Henkiset harjoitukset rauhoittivat väkivaltaisen vankilan Denny Müller / Unsplash
14.05.2018

Henkiset harjoitukset rauhoittivat väkivaltaisen vankilan

Kenialaisessa Naivasha GK -vankilassa vankien ja vartijoiden väliset väkivaltaisuudet olivat yleisiä: vangit ryhmittäytyivät vartijoita vastaan, vartijat kiduttivat vankeja. Nyt tilanne on rauhoittunut merkittävästi, sillä vankilassa alettiin opettaa mindfulnessia. Pakoyritykset ja mellakat ovat vähentyneet, henkilökunta liikku vankilassa ilman aseita.

Naivasha GK -vankila sijaitsee Nairobin pohjoispuolella ja on Kenian suurin. Siellä on 2000 vankia, jotka on tuomittu elinkautiseen vankeuteen tai saaneet kuolemantuomion. Vangit näkivät vartijat heidät tuominneiden edustajina, ja kohdistivat usein vihaansa heihin. Vartijat myös kaltoinkohtelivat vankeja ja käyttivät väärin valta-asemaansa.

Nyt vankilassa tehdään harjoituksia, joihin kuuluu mindfulness, runous ja musiikki, affirmaatioden käyttö ja symbolinen negatiivisista tunteista luopuminen. Harjoituksia vetävät vanginvartijat. Se on muuttanut tilannetta vartijoiden ja vankien välillä parempaan suuntaan, mutta se on myös rauhoittanut oloja vankilassa muutenkin.

Vangit kertovat, että he ovat harjoitusten myötä rauhoittuneet ja alkaneet kontrolloida paremmin käytöstään. He myös ovat avautuneet ongelmista, joita he ovat kantaneet kauan sisällään. Monet ovat vartijoiden avulla ottaneet yhteyttä perheisiinsä ja luoneet läheisiinsä uusia, parempia suhteita. Vangit ovat myös luoneet toisiinsa voimakkaampia ystävyyssuhteita.

Vaikka monet eivät enää vapautta tule näkemään, ainakin heidän mielensä on vapaa, vangit sanovat.

Lähde: http://www.bbc.com/news/world-africa-43804489

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net