Hiuksille luomuvoimaa https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-punaiset-hiukset-1642695/
10.04.2017

Hiuksille luomuvoimaa

Hiukset kaipaavat taas talven jäljiltä jotain tehobuustia, joten mitäpä jos kemiallisten myrkkyjen sijaan kokeilisit tänä keväänä luonnollisempia tuotteita, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Valitse pesuun hellävarainen luomushampoo. Vältä liiallista pesemistä (2-3 krt viikossa on sopiva määrä) sekä muoto- ja värjäysaineiden käyttöä. Perusshampooseen voi sekaan tipauttaa kasvisuutetta, esim. teelusikalliseen shampoota, 5 tippaa nokkosuutetta on sopiva määrä (rasvoittuville hiuksille, tummille hiuksille). Kuiville ja herkille hiuksille sopii kamomillauute. Viimeiseen huuhteluveteen voidaan lisätä sitruunaa tai omenaviinietikkaa pikkutilkka happamoittamaan päänahkaa.

Muita ulkoisia hoitoja:

-Nokkospuuroa tai haudetta hauraille ja heikkokuntoisille hiuksille. Nokkonen tasapainottaa talineritystä ja elvyttää hiuspohjan verenkiertoa. Levitä nokkospuuro hiuksiin ja päänahkaan, peitä pyyhkeellä ja istu saunanlauteille vartiksi. Huuhtele pois.
- Vaaleille hiuksille sopii hyvin kamomillahuuhde. Punapäille henna on hyvä hoitava tuote.
- Hiero päänahkaan oliivi-, manteli-, tai seesamiöljyä.
- Jos hilse vaivaa, takiaisen juuri, salvia ja kehäkukka ovat sopivia yrttejä ulkoisesti.
- Kaljuuntumiseen kehäkukkavoidetta, jossa on pari tippaa aromaterapeuttista rosmariiniöljyä. Hartioita ja niskaa kannattaa hieroa viikottain.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan sisäelimistä munuainen on yhteydessä hiuksiin, joten kaikki munuaista tukevat ruoat ja juomat parantavat samalla myös hiusten kuntoa.

Lähde: Virpi Raipala-Cormier, Luontoäidin kotiapteekki

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net