09.04.2018

Homeopaattiset lääkkeet - mikä auttaa mihin vaivaan?

Homeopatiasta on apua niin krapulaan, pahoinvointiin, kuukautiskipuihin kuin suruun ja masennukseenkin. Euroopassa homeopatia on hyvinkin yleinen hoitomuoto, mutta jos sitä haluaa kokeilla itsehoitona, on syytä tietää mihin mitäkin homeopatista lääkettä käytetään.

Homeopatisessa hoidossa jokaiselle ihmiselle pyritään löytämään juuri hänelle sopiva lääkeaine. Ei siis riitä, että tiettyä sairautta pyritään hoitamaan, vaan on otettava myös huomioon millainen ihminen on kyseessä. Tätä ei perinteinen lääketiede huomioi, ja se voikin olla yksi syy homeopaattisten lääkkeiden suosioon. 

Homeopatian keskeinen periaate on, että "samanlainen parantaa samanlaista". Aine, joka aiheuttaa oireita terveellä ihmisellä, sopii laimennettuna lääkkeeksi sellaiselle jolla oireet jo ovat. 

Yleisimpiä homeopaattisia lääkkeitä ja niiden käyttötarkoituksia

Allium cepa (sipuli)
koska sipuli tunnetaan sen itkettävästä vaikutuksesta ja saa nenän vuotamaan, se on täydellistä nuhan tai allergisoivan flunssan kuten heinänuhan hoidossa.

Arnica (vuoristoisilla alueilla kasvava keltainen kukka)
Jo 1700-luvun vaeltajat tunsivat Arnican parantavat vaikutukset. Sitä voidaan käyttää mustelmien hoitoon, shokkitiloihin tai ruhjeisiin. Sillä voidaan hoitaa myös kipeytynyttä selkää tai matkapahoinvointia.

Kamomilla
Kamomilla tunnetaan rauhoittavana kasvina. Monet vanhemmat ovat saaneet kiittää yöunistaan kamomillaa. Se on nimittäin erityisen hyvä rauhoittamaan kiukkuisia vauvoja ja taaperoita esimerkiksi hampaiden puhjetessa.

Hypericum (mäkikuisma)
Hypericum sopii sellaisten alueiden hoitoon, joilla sijaitsee paljon hermoja. Se tepsii esimerkiksi sormiin, varpaisiin tai selkään ja auttaa nivelkipuihin.

Ignatia (valmistetaan strykniinipähkinän siemenistä)
Ignatiaa käytetään surun, ahdistuksen ja masennuksen hoitoon, erityisesti potilaan kokiessa rankkoja menetyksiä. Ignatiaa voi käyttää tilanteissa, joissa arkielämässä toimiminenkin tuntuu ylivoimaiselta.

Magnesia phosphorica (magnesiumfosfaatti)
Magnesia phosphorica on erityisen tehokas kramppien hoitoihin. Se toimii siis esimerkiksi kuukautiskipuihin, ja on siis erityisesti naisille toimiva, helpotusta suova homeopaattinen lääke.

Nux vomica (ketunkakku, strykniinipuun siemenet)
Nux vomica on kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Se on parasta krapulaan! Tämä homeopaatti on siis omiaan ihmisille, jotka elävät niin sanotusti kiihkeää elämää eli syövät, juovat ja valvovat liikaa.

Rhus tox (valmistetaan myrkkysumakista)
Rhus tox toimii silmätulehduksiin, herpekseen ja ihottumiin. Se auttaa myös nivelkipuihin ja liikkuvuuden parantamiseen, jos potilas tuntee itsensä kankeaksi.

Jos epäilet näiden luonnollisten lääkkeiden toimivuutta, kehotamme sinua ehdottomasti kokeilemaan. Et menetä mitään ja saatat yllättyä positiivisesti! Muistathan että vaikka useimmat homeopaattiset lääkkeet ovatkin itsehoitoon soveltuvia, on suurista määristä ja pitkäaikaisesta käytöstä syytä keskustella homeopaatin kanssa.

Lähde: https://homeopathic.com/ten-common-homeopathic-medicines/
Kuva: Matt Briney / Unsplash

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net