Hiivatulehdus kuriin luonnon täsmälääkkeillä http://www.freeimages.com/photo/visit-to-jill-s-house-2-1408661
16.06.2016

Hiivatulehdus kuriin luonnon täsmälääkkeillä

Terveelläkin iholla asustaa Candida albicans -niminen hiivasieni, joka on enimmäkseen meille harmiton, mutta voi villiintyessään aiheuttaa kutisevan tulehduksen tai kirvelyä. Tavallisimpia näistä tulehduksista ovat sukuelinten sekä suun limakalvon hiivatulehdukset.  Onneksi intiimialueen hiivatulehduksen hoitoon on myös luontoäidin omia täsmälääkkeitä, joiden avulla voi helpottaa oireita ja hillitä hiivan kasvua.

Kookosöljy. Hiivatulehduksen hillintään auttaa usein neitsytkookosöljyn rasvahapot, sillä niiden on todettu vähentävän Candida-hiivasienen kasvustoja. Kookosöljy sisältää ns. lauriinihappoa, joka voi myös lievittää tulehduksen oireita. Kookosöljy kannattaa lisätä jokapäiväisiin ruokailutottumuksiin myös sisäisesti, sillä kookosöljyllä on todettu olevan voimakkaita lääkinnällisiä vaikutuksia. Koska kookosöljy on mieto öljy, sitä voi käyttää sellaisenaan myös ihonhoidossa.

Karpalo. Karpalo tunnetaan yleisesti virtsatietulehdusta hoitavana marjana, mutta siitä on hyötyä myös hiivan hillinnässä. Karpalo sisältää proantosyaniidejä, jotka hillitsevät hiivan kasvua elimistössä. Myös karpalon happamuus nitistää tulehdusta, sillä hiivalla viihtyy huonosti happamassa ympäristössä. Kun hoidat hiivatulehdusta karpaloilla, on ne tehokkainta popsia sellaisenaan, ilman sokeria – sokerilla kun on taipumus lisätä hiivan kasvua.

Maitohappobakteerit ja maitotuotteet. Yksi tunnetuimpia keinoja hiivatulehduksen hillintään on erilaiset valmisteet, jotka sisältävät probioottisia maitohappobakteereja, kuten esimerkiksi jogurtit. Tehokkain tapa on kuitenkin syödä maitohappobakteerit kapselimuodossa ja päivittäin, sillä riittävä määrä hyviä bakteereja tehostaa vastustuskykyä ja hillitsee hiivan kasvua elimistössä. Myös emätinhuuhtelu on tehokas apu hiivatulehduksen hoidossa. Sekä piimää että luonnonmukaista jogurttia voi molempia käyttää huuhtelussa, sillä ne auttavat palauttamaan emättimen luonnollisen pH-tasapainon.

Valkosipuli. Valkosipuli on tiedettävästi oikea terveyspommi ja kappas, siitä on hyötyä myös hiivan hoidossa. Valkosipulin sisältämä allisiini tappaa bakteereja, viruksia ja jopa sieniä, mutta ei kuitenkaan häiritse elimistön hyvien bakteerien toimintaa. Valkosipulia tulisikin syödä kurinalaisesti päivittäin – ja mieluiten raakana, jotta siitä saisi parhaan mahdollisen hyödyn. Kannattaa kuitenkin muistaa, että liika valkosipulin syönti voi aiheuttaa erilaisia vatsavaivoja, kuten närästystä.

Kehäkukka. Hiivatulehdukseen kannattaa kokeilla myös kehäkukkavoidetta, sillä kehäkukka sisältää hiivoja tuhoavia ainesosia. Voide rauhoittaa myös ulkosynnyttimien kutinaa ja kirvelyä. Voidetta voi esimerkiksi laittaa suoraan emättimeen apteekista saatavan applikaattorin avulla. Kehäkukkavoiteella voi hoitaa myös tulehtunutta ja kutiavaa ihoa, ja se on tehokas suoja auringonoton jälkeen.

Hiivatulehduksen aikana olisi hyvä suosia väljiä ja hengittäviä alusvaatteita. Myös intiimialueen hygieniasta on pidettävä erityisen hyvää huolta – varoen kuitenkin liikaa pesemistä. Jos kotikonstit eivät tuo helpotusta, apteekista löytyy useita itsehoitolääkkeitä tulehduksen hoitoon. Pitkittyneessä hiivatulehduksessa kannattaa kääntyä aina lääkärin puoleen.

LÄHTEET:

http://draxe.com/vaginal-yeast-infection/
http://mytinysecrets.com/12-ways-to-naturally-heal-a-vaginal-infection/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net