeistään silloin, kun hyväksyt itsesi täysin kaikkineen pelkoineen, peikkoineen, takapakkeineen. Ja yksinkertaisesti; kukaan muu ei tuomitse Sinua, kuin Sinä itse. Keskitä sosiaaliset suhteesi viettämällä aikaa iloisten ja vilpittömien ihmisten kanssa, joiden kanssa ilon jakaminen on välitöntä sekä luontevaa. Tee enemmän asioita iloisten ihmisten seurassa, lue positiivista tekstiä, kuuntele iloa tuovaa musiikkia, kuuntele lasten naurua, hymyile takaisin auringolle. Päivitä statuksesi iloiseen moodiin.

Iloiset ihmiset ovat tutkitusti onnellisempia ja fyysisesti terveempiä, mutta se ei tarkoita sitä, että sinun tulisi väkisin suorittaa iloa joka hetki. Kaikkien tunteiden on annettava tulla ja niiden kanssa sinuiksi tuleminen vaatii henkistä työsarkaa. Ilo on kuitenkin ja aina meidän jokaisen kantava voima, jonka positiivinen energia kantaa vaikeuksien ja tyrskyjen yli. Ilon löytäminen ei ole kaikille yhtä helppoa tai itsestään selvää. Aloita siitä, mistä saat sillä hetkellä eniten nautintona, parempaa oloa tai mikä tekee sinut edes hetkeksi aavistuksen parempi tuulisen. Kiinnittämällä huomiotasi sinun elämäsi iloihin, voit tietoisesti toistaa tällaisten asioiden tekemisen ja sellaisten ajatusten vaalimista. Silloin positiivinen energia moninkertaistuu ja antaa meille enemmän syytä hymyyn.

Kevät tuo monille iloa, vaikka jotkut saattavatkin potea ajoittaisesta kevätväsymystä. Auringossa on paljon positiivista voimaa ja energiaa, valoa. Myös iloisuuteen kuuluu sisäinen valo ja sen käyttöön ottaminen. Kun annamme tuon valon tulla esille, niin silloin iloitsemme enemmän pienistäkin asioista, emmekä tarvitse keinotekoisia ja hetkellisiä ilonaiheita ylimalkaisesti. Tänäänkin Sinulla ja Minulla on syytä hymyyn – kirjoita kolme asiaa, mistä olet ollut tai olet tänään iloinen.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net