Harhaileva mieli voi kertoa älykkyydestä https://pixabay.com/fi/aivot-ilmapallo-mies-hattu-lapsi-1618377/
22.01.2018

Harhaileva mieli voi kertoa älykkyydestä

Säpsähdätkö usein siihen, että työkaverisi herättää sinut pois haavemaailmastasi? Liika unelmointi voi kyllä häiritä työntekoasi, mutta uuden tutkimuksen mukaan unelmointi on älykkyyden ja luovan mielen merkki. Georgia instituutin tekemän tutkimuksen mukaan unelmointi voi tarkoittaa, että olet erittäin luova ja älykäs ihminen. Tutkimuksen tuloksissa todettiin, että niillä ihmisillä, joilla on tehokkaat aivot, saattaa olla liikaa aivokapasiteettiä, jotta he voisivat pysäyttää aivojaan harhailemasta. Näin mieli saattaa useasti lähteä matkustelemaan omille teilleen.

Kyseisessä tutkimuksessa sadan koehenkilön aivojen käyttäytymistä tutkittiin magneettikuvauksen avulla. Heitä pyydettiin pitämään katseensa määrätyssä pisteessä viisi minuuttia, mikä mahdollisti informaation saannin siitä, kuinka heidän aivonsa toimivat hereillä ja levossa. Seuraavaksi koehenkilöille tehtiin testi, joka mittasi heidän luovuuttaan ja älyllisiä taitojaan. Kyselylomakkeella puolestaan testattiin sitä, kuinka paljon koehenkilöiden mieli vaelsi jokapäiväisessä elämässä.

Tulosten mukaan ne ihmiset, jotka raportoivat enemmän päivittäistä unelmointia, pärjäsivät paremmin älykkyyttä vaativissa tehtävissä. Heidän aivonsa toimivat myös muita tehokkaammin MRI-magneettikuvatutkimuksien tulosten valossa.

Ihmisillä on kuitenkin tapana ajatella, että mielen harhaileminen on huono asia - yrität kiinnittää huomion väkisin johonkin, vaikka et voi. Tämä ei kuitenkaan ole totta, vaikka meidät onkin opetettu uskomaan niin – joillakin ihmisillä tosissaan on toisia tehokkaammat aivot. Jos unelmoit usein, sinun aivoillasi voi yksinkertaisesti olla enemmän kapasiteettia ajatella, ja ne voivat virittäytyä, kun alat suorittaa jotain helppoa tehtävää.

Mutta mistä sitten voit tietää, omaatko tehokkaat aivot? No, unohdutko esimerkiksi palaverissa usein omiin ajatuksiisi, mutta pystyt palaamaan tilanteeseen ja palauttamaan mieleesi kaikki tärkeimmät pointit? Jos näin on, sinulla mitä todennäköisimmin on tehokkaat aivot. Tai olitko lapsena se, joka oppi helposti uutta ja odotti, kun muu luokka opetteli saman jutun perästä? Kyseessä voi olla tehokkaat aivot.

Kyseisen tutkimuksen toteuttaneet tutkijat kuitenkin toteavat, että enemmän tutkimusta tarvittaisiin siitä, miten paljon aikomukset vaikuttavat mielen ajelehtimiseen – eli kuinka hyvin voimme keskittyä tehtävään, jos päätämme, että keskitymme siihen kunnolla. Tutkimusta vaatii myös se, missä kohtaa liiasta mielen harhailusta tulee ongelmia. Siihen asti voit sepittää tämän tekosyyn niille työkavereille, jotka puuttuvat unelmointiisi!

Lähde: https://spiritualityhealth.com/articles/2017/11/01/a-wandering-mind-can-be-a-good-sign

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net